logo Olde Veste
Eerste elftal dankzij mooie overwinning zeker van volgende bekerronde

Eerste elftal dankzij mooie overwinning zeker van volgende bekerronde

Nieuwsbericht

HOOGEVEEN/STEENWIJK – De hoofdmacht van d’Olde Veste’54 vertrok afgelopen zaterdag naar Hoogeveen, waar het speelde tegen hoofdklasser HZVV. Na een minder eerste kwartier kwam het team uit Steenwijk op dreef en wist het in de laatste minuut de tegenstander te verschalken: 1-2.

Maud Belder

Gelijkwaardig
Op het prachtige complex van de Hoogeveense voetbalclub bleek dat de twee ploegen absoluut gelijkwaardig waren. Het eerste kwartier onderdrukte HZVV de blauwgelen en kwam het al na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een makkelijk weggegeven goal van d’Olde Veste. Maar snel na het doelpunt begon de thuisclub nonchalanter te voetballen en kwamen de Steenwijkers steeds beter in de organisatie te staan. De eerste echte grote kans van de wedstrijd voor de blauwgelen benutte vleugelaanvaller Tim Grasmeijer uitstekend. Weggestuurd door een medespeler, net geen buitenspel, bespeelde hij keeper Boxma en wipte de bal net over de doelman heen: de gelijkmaker zat erin!

Bovenstaande gebeurde allemaal in het eerste kwartier en het leek erop dat het in de eerste helft bij die hoogtepunten bleef. Uiteindelijk ontstond er voor beide teams nog een kans. Een goede kopbal van Rein Werumeus Buning werd uit de onderhoek van het doel gehaald en een vleugelaanvaller van HZVV maakte gebruik van een fout van Richard Strijker, maar de scheidsrechter keurde de goal terecht af (handsbal).

Veerkracht
HZVV begon de tweede helft wederom sterk met direct een tweetal grote kansen, maar wist die lijn niet door te zetten. d’Olde Veste voelde dat een overwinning er in zat. Nadat Brian van der Zweerde alleen voor de keeper niet wist te scoren, zorgde hij in de laatste minuut voor de assist op Tim Grasmeijer, die koelbloedig de bal in het Hoogeveense doel plaatste. Daarmee verzekerde hij een plekje voor de hoofdmacht van d’Olde Veste in de volgende ronde van het bekertoernooi.

“De jongens hebben veerkracht getoond,” lachte coach Arno Hoekstra na afloop. “Het begin was wat stroef, maar later in de wedstrijd pakte ons plan goed uit en hebben we verdiend gewonnen.” Tegenstander HZVV beaamt. “Wij voetbalden misschien iets makkelijker, maar jullie hebben op inzet zeker verdiend de drie punten gepakt,” aldus de teamleider van de Hoogeveense club.

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Stefan Koppers, Rein Werumeus Buning, Erwin van Luik
Middenveld: Friso Bakker, Edwin Maters (60. Yannick Kattenberg), Menno van Dam (60. Rob Stam)
Aanval: Brian van der Zweerde, Jan van Benthem (65. Leon Kerstma), Tim Grasmeijer

Foto’s van deze wedstrijd gemaakt door Jacob Westra

Competitie
Volgende week is het zover: het begin van de competitie 2012/2013! Het eerste elftal neemt het op tegen het altijd lastige Oranje-Nassau in Groningen. Aftrap: 15:00 uur.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top