logo Olde Veste
d’Olde Veste 1 wint spannende topper van Drachtster Boys

d’Olde Veste 1 wint spannende topper van Drachtster Boys

Nieuwsbericht

STEENWIJK – De tweede topper in een week, het begin van de competitie is pittig voor de hoofdmacht van d’Olde Veste. Vorige week ging het op bezoek bij lijstaanvoerder Viboa en nam het een 2-0 nederlaag mee naar huis. Om in het spoor van de koploper te blijven en om naaste concurrent Drachtster Boys voorbij te gaan, moest afgelopen zaterdag gewonnen worden.

Maud Belder

De regenbuien vonden het rond half drie wel mooi geweest en maakten plaats voor een heerlijk zonnetje op Sportpark Parallelweg in Steenwijk. Langzaamaan zochten mensen een plekje rondom het hoofdveld, waar het eerste elftal het opnam tegen het vlaggenschip van Drachtster Boys. De Friese ploeg stond tweede op de ranglijst met een wedstrijd en drie punten meer dan de Steenwijkers, die de derde plek bezetten.

Trainer/coach Arno Hoekstra begon met een aantal wijzigingen in zijn team. Rob Stam en Marne Bakker stonden in de basis voor respectievelijk Erwin van Luik en Brian van der Zweerde. Menno van Dam en Stefan Koppers wisselden van posities: Van Dam in de verdediging en Koppers op het middenveld.

Prima spelende Marne Bakker
Beide teams wilden vanaf het begin veel druk op de andere ploeg zetten, maar Drachtster Boys lukte dit in de eerste twintig minuten beter dan de thuisploeg. d’Olde Veste kon niet voetballen, wat  de gasten afdwongen. Toch kregen de blauwgelen de beste kansen met Marne Bakker in de hoofdrol. De spits, na een aantal wedstrijden afwezig maar nu terug in de basis, speelde een prima wedstrijd. In de 21e minuut leidde uitstekend doorjagen van Bakker tot balbezit voor d’Olde Veste. Tim Grasmeijer gaf de bal voor in het strafschopgebied, waar Jan van Benthem het projectiel prachtig binnenkopte en zijn team op voorsprong bracht: 1-0.

Op het nippertje
Het doelpunt gaf de Steenwijkers kracht en de blauwgelen lieten meer van zich spreken. Terwijl Marne Bakker aan de ene kant grote kansen kreeg, gold dat voor Drachtster Boys aan de andere kant. Met een schot op de lat en een kopbal die Richard Strijker net kon pakken, waren de Friezen best gevaarlijk. De ruststand leek echter 1-0 te worden, totdat Rob Stam zijn tegenstander in het Steenwijkse strafschopgebied neerhaalde. Frustratie op en rondom het veld: die voorsprong moest mee de rust in gaan, maar dat scenario ging niet door. Willem de Jong zorgde met een penalty voor de gelijkmaker.

Een aantal supporters liep al richting de kantine, maar d’Olde Veste gaf in blessuretijd van de eerste helft de hoop op nog een treffer niet op. Keeper Steffen Bakker stompte een vrije trap van Van Dam weg, die Grasmeijer oppakte. Hij draaide de bal voor het doel, waarna Marne Bakker de bal net over zijn naamgenoot tikte. Alsnog ging d’Olde Veste rusten met een voorsprong!

Weer op gelijke hoogte
Drachtster Boys wilde koste wat het kost de gelijkmaker maken en via Nezhar Hassan kwam dat scenario snel na rust bijna tot leven. Met twee grote schietkansen (paal en rakelings naast) zorgde hij voor het nodige gevaar. Uit een corner dachten de Friezen te scoren, maar Grasmeijer haalde de bal uitstekend van de doellijn. In dezelfde minuut nam Koppers een corner namens d’Olde Veste waaruit Marne Bakker prima kopte, maar Steffen Bakker liet zich dit keer niet verrassen.

Aan de andere kant gebeurde dat wel bij verdedigers Rob Stam en Rein Werumeus Buning. Er kwam een diepe bal op de Friese linksbuiten, die de twee achterhoedespelers door een misverstand niet konden onderscheppen. In de kluts kwam de bal terecht bij Jan Stoker, die Drachtster Boys voor de tweede keer op gelijke hoogte bracht. De spanning werd alsmaar groter: maken de blauwgelen nog een goal of kapen de Friezen een puntje of meer weg?

‘Wereldgoal’
Van Dam legde de bal neer om een vrije trap te nemen. In het strafschopgebied van Drachtster Boys nam een ieder zijn plek in. Het fluitje van scheidsrechter T. Oussoren klonk schril over het veld. Van Dam trapte de bal naar de tweede paal, waar Werumeus Buning in kansrijke positie stond. Met een fantastische diagonale kopbal plaatste hij de bal in de lange hoek, achter keeper Bakker. Juichend renden de jongens van d’Olde Veste richting de doelpuntenmaker, die dit seizoen uitstekend op dreef is. De leidsman van de wedstrijd noemde het doelpunt van Werumeus Buning achteraf een ‘wereldgoal’.

Spanning ten top
In de daaropvolgende twintig minuten had de thuisploeg mogelijkheden genoeg om de wedstrijd te beslissen, maar verzilverde die niet. Met name de actie van Martijn Strijker had een doelpunt op mogen leveren. De linksback dolde vanaf de middellijn ongeveer vijf Friese spelers en rende met bal het strafschopgebied binnen. Hij stuitte echter op Steffen Bakker, die zijn ploeg nog in de wedstrijd hield. Drachtster Boys kreeg nog een aantal kleine kansjes, maar kwam nooit meer echt in de buurt van een treffer. Scheidsrechter Oussoren hield een blessuretijd van maar liefst tien minuten aan, wat de spanning alleen maar opbouwde. Kreten als ‘Scheids, de wedstrijd is voorbij’ of ‘Affluiten, scheids’ klonken over het veld. Op het moment dat meneer Oussoren het fluitje richting zijn mond bewoog, steeg er gejuich op: d’Olde Veste won de belangrijke en spannende topper tegen Drachtster Boys met 3-2!

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Rob Stam (69. Erwin van Luik), Rein Werumeus Buning, Menno van Dam, Martijn Strijker.
Middenveld: Friso Bakker, Edwin Maters ©, Stefan Koppers.
Aanval: Jan van Benthem (56. Brian van der Zweerde), Marne Bakker (69. Yannick Kattenberg), Tim Grasmeijer.

Man of the Match
Rein Werumeus Buning

Scoreverloop
21e minuut: Jan van Benthem 1-0
43e minuut: Willem de Jong 1-1 (penalty)
45+1 minuut: Marne Bakker 2-1
66e minuut: Jan Stoker 2-2
69e minuut: Rein Werumeus Buning 3-2

Kaarten
Rob Stam: geel
Edwin Maters: geel

Volgende week: oude bekende
Aankomende zaterdag reist het eerste elftal met de Olde Veste Express af naar Assen, waar het speelt tegen LTC. De ploegen ontmoetten elkaar ook al in de poulefase van de beker. Toen was d’Olde Veste vele malen beter. Zal dat dit keer ook zo zijn? Assen is niet zo ver weg van Steenwijk, dus neem gerust een kijkje..!

Foto’s
Jacob Westra
Henk Bergsma

Hieronder het videoverslag:

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top