logo Olde Veste
d’Olde Veste verslaat gelijkwaardig PKC

d’Olde Veste verslaat gelijkwaardig PKC

Nieuwsbericht

“DIT DOET HET TEAM GOED”

STEENWIJK – Na het slippertje van twee weken geleden tegen LTC moest de hoofdmacht van d’Olde Veste afgelopen zaterdag winnen van directe concurrent PKC’83 uit Groningen. Op de velden van Sportpark Parallelweg vochten de Steenwijkers zich naar een knappe 2-0 overwinning.

Maud Belder

Hoewel de zon gewillig over het hoofdveld scheen, bracht de frisse wind de nodige kou met zich mee. Dit weerhield vele supporters er echter niet van om het eerste elftal aan te moedigen tijdens deze belangrijke wedstrijd.

Vol voor gaan
Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter D. Schaper, die een erg goede wedstrijd floot, werd duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst wilden gaan. Al na vijf minuten kregen de Steenwijkers de eerste mogelijkheid. Yannick Kattenberg plaatste een voorzet op het hoofd van Jan van Benthem, die de bal echter niet goed wist te raken. PKC kwam snel met een antwoord, maar Richard Strijker redde op een schot van een Groningse middenvelder. In het eerste half uur kwam het gevaar vooral van schoten van beide teams, al leidde dit niet tot echt grote kansen.

Klutsdoelpunt
Marne Bakker scoorde uit de kluts het eerste doelpunt van de wedstrijd en zette daarmee de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Rein Werumeus Buning legde een corner van Menno van Dam weg, uit de kluts kwam de bal via Stefan Koppers terecht voor de voeten van de spits, die de bal dus prima achter keeper Ben Meedendorp werkte. Direct daarna ontstond er gevaar in het overvolle Steenwijkse strafschopgebied, maar de tegengoal viel niet. PKC moest komen, zette meer aan en kwam een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. d’Olde Veste had echter mazzel dat keeper Richard Strijker in het doel stond, want hij maakte prachtige reddingen en hield zo zijn team op de been.

Wederom Bakker
Na de rust ging de wedstrijd op zelfde voet verder. PKC kreeg kansen om op gelijke hoogte te komen, maar stuitte elke keer op Richard Strijker. d’Olde Veste kreeg eveneens scoringsmogelijkheden. Na een prachtige pass van Friso Bakker op Edwin Maters redde keeper Ben Meedendorp uitstekend en Brian van der Zweerde raakte nog de paal na een goede combinatie van de blauwgelen. Diep in de blessuretijd was het toch weer Marne Bakker die de overwinning voor de Steenwijkers verzekerde. Menno van Dam passte de bal naar Brian van der Zweerde, die met een goede actie de bal voorgaf op Marne Bakker. Bakker bleef rustig en schoot de bal koel, als een echte spits, binnen.

Een prachtige en broodnodige overwinning voor d’Olde Veste, dat weet ook Marne Bakker. “Na de nederlaag tegen LTC zaten we in een soort dipje,” vertelde de spits. “Maar deze winstpartij doet het team heel goed.”

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Rein Werumeus Buning, Menno van Dam, Martijn Strijker.
Middenveld: Stefan Koppers, Friso Bakker, Yannick Kattenberg, Edwin Maters (86. Rob Stam).
Aanval: Jan van Benthem (75. Erwin van Luik), Marne Bakker, Tim Grasmeijer (56. Brian van der Zweerde).

Scoreverloop”
30e minuut: Marne Bakker 1-0
90+4e minuut: Marne Bakker 2-0

Kaarten
Stefan Koppers: geel
Brian van der Zweerde: geel

Buitenpost – d’Olde Veste’54
Aankomende zaterdag speelt het team van Arno Hoekstra in Buitenpost tegen de gelijknamige voetbalclub. Aanvang 14:30 uur.

Foto’s
Henk Bergsma.
Jacob Westra.

Videoverslag van Video De Boer:

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top