logo Olde Veste
d’Olde Veste bijna de mist in

d’Olde Veste bijna de mist in

Nieuwsbericht

Buitenpost/Steenwijk – De inhaalwedstrijd tussen v.v. Buitenpost en d’Olde Veste’54 in het mistige Friese plaatsje was voor de neutrale toeschouwer een fantastische wedstrijd. Qua voetbal? Nee, absoluut niet. Maar wel op het gebied van spanning, want beide ploegen wisten die factor hoog te houden..

Maud Belder

Winst is natuurlijk altijd belangrijk, zo ook voor deze twee teams. Buitenpost zou zich dan steviger in de middenmoot vestigen en d’Olde Veste zou met winst nog maar vier punten achterstaan op koploper Viboa.
Het ging echter al snel mis voor de blauwgelen, want tijdens de warming-up viel Stefan Koppers met een hamstringblessure uit. Hoe lang de middenvelder uit de roulatie is, is nog niet bekend. Tim Grasmeijer was zijn vervanger.

Slordig
Vanaf het begin was de wedstrijd rommelig. Buitenpost maakte het veld erg klein, dus voor de gasten de taak om het veld breder te maken. Een goede pass geven lukte echter niet bij d’Olde Veste, waardoor het veel balverlies leed en achter de feiten aan liep. Het slordige spel van de pupillen van Arno Hoekstra leidde al snel tot gevaar voor het doel van Richard Strijker. Door een uitstekende verdedigende actie van Erwin van Luik week het gevaar echter. d’Olde Veste kwam nog een aantal keer goed weg, maar wist zelf alleen voor kleine kansjes te zorgen. Marne Bakker miste een inzet in het strafschopgebied van de thuisploeg en naamgenoot Friso schoot van afstand net naast het Friese doel.

Frustratie
Na iets meer dan een half uur gespeeld te hebben komt Buitenpost op voorsprong. Rein Werumeus Buning gleed weg, waardoor Rob Dijkstra de openingstreffer maakte. Het doelpunt kwam niet onverwacht, want door het vele riskante balverlies creëerden de blauwgelen in principe kansen voor de thuisclub. Dat beseften de spelers van d’Olde Veste klaarblijkelijk ook: de frustraties werden duidelijk geuit.

Strijker
Hoewel de jongens beseften dat het anders moest, ging het vijf minuten na rust alweer mis. Dirk Rinze Pilat tikte de 2-0 binnen: alle Friezen gingen uit hun dak en hadden goede hoop op een verrassing. Lange tijd leek dit ook het geval te zijn, ware het niet dat Richard Strijker zijn ploeg op de been hield door de meest onmogelijke inzetten van Buitenpost te pareren. De blauwwitten hadden de voorsprong in twintig minuten kunnen uitbouwen tot misschien wel 6-0. d’Olde Veste, dat erg slecht verdedigde, kwam heel goed weg.

Van Dam
Met nog een kwartier te spelen was het Menno van Dam die de Friezen de mond snoerde, na hard werken van Martijn Strijker en Jan van Benthem. De middenvelder schoot van grote afstand de aansluitingstreffer recht in de kruising. Gejuicht werd er nauwelijks in het veld; de Steenwijkers pakten snel de bal, zochten hun positie op en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Op de tribune juichten de supporters echter wel en zij gingen er maar eens bij staan om aan te moedigen.

Zowaar, het hielp! Vlak voor tijd bouwde Van Dam de aanval op en speelde Edwin Maters in op de rand van het strafschopgebied. Via Maters kwam de bal in de kluts bij Van Dam terecht, die de bal vervolgens in de korte hoek binnenschoot: 2-2! Het gejuich om de tribune versterkte en ook de spelers van d’Olde Veste staken hun handen in de lucht. Niet zozeer van blijdschap, meer van opluchting. Bijna ging het mis. Er zat niet anders op dan genoegen te nemen met een puntje..

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Erwin van Luik (46. Rob Stam), Rein Werumeus Buning, Martijn Strijker
Middenveld: Menno van Dam, Friso Bakker, Yannick Kattenberg, Edwin Maters
Aanval: Brian van der Zweerde, Marne Bakker, Tim Grasmeijer (61. Jan van Benthem)

Kaarten
Edwin Maters: geel

VC Trynwâlden – d’Olde Veste’54
Aankomende zaterdag speelt de hoofdmacht tegen Trynwâlden. De Friezen begonnen goed aan het seizoen, maar zijn nu iets teruggezakt. Het kunst(gras)veld is echter lastig te bespelen.. Aanvang: 14:30 uur.

Foto’s van Jacob Westra

Time-out
Even een persoonlijk berichtje van mijn kant. Ik heb het de afgelopen tijd erg druk gehad en dat heeft zo zijn gevolgen. Vandaar dat ik tijdelijk stop met het schrijven van wedstrijdverslagen over de thuiswedstrijden. Het omroepen en interviewen zal ik wel blijven doen. Ik ben er nog niet uit of ik over de uitwedstrijden wel of geen verslag ga schrijven. Voor jullie doe ik dat graag, zodat de niet-meegereisde supporters alsnog wat sfeer kunnen proeven van die duels. Maar ik kan het helaas niet beloven…

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top