logo Olde Veste
De eerste selectie wint van VEV ’67 (6-1)

De eerste selectie wint van VEV ’67 (6-1)

Nieuwsbericht

Op een zeer koud en winderig sportpark in Steenwijk heeft vv d’Olde Veste ’54 eindelijk weer eens weten te winnen. Na de dramatische bekeruitschakeling van afgelopen dinsdag, werd VEV ’67 vandaag vrij eenvoudig met 6-1 verslagen. Grote man aan Steenwijker zijde was spits Tim Grasmeijer, die vijf van de zes treffers voor zijn rekening nam.

vv d’Olde Veste ’54 dicteerde vanaf het begin het spel op de kunstmat van sportpark ‘de Parallelweg’. Hoewel VEV ’67 na vijf minuten een klein kansje mocht bijschrijven, werd de ploeg niet echt gevaarlijk. Het eerste echte gevaar kwam dan ook van de ploeg van Arno Hoekstra. Edwin Maters bestookte het doel van Bert Jan Vos met een goed schot. De keeper van VEV ’67 was echter attent en voorkwam een vroege voorsprong van de Steenwijkers. Toch hoefden de toeschouwers van vv d’Olde Veste ’54 niet lang te wachten voor er gejuicht kon worden. Een corner van Menno van Dam werd na twaalf minuten door Rein Werumeus Buning gepromoveerd tot doelpunt, op een vrijwel identieke manier waarmee Werumeus Buning vv d’Olde Veste ’54 dinsdag ook op voorsprong zette.

Met de voorsprong op het scorebord ging vv d’Olde Veste ’54 het spel nog meer dicteren. Edwin Maters, Clint Kruisweg en Rein Werumeus Buning hadden een schot in petto voor de Leekster doelman, maar elk van die schoten misten precisie en hielden daarmee VEV ’67 vooralsnog op de been. Vanaf de dertigste minuut was het VEV ’67 die juist beter in de wedstrijd kwam. Dat resulteerde in twee gevaarlijke momenten voor het doel van Richard Strijker, maar behoudens een schot op de lat van Arno de Roo leverde dit niets op voor de ploeg uit de Groninger Ommelanden.

Een geweldige voorzet van Paul Hilbink en de, in twee instanties, binnengewerkte goal van Tim Grasmeijer deden de illusies van de Leeksters enigszins afnemen. De 2-0 was een heerlijke ruststand voor de ploeg van Arno Hoekstra, met als enige smetje het geblesseerd uitvallen van Yannick Kattenberg.

Na de rust wilde vv d’Olde Veste ’54 de wedstrijd snel in het slot gooien. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de Steenwijkers fel en gebrand op de derde treffer. Een vrije schop van Menno van Dam, misschien wat makkelijk gegeven door scheidsrechter Kampman uit Ter Apel, miste echter de goede hoogte en verdween in het ballennet. Een minuut later was het opnieuw Tim Grasmeijer die de euforische stemming terugbracht. Hij strafte een ongelofelijke fout van Leekster keeper Bert Jan Vos af, wat de 3-0 betekende.

Na de bekerwedstrijd tegen Be Quick 1887 zijn de supporters van vv d’Olde Veste ’54 niet gerust op een goed afloop met een royale 3-0 voorsprong. Voor de bloeddruk was het dan ook niet goed dat anderhalve minuut na de 3-0, de eerste treffer van de Leekster gasten op het scorebord werd gezet. Een voorzet van Jan Herman Teeninga werd door Age Wim van der Zee goed ingekopt, keeper Richard Strijker was compleet kansloos. Nog voor er een uur gespeeld was, had VEV ’67 zelfs de 3-2 op de schoen. Scheidsrechter Kampman gaf perfect voordeel aan VEV ’67, waarna Richard Strijker perfect redde op een schot van Johan van Wijk.

Maar tot een deceptie zoals afgelopen dinsdag kwam het niet. Vlak na dit gevaar van VEV ’67 was het Tim Grasmeijer die een geweldige steekbal van Edwin Maters ontving en keeper Bert Jan Vos passeerde (4-1), waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide. Grasmeijer, die terecht tot Man of the Match werd verkozen, zette ruim tien minuten voor tijd Marne Bakker vrij voor het doel. De schijnbaar onmisbare kans werd door Marne Bakker toch naast geschoten, tot groot ongenoegen van Marne Bakker zelf. Vier minuten later kreeg Tim Grasmeijer een even grote kans, maar schoot volledig vrijstaand de bal hoog over het doel. Dat deze gemiste kansen niet fataal zijn geworden, is het voordeel van een royale voorsprong op een veel minder VEV ’67.

Tim Grasmeijer liet in de laatste vijf minuten nog eens zien goed in de wedstrijd te zitten. Op een pass van Paul Hilbink zorgde hij in de 85e minuut voor de 5-1, waarna hij in blessuretijd zelfs nog zijn vijfde van de middag (inclusief een officiële hattrick) mocht bijschrijven (6-1). Met deze ruime overwinning heeft vv d’Olde Veste ’54 een negatieve serie in de competitie (twee nederlagen, een gelijkspel) verbroken. VEV ’67 kwam vandaag op alle linies tekort en kon zodoende met een verdiende nederlaag terugkeren naar Leek.

Door de nederlaag van Viboa bij Drachtster Boys, wat overigens een knappe prestatie is van de Friezen, loopt vv d’Olde Veste ’54 voor het eerst sinds lange tijd weer in op de Winsummers. Of er nog gesproken kan worden van een inhaalrace voor het kampioenschap lijkt onwaarschijnlijk. Maar deze zege brengt in ieder geval weer wat moed in het Steenwijker kamp.

Volgende week speelt vv d’Olde Veste ’54 een zware uitwedstrijd bij het altijd lastige PKC ’83. In Steenwijk werden de Stadjers met 2-0 verslagen, dus de blauw-gelen zullen ook in Groningen weer drie punten willen bijschrijven.

Opstellingen

vv d’Olde Veste ’54: Richard Strijker; Paul Hilbink, Rein Werumeus Buning, Erwin van Luik ©, Stefan Koppers; Menno van Dam, Brian van Zweerde (58’ Marne Bakker), Yannick Kattenberg (36’ Swen Kruisweg); Tim Grasmeijer, Edwin Maters, Clint Kruisweg (73’ Bas Flobbe).

VEV ’67: Bert Jan Vos; Jan Herman Teeninga ©, Lars Jellinek, Robin Elderman, Erwin Meijer; Thijs Tjoelker, Gerhard van den Berg, Jacob Tjoelker; Age Wim van der Zee, Johan van Wijk (62’ Henk de Jong), Arnold de Roo.

Scoreverloop

12’          1-0         Rein Werumeus Buning
39’          2-0         Tim Grasmeijer
49’          3-0         Tim Grasmeijer
51’          3-1         Age Wim van der Zee
62’          4-1         Tim Grasmeijer
85’          5-1         Tim Grasmeijer
90’          6-1         Tim Grasmeijer

Kaarten
Geen

Foto’s
Henk Bergsma
Jacob Westra

Videoverslag
Man de Mol TV Producties

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top