logo Olde Veste
Be Quick 1887 wint bekerwedstrijd

Be Quick 1887 wint bekerwedstrijd

Nieuwsbericht

OV54 - BeQ_3-3

Bekeruitschakeling voor vv d’Olde Veste ’54.

Hoewel het niemand verbaasde dat Be Quick 1887 ten koste van vv d’Olde Veste ’54 de halve finale van de Districtsbeker heeft bereikt, hebben de Groningers tot het uiterste moeten knokken voor dit resultaat. Halverwege de tweede helft leidden de Steenwijkers zelfs met 3-0. Diep in blessuretijd zorgden de Groningers nog voor een gelijkspel, waarna zij de strafschoppen beter namen.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat vv d’Olde Veste ’54 niet als speelbal van Be Quick 1887 wilde fungeren. De ploeg van Arno Hoekstra zette de koploper uit de Hoofdklasse C (zondag) vroeg onder druk en was voetballend zeker niet minder dan de Groningers. Het duurde dan ook niet lang voordat de Steenwijkers enkele goede kansen op de openingstreffer creëerden, maar Edwin Maters, Friso Bakker en Marne Bakker hadden het geluk nog niet aan hun zijde. Een vrije schop van Menno van Dam miste richting, zodat ook die kans als verloren kon worden beschouwd.

De openingstreffer die uiteindelijk toch in Steenwijks voordeel viel, kwam niet geheel onverwacht. Hoewel Be Quick 1887 twee redelijke kansen kon bijschrijven, kwam de ploeg weinig aan goed voetbal toe. Een goede corner van Menno van Dam kwam op een presenteerblaadje bij Rein Werumeus Buning, die met zijn hoofd de verdiende 1-0 tegen de touwen werkte. Nog voordat de Groningers enigszins hersteld waren van deze klap, zorgde Edwin Maters prompt voor de verdubbeling van de score. Be Quick 1887 mocht overigens niet klagen met slechts een 2-0 achterstand bij rust, Marne Bakker was tweemaal dichtbij de 3-0. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Marne Bakker de derde Steenwijker treffer, maar deze werd door scheidsrechter Zeeman uit Sneek terecht afgekeurd. Diep in blessuretijd had Marne Bakker de 3-0 opnieuw op zijn schoen, dit keer redde de paal echter doelman Arno de Jong van Be Quick 1887.

De mensen die een heel ander Be Quick 1887 verwachtten bij de start van de tweede helft, kwamen bedrogen uit. vv d’Olde Veste ’54 bleef het spel maken en stichtte regelmatig gevaar voor het doel van de Groningers. Elf minuten na de thee was er een prachtige aanval van vv d’Olde Veste ’54, waarbij slechts twee spelers van Be Quick 1887 werden aangevallen door drie Steenwijkers. Dit gevaar leverde nog niets op, maar nog geen minuut later werd uit een corner van Menno van Dam toch de, waarschijnlijk beslissende, 3-0 binnengetikt. Opnieuw was Rein Werumeus Buning de doelpuntenmaker.

Geen enkele zorg meer voor vv d’Olde Veste ’54, zou je denken. De ploeg had de wedstrijd onder controle en speelde geconcentreerd en vooral erg goed. Dat dit energie heeft gekost, was wel te zien, maar het voetbal leed er nog niet echt onder. Een kwartier voor tijd wist de ervaren ploeg uit Groningen toch een aansluitingstreffer op het scorebord te noteren. Als een donderslag bij heldere hemel was het Rob van der Leij die de 3-1 maakte. Op dat moment voelde je toch een bepaalde angst op sportpark ‘de Parallelweg’ binnensluipen. De kampioenskandidaat van de Hoofdklasse zette na de 3-1 nog flink aan. Op een schot van Frederik Speeken had vv d’Olde Veste ’54-goalie Richard Strijker nog een goed antwoord. Drie minuten later echter kon Rob van der Leij volledig vrij de 3-2 binnenkoppen. Hij deed dit overigens op een prachtige manier, Richard Strijker was volledig kansloos.

Het duurde heel lang voor scheidsrechter Zeeman besloot af te fluiten. Te lang. Diep in blessuretijd viel toch de gelijkmakende derde treffer van Be Quick 1887. Een domme overtreding op de rand van het zestienmetergebied leverde de Groningers een vrije schop op. Rob van der Leij pakte dit buitenkansje aan om zijn derde van de avond, een loepzuivere hattrick, te scoren. Zuurder kan een fantastische bekeravond van vv d’Olde Veste ’54 niet eindigen. Vlak na de 3-3 floot de scheidsrechter, na een veel te lange blessuretijd, toch af en dat betekende dat beide ploegen nog een strafschoppenreeks moesten volbrengen.

In die strafschoppenserie misten Erwin van Luik en Stefan Koppers, terwijl Be Quick 1887 geen enkele fout maakte. Met een 2-4 nederlaag in de strafschoppenserie moest vv d’Olde Veste ’54 toch afscheid nemen van het bekertoernooi en de droom om in de KNVB-Beker uit te komen werd een illusie.

Toch hoeft vv d’Olde Veste ’54 zich absoluut niet te schamen voor dit resultaat. Sterker, als er een ploeg was die verdiende te winnen, was het de Steenwijker-equipe. Als telt helaas niet in het voetbal, maar Be Quick 1887 vertrok met een gestolen overwinning terug naar hun thuisbasis. Zij zullen er echter geen moment van wakker liggen. Be Quick 1887 heeft de halve finale tegen SC Genemuiden in het verschiet en mogen volgend seizoen deelnemen aan de landelijke KNVB-Beker.

Het voetbal wat de Steenwijkers op de mat vertoonden vanavond, geeft zeker hoop voor de rest van het seizoen. Te beginnen komende zaterdag, als VEV ’67 in Steenwijk op bezoek komt. De punten zullen hard nodig zijn voor de huidige nummer drie in de Eerste Klasse E.

Opstellingen

vv d’Olde Veste ’54: Richard Strijker; Erwin van Luik ©, Rein Werumeus Buning, Menno van Dam, Stefan Koppers; Friso Bakker, Brian van Zweerde (46’ Tim Grasmeijer), Yannick Kattenberg; Marne Bakker, Edwin Maters (64’ Swen Kruisweg), Clint Kruisweg (85’ Paul Hilbink)

Be Quick 1887: Arno de Jong; Adams Sarkodie, Johan Molenaar ©, Mathijs Lindemulder, Sander van Dijken (23’ Kevin van de Kooij); Jelte van der Berg, Thomas Mak (67’ Frederik Speeken), Erik Nederhoed; Rob van der Leij, Koen Olde Monnikhof (67’ Aron Strengholt), Jorco van Hezel

Scoreverloop
32’          1-0         Rein Werumeus Buning
34’          2-0         Edwin Maters
56’          3-0         Rein Werumeus Buning
74’          3-1         Rob van der Leij
81’          3-2         Rob van der Leij
90+6      3-3         Rob van der Leij

Gele kaarten
55’          Tim Grasmeijer (vv d’Olde Veste ’54)
62’          Menno van Dam (vv d’Olde Veste ’54)
89’          Marne Bakker (vv d’Olde Veste ’54)
90’          Friso Bakker (vv d’Olde Veste ’54)

Foto’s van Henk Bergsma

Videoverslag van Video de Boer

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top