logo Olde Veste
‘Voetbal is meer dan voetbal’

‘Voetbal is meer dan voetbal’

Nieuwsbericht

Enkele weken geleden werd de discussie over de rol van voetbal in de samenleving nog maar eens aangezwengeld door de rampzalige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere. Niemand beweert dat voetbal geen rol in de samenleving speelt, maar toch vergeet men het eenvoudig als er geen voorval plaatsvindt.

De KNVB, de stichting Meer Dan Voetbal en vele amateur- en profverenigingen echter zien het belang van een voetbalvereniging in de samenleving. In Groningen werden vele clubs uitgenodigd om te discussiëren over de rol van het voetbal en van de verenigingen. Ook vv d’Olde Veste’54 was tijdens deze themabijeenkomst aanwezig. Voorzitter Jan Broer zag zich hier vergezeld door onder meer FC Groningen, SC Veendam en FC Emmen. Maar ook vooraanstaande amateurverenigingen gingen op de uitnodiging in. Zo waren GVAV-Rapiditas, Blauw Wit ’34, Drachtster Boys, WKE en Sneek Wit Zwart aanwezig, maar ook de minder bekende verenigingen als vv Haren, FC Assen en LEO (Loon).

Tijdens deze middag werd er voornamelijk gediscussieerd tussen de verschillende verenigingen over hun (actieve) rol in de maatschappij. GVAV-Rapiditas bijvoorbeeld heeft een allochtonenproject, waar ook ouders van voetballende kinderen betrokken worden bij de voetbalvereniging. Drachtster Boys daarentegen denkt juist aan de kleinsten in de samenleving, wat te zien is aan een kinderopvang in hun kantine. En een andere club, LAC Frisia 1883, beheert in Leeuwarden en omstreken de vogelwacht. Iedere club draagt op deze manier een steentje bij aan de omgeving waar de club is gehuisvest. In dit gezelschap hoeft vv d’Olde Veste ’54 zich overigens absoluut niet te schamen. Met de Maatschappelijk Verantwoorde Activiteiten, zoals het steunen van goede doelen, het organiseren van opruimdagen, het opstarten van een nieuw G-team en bijvoorbeeld de intrede van de vrijwilligerspas maken dat vv d’Olde Veste’54 één van de koplopers is in de rol van maatschappelijk partner van de buurt.

Na afloop van de discussie en het speciaal georganiseerde buffet mocht voorzitter Jan Broer de bekerwedstrijd FC Groningen-Ajax bezoeken. In het waterkoude Groningen was echter niet veel voetbal te zien, waardoor de ontmoeting met vele vergelijkbare voetbalverenigingen meer indruk heeft gemaakt. Dit verdient zeker een kans op voortzetting en als het aan vv d’Olde Veste’54 ligt, zijn wij ook daarin weer een van de koplopers.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top