logo Olde Veste
d’Olde Veste levert mooie teamprestatie

d’Olde Veste levert mooie teamprestatie

Nieuwsbericht

Na de ruime overwinning van vorige week tegen CVVB, wilde d’Olde Veste’54 dat kunstje afgelopen zaterdag graag herhalen. Dit lukte tegen promovendus Balk, dat niks had in te brengen in Steenwijk. Spelend als een mooi collectief brachten de pupillen van Arno Hoekstra de score voor de thuisspelende ploeg op 6-0.

Maud Belder

Aan het begin van het duel tegen d’Olde Veste konden de gasten het eerste kwartier aardig mee, maar daarna was het gedaan voor de Friezen. Via Martijn Strijker ontstond aan het linkerkant van het veld vaak gevaar namens de blauwgelen, evenals aan de andere zijde door Brian van der Zweerde. Na twintig minuten spelen was het raak voor de Steenwijkers. Stefan Koppers scoorde uit een rebound van Marne Bakker en bracht zijn team verdiend op voorsprong.

Geweldige goal
Vijf minuten na de openingstreffer viel het tweede doelpunt, en wat voor één! Richard Strijker schoot de bal hoog over iedereen heen naar de rechterflank richting Brian van der Zweerde, die een prachtige voorzet op maat gaf aan Marne Bakker. De spits schoot de bal strak in het doel van de Friese keeper, die alleen maar toe kon kijken hoe deze prachtige aanval tot een doelpunt leidde: 2-0!

d’Olde Veste had de smaak te pakken. De jongens speelden heel goed, waren fysiek sterk, gingen voor elke bal en waren een echt team. Voor rust resulteerde dit in een 3-0 voorsprong door wederom een doelpunt van Stefan Koppers; die de bal voor zijn voeten zag komen en in een keer uithaalde.

Slotoffensief 
Na rust speelde Balk meer naar voren en kwam het meer op de helft van d’Olde Veste. De blauwwitten wisten echter niet door te drukken en gaven te veel ruimte weg, waardoor de thuisploeg kon blijven voetballen. Na een uur spelen benutte Marne Bakker een kans voor de Steenwijkers. Brian van der Zweerde blokte een actie van Balk op de rechterkant van het veld, nam de bal prachtig mee op zijn borst, gaf de bal voor en zag zijn ploeggenoot de vierde goal van de wedstrijd maken. Uit deze aanval lieten de Steenwijkers blijken hoe goed ze speelden en dat de jongens elkaar prima kunnen vinden in het veld.
Tim Grasmeijer (schot) en Martijn Strijker (dribbel) zorgden voor de overige twee doelpunten.

‘Er gebeurt iets’
De afgelopen wedstrijden is duidelijk te zien dat het team van Arno Hoekstra beter speelt. Waar komt dat vandaan? “Niet iets specifieks; het is een gevoel wat heerst in het team,” aldus de trainer. “Op de trainingen lieten de jongens al zien dat er een stijgende lijn in zit en in de afgelopen maand heb ik dat in de wedstrijden ook gezien. Er gebeurt iets in het team, we zien een hecht collectief ontstaan.”

Dat hechte collectief bezorgde de supporters een mooie middag. Ondanks de kou zorgde de ploeg toch nog voor enige warmte, bedankt jongens!

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Erwin van Luik © (67. Rob Stam), Rein Werumeus Buning, Menno van Dam, Martijn Strijker.
Middenveld: Friso Bakker, Stefan Koppers, Yannick Kattenberg.
Aanval: Brian van der Zweerde (62. Jan van Benthem), Marne Bakker (62. Tim Grasmeijer), Edwin Maters.

Man of the Match
Stefan Koppers

Scoreverloop
22e minuut: Stefan Koppers 1-0
27e minuut: Marne Bakker 2-0
31e minuut: Stefan Koppers 3-0
62e minuut: Marne Bakker 4-0
71e minuut: Tim Grasmeijer 5-0
86e minuut: Martijn Strijker 6-0

Kaarten
Martijn Strijker: geel

Foto’s
Jacob Westra
Henk Bergsma

Hieronder het videoverslag van Mandemoltvproducties:

Inhaalwedstrijd
Volgende week zaterdag 24 november speelt het eerste selectieteam in Buitenpost tegen de gelijknamige voetbalvereniging. Aanvang is 14:30 uur.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top