logo Olde Veste
Wederom winst voor d’Olde Veste

Wederom winst voor d’Olde Veste

Nieuwsbericht

Hoekstra niet tevreden met veldspel, wel met uitslag

STEENWIJK – De hoofdmacht van voetbalvereniging d’Olde Veste’54 won afgelopen zaterdag zijn derde competitieduel op rij. In de Overijsselse stad versloeg het Oeverzwaluwen met 3-1. De club uit Steenwijk speelde geen hele sterke wedstrijd, maar haalde uiteindelijk wel verdiend de punten binnen.

Maud Belder

De uitslag flatteert enigszins, want in de eerste helft zag het er niet naar uit dat de Steenwijkers, tweede op de ranglijst, zouden winnen van de hekkensluiter uit Koudum. De Friezen zetten veel druk naar voren en hadden veel balbezit, waardoor ze d’Olde Veste naar achteren dwongen. Oeverzwaluwen kreeg in de eerste 45 minuten de meeste kansen, al waren ze niet van zeer dreigende aard. Na bijna een half uur spelen kopte een middenvelder van de gasten de bal richting het doel van Richard Strijker, maar Stefan Koppers haalde het projectiel van de lijn. Jelmer Jellesma had eveneens een mogelijkheid om de score te openen, maar zijn schot belandde niet in de netten.

Onverdiend
Maar één kans had de thuisploeg in de eerste helft. Met nog vijf minuten tot de rust pakte Jan van Benthem een pass vanuit het middenveld op, omspeelde drie Friese spelers, soleerde richting de keeper en maakte het koel af. Onverdiend en tegen de verhoudingen in gingen de twee ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor d’Olde Veste.

Rolwisseling
Was Oeverzwaluwen in de eerste helft de meer aanvallende en initiatief nemende ploeg, in het tweede bedrijf nam d’Olde Veste die rol over. De blauwgelen waren eindelijk in staat om hun tegenstander meer onder druk te zetten.

Door de veranderingen in het spel van de thuisclub ontstonden er gevaarlijke momenten voor de goal van keeper Geert de Lange, die zich tien minuten na rust liet zien door een prima penalty van Menno van Dam knap te keren. Even later was hij echter niet opgewassen tegen Van Dam. Met een keurig schot uit de tweede lijn passeerde de Steenwijkse middenvelder toch de Friese doelman en bracht zo de stand op een comfortabele 2-0. Twintig minuten later wist Van Dam wel een penalty te benutten, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Oeverzwaluwen scoorde nog via een strafschop van Wout Klijn Velderman, maar kon verder geen potten breken. Zo haalde d’Olde Veste, met name door het spel in de tweede helft, verdiend de overwinning binnen.

Spannend seizoen
“We hebben nu drie wedstrijden gewonnen,” concludeerde Arno Hoekstra na afloop. “Met de punten ben ik tevreden, maar over het spel valt nog het een en ander te zeggen.” Aankomende week staat de zware wedstrijd tegen Viboa op het programma, de ploeg die net als de Steenwijkers een 100% score heeft (maar wel een wedstrijd meer gespeeld). Een belangrijke wedstrijd dus. “Ja, maar de competitie zal daar niet beslist worden. Ik denk dat het lang een spannend seizoen wordt,” lachte de coach.

Opstelling d’Olde Veste’54:
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Erwin van Luik © (74. Rob Stam), Rein Werumeus Buning, Stefan Koppers, Martijn Strijker.
Middenveld: Friso Bakker (69. Yannick Kattenberg), Edwin Maters, Menno van Dam.
Aanval: Brian van der Zweerde, Jan van Benthem, Tim Grasmeijer (63. Leon Kerstma).

Man of the Match
Jan van Benthem

Kaarten:
Brian van der Zweerde: geel
Friso Bakker: geel
Rob Stam: geel

Scoreverloop:
39e minuut: Jan van Benthem 1-0
66e minuut: Menno van Dam 2-0
81e minuut: Menno van Dam 3-0
90e minuut: Wout Klijn Velderman 3-1

Foto’s
Jacob Westra
Henk Bergsma

Videoverslag van Mandemoltvproducties:

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top