logo Olde Veste
Verslag Urk 2 – Olde Veste 2

Verslag Urk 2 – Olde Veste 2

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag speelde het tweede elftal van onze vereniging tegen Urk 2. De jongens van Peter Pot boekten een prachtige 2-0 overwinning, wat resulteerde in een uitgelaten team en een bijzonder verslag van Bas Holleboom (ook wel: Bas Bolleboom…)

Urk 2 – Olde Veste 2
15.9.2012

Dit is voor ons bij voorbaat al een pittige pot omdat Urk bekend staat als goed en hard voetbal op een naast gelegen knollen veld. Niets was minder waar…

Opstelling deze mooie dag was:
Op de goal: Richard Strijkert (Richard Strijker, red.).
Verdediging: Paul Hilberg (Paul Hilbink, red.), Rob Ham (Rob Stam, red.), Mick van der Konijnenberg (Mick van der Knokke, red.) en Cheeljon van Dalton (Chiljon van Dalfsen, red.).
Middenveld: Daan Blubber (Daan Flobbe, red.), Bas Bolleboom (Bas Holleboom, red.) en Yannick Kattendekker (Yannick Kattenberg, red.).”
Aanval: Swen Kruistocht (Swen Kruisweg, red.), Bas Blubber (Bas Flobbe, red.) en Wilco Steens (Wilco Stevens, red.).

Wissels deze wedstrijd waren: Melvin Erachter (Melvin Achter, red.), Ben Stam (Ben van Dam, red.) en Christiaan Hadouir (Christiaan de Vries, red.).

De wedstrijd
Olde Veste 2 wist dat het deze zaterdag op het hoofdveld van Urk mocht paraderen, eenmaal aangekomen lag er een splinternieuw kunstgrasveld met sproeiers.
Dit bood voor ons perspectief, aangezien wij het voetballend zullen moeten oplossen tegen het stugge Urk.

De 1ste helft begon en Olde Veste begon scherp en fel aan de wedstrijd, Urk had geen enkel antwoord op het veldspel van Olde Veste. Het eerste kwartier was tegen houden voor Urk, want na twee vlotte aanvallen over links wat maar net goed afliep, en een corner van Swen op Yannick wat achter de lijn werd weggehaald (niet gezien door de scheids).
Aangezien Olde Veste de bal snel rond liet gaan, moest Urk wel een paar keer op de handrem trappen wat resulteerde in een aantal gele kaarten, waaronder een 2de geel voor de nr. 7. Olde Veste was nog altijd de bovenliggende partij, maar kon geen echte kansen meer creëren omdat Urk heel kort en agressief ging spelen.

Eind eerste helft was er ook een grove charge op Yannick, wat uiterste onkunde was van hun nr. 10. Dat dit geen direct rood was, is iedereen onbekend gebleven.

0-0 met rust.

De 2de helft moest er wat gebeuren, 10 tegen 11 moet je uitvoetballen. Aangezien onze Mick al geel had, heeft de trainer hem uit voorzorg gewisseld.
Begin tweede helft zocht Olde Veste de ruimte, maar Urk hield echter de linies heel klein waardoor Olde Veste de bal achterin over kon spelen maar meer niet. Urk kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar het resulteerde in niets. Richard heeft de hele wedstrijd maar 1 vrije bal tegen moeten houden.

Er werd gewisseld, Christiaan kwam in het veld voor Bas Bolleboom die door weinig ruimte op het middenveld geen potten meer kon breken.

In de 70ste minuut kwam er een prachtige wending in de wedstrijd, Olde Veste vond knap een gaatje door de strakke verdediging van Urk en Yannick kon binnen schieten maar stuitte tegen de keeper maar in rebound kon Swen de bal er in schieten. Een zwaar verdiende 0-1! Dit deed Urk breken en Olde Veste bleef goed de ruimte zoeken wat al snel resulteerde in de 0-2 van Bas Blubber. Bas draaide knap weg en ronde nog knapper af. Urk werd niet meer gevaarlijk en Olde Veste speelde de wedstrijd knap uit.

Een welverdiende overwinning voor de mannen van Peter Poot en Rick Potvis. Na afloop hoopte iedereen nog een kibbelingetje mee te pikken maar onze “oerkers” hadden helaas de kraam niet staan.

Voor volgende week staat er nog een mooie wedstrijd op het programma en dat is het altijd lastige Noordscheschut 2 de tegenstander thuis bij Olde Veste op El Parralello.. Be there..

Gr. Bas Holleboom.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top