logo Olde Veste
MB1 Drachtster Boys – Olde Veste ‘54

MB1 Drachtster Boys – Olde Veste ‘54

Nieuwsbericht

Op 9 maart voorafgaande aan de 1e klasse competitiewedstrijd Drachtster Boys – vv d’Olde Veste ’54 zullen de MB1 teams van beide verenigingen een vriendschappelijke wedstrijd ter promotie van het dames-/meisjesvoetbal tegen elkaar spelen. Deze wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Marja Adema. Met dit initiatief hebben Drachtster Boys en vv d’Olde Veste ’54 de handen ineen geslagen om het dames-/meisjesvoetbal een boost te geven.

Afgelopen seizoen startte de KNVB aangemoedigd door een aantal verenigingen uit Noord-Nederland een MB competitie. Inmiddels is de voorjaarscompetitie 2013 van start gegaan en de MB competitie is inmiddels uitgegroeid tot 81 teams (2 hoofdklassen, 3 keer 1e klasse en 9 keer 2e klasse). Het dames-/meisjesvoetbal is een van de snelst groeiende takken van sport. Drachtster Boys en vv d’Olde Veste ’54 zijn beide zeer grote verenigingen in het noorden van Nederland. Qua vrouwelijke speelsters hebben de verenigingen vergelijkbare aantallen in dames-/meisjesteams. Daarnaast hebben beide verenigingen ook grote dames-/meisjesafdeling, bestaande uit seniorenteams, MB junioren, MC junioren en MD pupillen. De meisjes uit de E en F pupillen spelen nog bij de jongens, net zoals uitzonderlijke talenten die in de jongensteams meespelen.

De aanvang van de MB1-wedstrijd is om 12:00 uur op het sportpark Drachtster Bos. Om 14:30 uur zullen beide Eerste Klassers elkaar ontmoeten.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top