logo Olde Veste
d’Olde Veste verliest topper tegen Viboa

d’Olde Veste verliest topper tegen Viboa

Nieuwsbericht

WINSUM/STEENWIJK – In het zonnige maar frisse Winsum trad d’Olde Veste afgelopen zaterdag aan tegen Viboa. Laatstgenoemde wist zijn voorsprong op d’Olde Veste uit te bouwen naar zes punten. De Groningers wonnen de wedstrijd tussen twee titelkandidaten namelijk met 2-0.

Maud Belder

Twee topploegen ontmoetten elkaar in de Eerste Klasse E Noord, dat beloofde een mooie en spannende wedstrijd te worden. In de eerste helft bleek echter al snel dat Viboa meer felheid bezat dan de Steenwijkers, zo vertelde Menno van Dam na afloop van de wedstrijd. “We speelden misschien op 80 procent, dus niet overtuigend genoeg. Tsja, dan wordt het lastig om te winnen.” In het eerste kwartier speelde Viboa d’Olde Veste weg, maar wist niet hele grote kansen te creëren. Aan de andere kant van het veld probeerde Edwin Maters flink uit te halen. De hand van een WInsumse verdediger reikte echter naar de bal: strafschop voor d’Olde Veste. Althans, dat zou moeten. Scheidsrechter J. Kraak zag er geen penalty in en liet het spel doorgaan. Het volgende gevaar kwam ook van de Steenwijkers, die zagen dat keeper Germen Bouwman een vrije trap van Menno van Dam prima pakte.

Na het eerste kwartier wist Viboa steeds vaker voor de goal van Richard Strijker te komen en stichtte het meer gevaar. Martijn Strijker en Rein Werumeus Buning verdedigden tweemaal uitstekend, waardoor ze een doelpunt voorkwamen. Toch viel na een half uur spelen de 1-0. “Mijn man liep uit mijn rug,” legde Menno van Dam uit. “Ik wilde het schot blokkeren, maar maakte daarmee een verkeerde keus. Hij schoot hem prima binnen.”
Viboa bleef na de goal d’Olde Veste onder druk zetten, waardoor de uitspelende ploeg niet aan voetballen toekwam. Voor de Steenwijkers was het zaak om de 1-0 tot de rust vast te houden en dat scheen te lukken. Scheen, want aanvoerder Erwin van Luik maakte een handsbal: strafschop voor Viboa. Ex-profvoetballer Marcel Pannekoek schoot de bal feilloos binnen en bracht de stand op 2-0.

Een heel ander d’Olde Veste kwam uit de kleedkamer. De jongens waren feller, scherper en straalden meer vertrouwen uit. De gasten waren beter dan Viboa, dat de 2-0 verdedigde en er niet aan te pas kwam. d’Olde Veste drukte zijn tegenstander meer en meer naar achteren en kreeg veel mogelijkheden om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Maar acties en voorzetten van Marne Bakker, Edwin Maters, Jan van Benthem en Stefan Koppers gingen voorlangs of naast. Vlak voor tijd ontstond er weer een discutabele situatie, omdat wederom een speler van Viboa hands maakte in de het strafschopgebied van zijn ploeg. En wederom kreeg d’Olde Veste geen penalty.
Edwin Maters en Rein Werumeus Buning hadden in blessuretijd nog de kans om de eer voor d’Olde Veste te redden, maar respectievelijk het schot en de kopbal belandden naast het doel van keeper Bouwman.

Viboa is de trotse koploper met 15 punten uit 5 wedstrijden, gevolgd door Drachtster Boys, d’Olde Veste en VC Trynwâlden. Kijk voor de actuele stand op www.voetbalnoord.nl .

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Stefan Koppers, Erwin van Luik (46. Leon Kerstma), Rein Werumeus Buning, Martijn Strijker.
Middenveld: Friso Bakker, Edwin Maters, Menno van Dam.
Aanval: Brian van der Zweerde (46. Marne Bakker), Jan van Benthem en Tim Grasmeijer.
Leon Kerstma viel in de tweede helft geblesseerd uit, zijn vervanger was Yannick Kattenberg.

Scoreverloop
31e minuut: Henrie Bierling 1-0
45+1 minuut: Marcel Pannekoek 2-0

Kaarten
Edwin Maters: geel
Menno van Dam: geel
Rein Werumeus Buning: geel
Erwin van Luik: geel

Trainer, gefeliciteerd!
Afgelopen zaterdag was Arno Hoekstra jarig, 36 jaar werd hij. Van harte gefeliciteerd!

6-10-2012: d’Olde Veste – Drachtster Boys
De volgende topper komt eraan! Thuis ontvangen Hoekstra en zijn pupillen de mannen Drachtster Boys. We zien jullie graag zaterdag de 6e, aanvang: 14:30 uur.

Foto’s
Jacob Westra

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top