logo Olde Veste
d’Olde Veste’54 wint koude wedstrijd

d’Olde Veste’54 wint koude wedstrijd

Nieuwsbericht

OENTSJERK/STEENWIJK – De hoofdmacht van d’Olde Veste ging afgelopen zaterdag op bezoek bij VC Trynwâlden. De Friese club pakte dit seizoen nauwelijks punten op eigen gebied en dat was dit keer weer het geval. De Steenwijkers wonnen met 0-4.

Maud Belder

In het ijskoude en regenachtige Oentsjerk begonnen de blauwgelen voortvarend aan de wedstrijd door in de eerste minuut een kans te verzilveren. Dankzij goed doorjagen van Tim Grasmeijer kwamen de gasten in balbezit. Grasmeijer gaf de bal af aan Marne Bakker, die Jan van Benthem zag komen en een perfecte voorzet op het hoofd van zijn teamgenoot gaf: 0-1. d’Olde Veste kreeg daarna met Brian van der Zweerde en wederom Van Benthem kansen om de score uit te breiden.

VC Trynwâlden kwam na twintig minuten meer in de wedstrijd, wat te wijten was aan het slordige spel van de Steenwijkers op dat moment. Nadat Erwin van Luik een voorzet van de Friezen wegwerkte, pakte Richard Strijker de bal. Commotie op het veld, want de scheidsrechter gaf de thuisclub een indirecte vrije trap. d’Olde Veste verwerkte echter twee keer schoten van de tegenstander en de laatste poging van de Friezen ging hoog over.

Jan van Benthem moest gedacht hebben: ‘Wat ik in de eerste helft kan, gaat me in de tweede helft ook lukken.’ Met een prachtige goal breidde hij in de 46e minuut de stand uit naar 0-2. Een kwartier later was het een combinatie tussen Tim Grasmeijer en Marne Bakker die voor het derde Steenwijkse doelpunt zorgde. In de laatste minuut bracht debutant in de competitie Swen Kruisweg de stand op 0-4.

Naast dat de weersomstandigheden niet verwarmend waren, was het voetbal dat ook niet. Maar de tevredenheid over de drie punten overheersten in het Steenwijkse kamp, want zoals Arno Hoekstra zei: “We hadden best wel moeite met deze tegenstander.”
Wat wel een warm moment was, was de terugkeer van Wouter Bult op het veld. Zijn teamgenoten applaudisseerden voor hem op het moment dat Bult het veld betrad. Alsof dat nog niet genoeg was, trakteerde Bult zichzelf en de aanwezige supporters op een prachtig schot. De bal zeilde over alles en iedereen heen richting het Friese doel, maar spatte uiteen op de kruising..

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Erwin van Luik, Rein Werumeus Buning, Menno van Dam, Martijn Strijker
Middenveld: Friso Bakker (Rob Stam), Yannick Kattenberg, Jan van Benthem (Swen Kruisweg)
Aanval: Brian van der Zweerde (Wouter Bult), Marne Bakker, Tim Grasmeijer

Foto’s
Jacob Westra

Winterstop
Aankomende zaterdag speelt de hoofdmacht de laatste wedstrijd voor de winterstop. Thuis neemt het team het op tegen VEV’67. Aanvang 14:30 uur.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top