logo Olde Veste
Vrouwen winnen Futsaltoernooi voor Voedselbank

Vrouwen winnen Futsaltoernooi voor Voedselbank

Nieuwsbericht

In Racketcentrum Steenwijk in Tuk vond op zaterdag 9 februari het eerste Olde Veste Futsaltoernooi voor vrouwenteams plaats. Bijzonder is dat de hele opbrengst naar de Voedselbank in Steenwijk gaat. Volgens medeorganisator Cynthia van Zwieten heeft het toernooi een driedelig doel: ‘We willen in deze crisis graag een regionaal doel steunen, een sportdag organiseren en daarbij het vrouwenvoetbal van Olde Veste op de kaart zetten.’ Deze drie doelstellingen worden allemaal ruimschoots behaald. De Voedselbank krijgt een cheque uitgereikt met een bedrag van € 1085,-.

voedselbank

 

Het eerste vrouwenteam van Olde Veste verslaat bovendien in de finale haar tweede team met ruime cijfers. Als extra publiekstrekker spelen het Dreamteam met daarin de beste voetbalsters uit het toernooi  nog een demonstratiewedstrijd tegen het herenteam Magix Six van Olde Veste.

‘Feest voor de dames’
Scheidsrechter Mike Kouroukounis noemt het toernooi een feest voor de dames. Hij vindt dat de tien teams uit de regio sportief voetballen. ‘Ik zie geen fanatisme, wel technisch verzorgd spel.’ Voor hem zelf is dit toernooi ook een mooie opwarmer, nu de winterstop bijna voorbij is.

magix six en dream team - kopie
Een feestje is ook de demonstratiewedstrijd, waarbij de veertigplussers van Magix Six tegen de beste speelsters uit het toernooi spelen. Dirk Gerrits zegt dat zijn mannen niet echt een tactiek hebben om de vrouwen te bestrijden: ‘We passen ons aan de tegenstanders aan, maar verwacht niet teveel van ons, we zijn maar een vriendenteam.’ Bijna weten de fel spelende vrouwen de wedstrijd te winnen, maar in de laatste minuut kan de Magix Six op de valreep nog zijn eer redden: 3-3. Dat de zwaar zwetende mannen daarbij voluit moeten gaan, beaamt een toeschouwer: ‘Ik heb ze nog nooit zo goed zien spelen.’ Daarmee hebben ze nog geluk want Cynthia van Zwieten vertelt dat ze eerst geprobeerd hebben om het damesprofteam van FC Zwolle te contracteren: ‘Die konden helaas niet.’ De vrouwen van het Dreamteam geven in ieder geval wel hun visitekaartje af aan de honderd toeschouwers die naar de wedstrijd staan te kijken.

winnend team - kopie

Wel jammer dat de helft van hen daarna afdruipt en niet meer de finale bekijkt. Het overgebleven publiek wordt namelijk nog getrakteerd op een waar doelpuntenfestijn; Olde Veste dames 1 wint met 7-1 van Olde Veste dames 2. Cynthia van Zwieten en Kim Haverdil nemen daarbij elk twee doelpunten voor hun rekening. De Olde Veste dames versloegen in de halve finales EBC Delfstrahuizen en het team van Café De Steen uit Willemsoord.

Een vertegenwoordigster van de Voedselbank neemt na de prijsuitreiking verheugd de cheque in ontvangst. ‘Hier kunnen we weer heel wat voedsel voor kopen!’ Nooit eerder kregen ze van een voetbalclub  een financiële bijdrage. Tot nu toe waren het vooral scholen en kerken die geld doneerden. Het geld werd zaterdag door Olde Veste binnengehaald vanuit het inschrijfgeld, een loterij en ook haar eigen sponsoren droegen een steentje bij.
Spelen voor een goed doel krijgt overigens  steeds meer navolging. De jongens C van Olde Veste haalden eerder geld binnen voor Kika en de beheerders Jan Willem en Ellen Koopman van Racketcentrum Steenwijk organiseerden al eens een voetbaltoernooi voor Spieren voor spieren.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top