logo Olde Veste
Trainingsweekend VR1, VR2 en VR3 Texel 2012

Trainingsweekend VR1, VR2 en VR3 Texel 2012

Nieuwsbericht

Vrijdagochtend 24 augustus kwam de Olde Veste Expres al vroeg naar het sportpark van d’Olde Veste’54. Hier stonden 24 uitgelaten dames met koffers, ballen, pionnen en de nieuwe gettoblaster klaar voor vertrek richting Texel. Onder leiding van Sandra Lampe en Selma Pijffers stond het jaarlijkse trainingsweekend op het programma. Uitgezwaaid door enkele bestuursleden vertrok de bus op tijd naar het eiland.

Na een goed verlopen reis werden op Texel eerst fietsen  gehuurd waarna de fietstocht van 7 km naar de kampeerboerderij begon. De bagage werd netjes gebracht en eenmaal aangekomen bij de boerderij kregen de meiden even tijd om te ontspannen, werden er boodschappen gedaan en moest er worden omgekleed voor de eerste strandtraining.

Eenmaal op het strand bleek dat Sandra een pittige training bedacht had. Na een lange fietstocht werd er ruim 2 uur volop getraind en besloten enkele dames na afloop nog een duik in zee te nemen.

Terug op de boerderij werd er gedoucht en gingen stond een gezellige avond op het programma. Rond het kampvuur bleek dat bij vele meiden de spierpijn al op kwam zetten. Dit werd al snel vergeten toen Lisa en Selma een eigen versie van het ‘Ik hou van Holland’-spel aankondigden. Dat de meiden niet alleen met voetbal fanatiek zijn was ook tijdens de spelletjes te zien. Er werden vragen beantwoord en verschrikkelijke opdrachten uitgevoerd. Deze avond eindigde met veel drankjes, dansjes en gezelligheid. Iets later dan gepland, het begon al  licht te worden, gingen de dames slapen.

Om negen uur was het gezamenlijk ontbijt gepland, en konden de dames weer op de fiets richting het strand. Er werd een rustige strandtraining afgewerkt. ’s Middags was het tijd voor ontspanning en koos een groot deel van de dames voor een middagdutje. ’s Avonds stond namelijk de wedstrijd tegen Texel’94 VR1 op de planning.

Ondanks weinig slaap en de training van de dag ervoor nog in de benen begonnen de dames sterk aan de wedstrijd. De tegenstander kwam af en toe gevaarlijk uit de hoek maar het was Olde Veste die de wedstrijd domineerde. Er waren kleine kansjes maar tot scoren kwam het de eerste helft niet. In de tweede helft liet Olde Veste duidelijk zien dat zij voor de winst gingen, en was Cynthia de matchwinnaar door de 0 – 1 te maken.

Het was al donker toen de dames ’s avonds bij de boerderij aankwamen. Weer werden de drankjes uit de koelkast getrokken en koos een aantal dames voor klaverjassen, HalliGalli, Pictionary, rond het kampvuur zitten of 30Seconds. Ook deze avond duurde langer dan gepland waardoor de persoon met de pannendeksels om kwart voor 9 niet erg vriendelijk werd begroet.

Na het ontbijt stond de laatste training op het programma. Een rustige voetbal/voetvolleybaltraining zorgde ervoor dat de flinke spierpijn er een beetje werd uit getraind. Hierna was het tijd om de boerderij op te ruimen en de tassen in te pakken. De boerderij werd schoner achtergelaten dan hij ooit was geweest.

Met blauwe plekken onder de kont van het vele fietsen en een flinke stortbui op de kop kwamen de dames eindelijk aan bij de haven. De huurfietsen werden ingeleverd en een uur later stonden de meiden op de vaste wal waar de Olde Veste Expres al weer stond te wachten. Het was in de bus een stuk rustiger dan de heenweg want veel dames konden hun ogen niet meer open houden.

Al met al kunnen de dames terugkijken op een vermoeiend maar vooral zeer geslaagd trainingsweekend. Graag willen alle dames die dit trainingsweekend mee waren Olde Veste bedanken voor de financiële bijdrage, Cynthia en Daniëlle voor de goede organisatie, de chauffeur van de Olde Veste Expres voor de comfortabele heen- en terugreis en Sandra en Selma voor de leuke trainingen. Op naar volgend jaar!

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top