logo Olde Veste
Prachtige overwinning voor hoofdmacht d’Olde Veste’54

Prachtige overwinning voor hoofdmacht d’Olde Veste’54

Nieuwsbericht

GRONINGEN/STEENWIJK – Promoveren naar de Hoofdklasse, dat is de doelstelling van Arno Hoekstra en zijn team. Afgelopen zaterdag begon de weg daar naartoe, toen het eerste selectieteam in Groningen bij het gedegradeerde Oranje-Nassau op bezoek ging. En de eerste stap is gezet: d’Olde Veste boekte een prachtige 3-1 overwinning op hun naaste concurrent.

Maud Belder

Sterk begin
Met een heerlijk zonnetje op het sportpark van de Groningse voetbalclub begonnen de Steenwijkers erg sterk aan hun eerste competitiewedstrijd. De jongens zetten veel druk op hun tegenstander en hadden veruit het meeste balbezit. Maar, net als vorige week tegen HZVV, viel de goal aan de andere kant. Uit het niets kopte Roy van Dalen vanuit een voorzet de 1-0 binnen achter Richard Strijker. De blauwgelen lieten zich echter niet van de wijs brengen, want nauwelijks twee minuten later zorgden Edwin Maters en Tim Grasmeijer voor groot gevaar in Gronings strafgebied. Hoewel keeper Erick Jansema de pogingen van de twee spelers wist te keren, kwam de ploeg uit Steenwijk steeds dichterbij de gelijkmaker..

Prachtige goals
In een duel tussen Maters en Jansema kwam de afvallende bal terecht bij Brian van der Zweerde. De 18-jarige aanvaller aarzelde niet, nam gedurfd de bal op zijn schoen en schoot koel de verdiende gelijkmaker binnen. De jongens van Hoekstra leefden weer helemaal op, wat twee minuten na de 1-1 de tweede goal opleverde. Een perfecte pass van Menno van Dam belandde bij Jan van Benthem, die zijn huiswerk als spits goed gedaan had. Met een mooie loopactie wist hij zich los te maken van zijn directe tegenstander en maakte hij het als een echte spits af: 1-2!

Blijdschap
Het tweede bedrijf begon ietwat rommelig, het voetbal wat in de eerste 45 minuten te zien was, was niet terug te vinden op het veld. De scheidsrechter liet veel toe, waardoor er een aantal keer fikse overtredingen begaan werden aan beide kanten. Toch leek de wedstrijd niet op slot te zitten, er hing een goal in de lucht. De vraag was alleen aan welke kant die zou vallen. In de 88e minuut beantwoordde Jan van Benthem die vraag. Hij ontving de pass van aanvoerder Erwin van Luik, waarna hij de keeper rustig bespeelde en de bal lachend het doel van de tegenstander inliep. Juichend kwamen al zijn teamgenoten op hem afgerend: de blijdschap was enorm!

Opstootje
Zoals eerder gezegd was het een felle wedstrijd van beide kanten. De spelers van Oranje-Nassau waren hun emoties na de 1-3 niet de baas. Na een aantal overtredingen op rij (Yannick Kattenberg en Friso Bakker werden hard neergehaald, waarna Menno van Dam hetzelfde deed bij een tegenstandiger) verloor Tim Rosema zijn zelfbeheersing. Hij pakte Stefan Koppers in zijn gezicht, waarvoor hij een rode kaart kreeg. De gemoederen liepen hoog op, maar de scheidsrechter floot snel na dit opstootje af.

‘Boost’
De eerste competitieoverwinning voor d’Olde Veste is dus een feit. “Voorafgaand aan deze wedstrijd hebben we goed met elkaar gepraat,” vertelde Hoekstra. “Over de voorbereiding zijn we tevreden en vandaag begint waarvoor we die voorbereiding hebben gedaan. Dat was op het veld terug te zien. De jongens waren fel, overtuigend en wilden echt.”

“Deze overwinning geeft echt een ‘boost’. We beginnen goed aan de competitie,” aldus Jan van Benthem. “Het is belangrijk om deze wedstrijd te winnen en te laten zien wie we zijn. Dat hebben we goed gedaan.” Voor Van Benthem was het persoonlijk een fijne wedstrijd. “Ach, mijn spel kan beter,” lachte de spits. “Maar ik maak twee mooie goals en daar ben ik erg blij mee. Toch kan er nog heel wat verbeterd worden en daar ga ik hard aan werken.”

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Stefan Koppers, Rein Werumeus Buning, Erwin van Luik
Middenveld: Friso Bakker, Edwin Maters (64. Leon Kerstma), Menno van Dam
Aanval: Tim Grasmeijer, Jan van Benthem, Brian van der Zweerde (79. Yannick Kattenberg)

Scoreverloop
14e minuut: Roy van Dalen 1-0
35e minuut: Brian van der Zweerde 1-1
37e minuut: Jan van Benthem 1-2
88e minuut: Jan van Benthem 1-3

Kaarten
Martijn Strijker: geel
Tim Rosema: rood
Stefan Koppers: geel

Foto’s
Foto’s van Jacob Westra 

Volgende wedstrijd
Op zaterdag 8 september speelt de hoofdmacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Noordscheschut is dan de tegenstander. Tevens is er die dag de Open Dag van onze vereniging, waardoor er de hele dag een programma voor groot en klein is. We zien u graag op zaterdag de 8e!

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top