logo Olde Veste
Strijdend d’Olde Veste wint nipt van Noordscheschut

Strijdend d’Olde Veste wint nipt van Noordscheschut

Nieuwsbericht

STEENWIJK – Het seizoen is weer begonnen! Afgelopen zaterdag speelde de hoofdmacht van d’Olde Veste de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na een dramatisch eerste uur wisten de jongens van Arno Hoekstra zich te herpakken en een achterstand om te buigen in de uiteindelijke 2-1 winst.

Maud Belder

“Tegen sommige tegenstanders moet je niet naar het voetbal kijken,” zei Arno Hoekstra na afloop van de wedstrijd tegen Noordscheschut. “Dit team is altijd lastig te bespelen, dus we mogen blij en tevreden zijn dat we drie punten hebben binnengesleept.” Daarmee sloeg de trainer de spijker op z’n kop. In de eerste helft kwamen de blauwgelen er nauwelijks aan te pas. Noordscheschut zakte ver in, waardoor de ruimtes erg klein werden en d’Olde Veste niet het eigen spel kon spelen. Passes, inspeelballen en acties gingen allemaal niet zoals de Steenwijkers het wilden. De irritaties liepen op bij de jonge ploeg, wat wel getuigde van de wil die de jongens dit seizoen hebben.

0-1
Door een slordigheid in de verdediging van d’Olde Veste kwam Nick Koster geheel vrij te staan. Met een fantastische kopbal maakte hij de eerste goal van de wedstrijd en stond Noordscheschut terecht op een 0-1 voorsprong. Niet veel later kreeg de goedspelende Koster wederom een grote kans, maar ditmaal bracht de paal redding voor de thuisploeg. De tegengoal zette d’Olde Veste niet op scherp, de pupillen van Hoekstra maakten het zichzelf onnodig moeilijk en leden veel balverlies. Toch werden ze aan het eind van de eerste helft een aantal keer gevaarlijk, maar echte kansen konden ze niet creëren.

Strijd
Met de knop omgezet begon d’Olde Veste het tweede bedrijf sterker. Tim Grasmeijer kreeg al snel een grote kans, hij miste echter voor een bijna open doel. Niet veel later had de vleugelaanvaller wederom grote mogelijkheden om te scoren, maar weer ging de bal er niet in..

Na bijna een uur spelen vielen de Steenwijkers over de linkerkant aan. Jan van Benthem ontving een steekpass, gaf de bal strak en laag over de grond het strafschopgebied binnen, waar Edwin Maters de bal kon intikken. Gejuich alom op en rondom het veld: de gelijkmaker zat erin! “Dat was een opluchting,” vertelde Maters na afloop. “Maar we wilden meer dan een gelijkspel, helemaal als we thuis spelen.” Dat liet het eerste elftal zien. Naarmate de tweede helft vorderde, kwam d’Olde Veste meer in zijn spel. Hoewel niemand echt een goede wedstrijd speelde, lieten ze allemaal wel zien dat ze echt wilden strijden voor de overwinning.

Met nog twee minuten op de klok begon de tijd te dringen om de winnende goal te maken. Tim Grasmeijer besefte dat. Met een goede actie speelde hij zich vrij, liep met de bal het strafschopgebied binnen en schoot de bal keurig achter keeper Harald Brakel. Na veel gemiste kansen maakt hij hem toch nog, waardoor de opluchting en blijdschap nog groter waren! D’Olde Veste speelde niet goed, maar wist toch bij de les te blijven en de overwinning binnen te halen.

Mentaal
“We hebben vandaag gewonnen op geloof in onszelf en de strijd die we daarvoor hebben geleverd,” aldus Hoekstra. “Wat dat betreft ben ik tevreden.” Ook Edwin Maters is blij met de drie punten. “Noordscheschut is een stugge ploeg,” vertelde de nummer-10. “Er zijn altijd tegenstanders die je minder liggen en deze ploeg is daar een van.” Hij geeft aan dat het tussen de oren van de jongens in het team goed zit. “We hebben laten zien dat het team mentaal prima in orde is. We komen drie wedstrijden op rij op een achterstand, maar weten tot drie keer toe die achterstand om te buigen. Dat getuigt van geloof en wil.”

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Erwin van Luik ©, Rein Werumeus Buning, Stefan Koppers, Martijn Strijker
Middenveld: Friso Bakker, Edwin Maters, Menno van Dam (79. Yannick Kattenberg)
Aanval: Brian van der Zweerde, Jan van Benthem (61. Leon Kerstma), Tim Grasmeijer

Scoreverloop
14e minuut: Nick Koster 0-1
57e minuut: Edwin Maters 1-1
88e minuut: Tim Grasmeijer 2-1

Man of the Match
Edwin Maters

Foto’s
Foto’s, gemaakt door Jacob Westra
Foto’s, gemaakt door Henk Bergsma

Een videoverslag van Video De Boer

 

Volgende wedstrijd
Aankomende dinsdag speelt het eerste een oefenwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys; aftrap 19:45 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 22 september om 14:30 uur op Sportpark Parallelweg tegen Oeverzwaluwen.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top