logo Olde Veste
10 mannen OV 2 boeken zwaarbevochten overwinning op Genemuiden

10 mannen OV 2 boeken zwaarbevochten overwinning op Genemuiden

Nieuwsbericht


Vorige week liepen de mannen van trainer Peter Pot nog op hardloopschoenen door de sneeuw. Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van 2013 onverwacht snel op het programma. En niet tegen het minste team, titelverdediger Genemuiden 2 kwam op bezoek.  De volgende 11 mannen werden de wei in gestuurd:

Opstelling

Doel: Tom Holleboom
Verdediging: Stefan Bruinsma, Tieme Smook ©, Melvin Achter, Chiljon van Dalfsen
Middenveld: Stefan Koppers (46. Lars Pen), Mick van der Knokke, Daan Flobbe
Aanval: Wilco Stevens, Bas Flobbe, Sven Kruisweg
Wissels: Lars Pen, Ben van Dam
Afwezig/gebl.:  Bas Holleboom,  Jonathan van Noorloos, Tom Lukas, Christiaan de Vries

Op donderdagavond liet Piet Paulusma al doorschemeren dat de aanhoudende regen ervoor zou zorgen dat de sneeuw in het weekend weg zou zijn. Op vrijdagavond konden wij dus allemaal onze wekker zetten, want de wedstrijd zou al om 11.15 uur beginnen. Peter Pot had de winterslaap al zichtbaar uit, en sprak voor de wedstrijd een duidelijke tactiek met het elftal door.

1e helft
De wedstrijd begon voortvarend voor de mannen uit Steenwijk. Er was een overwicht qua balbezit en het projectiel werd rustig rondgespeeld. De harde wind zorgde af en toe voor te korte inspeelpasses, maar er werden geen fouten gemaakt. In de 20e minuut kreeg spits Flobbe de eerste goede kans. Sven Kruisweg werd op zijn roze pantoffels de hoek ingestuurd en hij trok de bal goed laag voor, maar Bas Flobbe kon zijn voet er niet voldoende tegenaan zetten. Af en toe probeerde Genemuiden een aanval op te zetten, dat leverde een kanonskogel op de lat op. In de 34e minuut was het raak voor de blauwgelen. Een corner zwaaide af en kwam voor de voeten van Daan Flobbe. Daan gaf de bal voor en Melvin Achter nam de bal ineens op de volley, de bal vloog rechtdoor  de goal in. Een dik verdiende voorsprong. De beer was los, want Olde Veste begon te strooien met passjes. Bas, Daan en Wilco Stevens kregen opgelegde kansen, maar verzuimden de 2-0 te maken. Een goede eerste helft, maar er hadden  een paar goals bij gemoeten.

2e helft
In de rust werd Stefan Koppers gewisseld voor Lars Pen. De tactiek bleef onveranderd, het liep goed. Direct vanaf het fluitsignaal pakte Genemuiden het initiatief. Het was duidelijk dat de groen-witten een donderpreek hadden gehad tijdens de thee. Ze zetten de Steenwijkers zwaar onder druk en probeerden via lange ballen door de defensie heen te komen. De pot werd goed dicht gehouden door Olde Veste en er ontstonden geen grote kansen. De blauwgelen liepen enkel nog achteruit en voorin kon geen vuist meer worden gemaakt. In de 70e minuut een belangrijk moment in de wedstrijd. Aanvoerder Tieme Smook vocht een duel op de zijlijn uit, en trapte daarna onder toeziend oog van de scheidsrechter na. De ervaren kracht werd er met rood afgestuurd. Peter Pot zette de formatie om en onder het motto ‘lange halen gauw thuis’ moest de wedstrijd uitgespeeld worden.
Genemuiden voerde de druk verder op en dat leverde vlak voor tijd nog een grote kans op. De nummer 8 kon bij de tweede paal vrij inkoppen, maar raakte de bal niet goed. De scheids floot vlak daarna af en de punten waren binnen. Een geheel terechte overwinning was het misschien niet, maar dat telt na 90 minuten niet. Volgende week speelt het tweede thuis tegen Urk. Dat belooft  wederom een spektakel te worden.

Uw verslaggever,
Melvin Achter

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top