logo Olde Veste

Uitglijder d’Olde Veste 2 in Bedum

Nieuwsbericht

Opstelling
Doel: Tom Holleboom
Verdediging: Chiljon v. Dalfsen, Sjoerd van Rheenen, Mick van de Knokke, Stefan Bruinsma
Middenveld: Daan Flobbe, Christian de Vries ©, Bas Holleboom
Aanval: Lars Pen (72. Melvin Achter), Bas Flobbe, Wilco Stevens
Wissels: Melvin Achter
Afwezig/gebl.: Tieme Smook,  Jonathan van Noorloos, Ben van Dam, Rick van Oudheusden

Zaterdag 17 november stond de uitwedstrijd tegen CVVB 2 op het programma. De ploeg uit Bedum blijkt elk jaar weer een stugge tegenstander. Een fysieke ploeg, die een stevig duel niet uit de weg gaat. De selectie van Peter Pot is op dit moment erg gehavend, verschillende personen zijn geblesseerd en ook bij de hoofdmacht zitten er meerdere spelers in de lappenmand. Het lichtpuntje was de rentree, na 6 maanden, van Lars ‘glas’ Pen. Met 11 man en een geblesseerde wissel gingen de Steenwijkers met de bus naar het hoge Noorden.

Om half 1 werd er door de scheidsrechter gefloten voor het begin van de wedstrijd. Olde Veste begon vol goede moed aan het potje en probeerde te voetballen op het slechte veld in Bedum. De combinaties liepen echter niet en de bal werd niet in Steenwijks bezit gehouden. Het leek af en toe meer op een aflevering van dancing on ice, de blauw-gelen lagen constant op de grond. CVVB was daarentegen redelijk aan het opbouwen en creëerde zo af en toe een kans. En een van die kansen werd na een minuut of twintig verzilverd, de rechtsbuiten van de rood-witten tikte de bal van dichtbij in het net, na defensief gestuntel.

Gaandeweg de eerst helft bleef CVVB de bovenliggende partij, er werden tal van kansen gecreëerd door aardig veldspel. Het projectiel verdween echter constant over of naast de goal. Het enige wapenfeit van Olde Veste kwam van een aardig schot van Bas Flobbe. Het miste echter kracht, waardoor de goalie uit Bedum de bal simpel kon vangen. Olde Veste mocht hun handen dichtknijpen bij een 1-0 stand bij rust.

In het begin van de tweede helft zou CVVB zijn slag slaan. Twee goede aanvallen werden solide afgerond en na 10 minuten onderweg te zijn geweest was de wedstrijd gespeeld. Olde Veste probeerde het nog wel maar creëerde amper iets. Er zat geen uitgespeelde aanval bij. CVVB gooide de boel op slot en speelde het volwassen uit. Doordat er veel ruimte werd weggeven, om iets te forceren,  mochten de Bedumers zelf nog een 4e goal aantekenen. Op basis van het vertoonde spel een verdiende overwinning voor CVVB. Na deze wedstrijd is het besef wel aanwezig dat het beter moet.

Woensdag speelt het beloften elftal een oefenwedstrijd in en tegen Hoogeveen. Op 27 november staat de wedstrijd tegen het eerste elftal, in de kader van het bekertoernooi, op het programma. Dat belooft een spannend potje te worden, gezien het geringe krachtsverschil..

Uw verslaggever: Melvin Achter

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top