logo Olde Veste

d’Olde Veste’54 2 – Blauw Wit ‘34 2

Nieuwsbericht

Zaterdag 23 maart stond in een snijdende oosterwind om half 1 het degradatieduel d’Olde Veste’54  2– Blauw Wit ‘34 2 op het programma. Voorafgaande aan het duel stonden beide teams op 13 punten met een positiever doelsaldo voor ‘De blauw-gelen’. Het was dus duidelijk dat er gewonnen moest worden. Met in het achterhoofd de wedstrijd in Leeuwarden die we met 3-1 verloren hadden we ook nog wat recht te zetten tegen dit team. Omdat Peter Pot nog steeds thuis zat door een ingegroeide teenhaar was vandaag zijn trouwe assistent Rick Vis de eindverantwoordelijke. Hij trok met de volgende 11 ten strijde.
Tom Holleboom, Mick van der Knokke, Melvin Achter, Rob Stam, Tiemen Schotsman(55 min), Robert van der Leij, Wilco Stevens(60 min), Daan Flobbe, Stefan Bruinsma(65 min), Jan van Bethem(30 min), Christiaan de Vries.
Wissels: Sjoerd van Rheenen(55 min), Edwin van der Wal(30 min), Ben van Dam(65 min), Leon Kerstma(60 min),
Afwezig: Tom of Lukas(werk), Bas Holleboom(vermist), Peter Pot(ingegroeide teenhaar).

De opdracht van Rick was duidelijk. Meteen gas geven en overbluffen. Dat gebeurde dan ook meteen na het eerste fluitsignaal. De bal kwam bij Chris aan de voet en deze gooide meteen zijn hele trukendoos op tafel. De rechtsback van blauw wit wist niet wat hem overkwam en liet zich meerdere malen uitspelen. De toon was gezet! Kort daarna komt Stefan door aan de rechterkant en geeft een half hoge voorzet bij de eerste paal. Jan reageert hierop net iets eerder dan zijn directe tegenstander en tikt de bal met een fraaie voetbeweging over de keeper. Een verdediger van blauw wit probeerde nog met een uiterste krachtsinspanning de bal weg te trappen maar dit lukte hem niet. 1-0! 2 minuten later is het weer de beurt aan Chris om een trucje te doen. Omdat hij ze allemaal in de eerste minuut al had verbruikt viel hij een beetje in herhaling. Desalniettemin was de rechtsback van blauw wit dit alweer vergeten en kon Chris doorstomen naar de achterlijn waar hij de bal simpel teruglegde op Daan. Hij schoot op zijn beurt op de paal maar de bal caramboleerde via de paal in de voeten van Jan die simpel binnen kon tikken. 2-0 binnen 5 minuten. En het ging maar door. Want door het felle doorjagen op de verdediging van blauw wit, die nog duidelijk overrompeld waren door het felle spel van de thuisclub, kwam de volgende goal tot stand. De laatste man speelde de bal net iets te kort terug op de keeper waardoor Robert de kans zag om vol druk te zetten. De keeper kwam op zijn beurt uit de goal en kon de bal nog net verwerken maar dit gebeurde maar half. De bal kwam weer bij Jan in de voeten en zonder te denken haalde hij weer de trekker over van ongeveer 30 meter. Gewoon over de grond, want de keeper was uit zijn doel, waaide de bal naar binnen. 3-0! 3x Jan in 7 minuten tijd! De jongens van blauw wit vonden dit natuurlijk niet zo leuk wat resulteerde in een paar vrije trappen achter elkaar. Vooral een vrije trap van Wilco zo’n 30 meter van de goal was erg gevaarlijk en Daan die vanaf een mooi plekje randje 16 zelfs de paal raakten. Ondanks de vele kansen bleef het 3-0. Deed blauw wit dan nog wat terug? Op 3 corners en een vrije trap bleef het toch redelijk rustig voor het doel van Tom Holleboom.

In de tweede helft was het spelbeeld iets anders dan in de tweede helft. Iets minder combinaties en druk naar voren van de thuisploeg en dus iets meer druk naar voren van de uitploeg. Hier kwamen een paar kansjes uit voort die Tom Holleboom dapper pareerde. Toch waren er weer genoeg kansen voor de blauw-gelen om de score te vergroten. In de 50ste minuut was het Edwin die met een combinatie met Chris de bal laag voorgaf bij de 2de paal. Hier stond iemand, ik noem geen namen maar ik verklap dat hij gele schoenen aanhad, die zonder te aarzelen de bal vanaf 5 meter over het vangnet schoot. Kort daarna kwam er via een ingooi die 2 maal werd doorgekopt nog een grote kans voor Chris maar de keeper had hem met een gelukje (Casillas finale WK 2010) nog met de buitenkant van de voet. Ongeveer in de 75ste minuut krijgt Leon, inmiddels al in het veld gekomen, een mooi passje van Sjoerd in de voet waarna hij knap wegdraait van zijn man. Die man bleef gewoon staan dus Leon had alle tijd en ruimte om wat te verzinnen. Nog steeds verbaast van alle ruimte dribbelt hij rustig naar de 16 waar hij vervolgens een heel mooi steekpassje geeft op Edwin die wel raad weet met de bal en de 4-0 binnen prikt. Dit zal tevens de eindstand zijn. Al met al een mooie uitslag voor de mannen van OV2 dat achterin niks heeft weggegeven. Zelfs Rick Vis, die een traantje wegpikte van het vertoonde spel (zelf zegt hij dat het de wind was) was zeer tevreden met de overwinning. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd in de strijd om degradatie. In Groningen gaan de mannen van OV2 de strijd aan met The Knickerbockers 2.

Uw reporter ter plaatsen.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top