logo Olde Veste
Olde Veste 1 verliest van koploper

Olde Veste 1 verliest van koploper

Nieuwsbericht

vv d’Olde Veste ’54 is er niet in geslaagd een aanval in te zetten op de eerste plaats van de Eerste Klasse E. Koploper Viboa was niet naar Steenwijk gekomen om mee te werken aan een Overijssels feestje en liet zien waarom zij de terechte lijstaanvoerder zijn. Na een ruststand van 0-2, vertrokken de Groningers met een duidelijke 1-5 zege huiswaarts.

Het publiek wat op sportpark ‘de Parallelweg’ hoopte op een spannende en goede wedstrijd, kwam van een koude kermis thuis. Of beter gezegd, van een koude wedstrijd, want warm was het allerminst in Steenwijk. Hoewel de meteorologische lente intussen begonnen is, liet het zonnetje zich niet zien. De koude wind zorgde voor een enigszins kille sfeer op het sportpark en dit kon door de voetballers niet worden goedgemaakt.

De gasten uit Winsum zullen het echter niet koud hebben gehad. Hoewel Viboa niet opperbest voetbalde, stond er na ruim elf minuten al 0-2 op het scorebord. Al in de tweede minuut pegelde Otto Mekel de bal verwoestend tegen de touwen, wat al direct een flinke domper voor vv d’Olde Veste ’54 betekende. Het devies was duidelijk, er moest snel gezorgd worden voor een gelijkmakende treffer om de eigen ambities hoog te houden. Daarentegen verdubbelde de voor de gelegenheid in het groen acterende Winsummers na elf minuten de score. Een fout van Rein Werumeus Buning leverde de gasten een corner op, waaruit Hans van Tamelen redelijk eenvoudig de 0-2 binnenkoppen.

Hoewel de score doet vermoeden dat Viboa een klasse beter was dan vv d’Olde Veste ’54, was het veldspel van de Steenwijkers helemaal niet zo slecht. In balbezit toonde de equipe van Arno Hoekstra zich zelfs de betere van de twee topploegen. De vroege tegentreffers waren echter een fikse streep door de rekening. vv d’Olde Veste ’54 had het meeste balbezit en probeerde er steeds voetballend uit te komen. De Groningse gasten zetten echter vroeg druk en deden dit met heel veel scherpte en felheid. De spaarzame momenten dat vv d’Olde Veste ’54 voor het doel van Germen Bouwman kwam, werd er te weinig mee gedaan. De laatste tien minuten voor de pauze mocht vv d’Olde Veste ’54 hopen op de aansluitingstreffer en met schoten van Friso Bakker, Marne Bakker en Erwin van Luik stichtten de Steenwijkers ook zeker gevaar. Helaas misten zij allen en stond er na 45 minuten een tussenstand van 0-2 voor de fiere koploper op het scorebord.

Na rust moest vv d’Olde Veste ’54 duidelijk uit een ander vaatje tappen. Er zou meer beleving moeten komen, meer strijd en meer precisie. Al na vier minuten werd duidelijk dat het een lastige tweede helft zou worden voor de Overijsselse ploeg. Een voorzet van Otto Mekel werd door de spits van Viboa, Henri Bierling,  gepromoveerd tot doelpunt. De 0-3 leek toch wel de beslissing in deze topper te zijn. Het was te danken aan Neil Judkins, die overigens een puike wedstrijd speelde, dat vv d’Olde Veste ’54 enigszins mocht blijven hopen op een puntje. Hij miste na tien minuten in de tweede helft een enorme kans op 0-4, weer tien minuten later redde de paal een schot van zijn voet.

Ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg vv d’Olde Veste ’54 een vrije schop op een respectabele afstand van het Groninger doel. Menno van Dam, die niet zijn gelukkigste wedstrijd voor de Steenwijkers speelde, pegelde de bal richting Germen Bouwman, die de bal niet florissant toucheerde en de bal tegen het net zag vallen (1-3). Een opmaat voor een slotoffensief om een nederlaag tegen de concurrent te voorkomen.

Maar nog voor iedereen zich bewust was van het feit dat twee doelpunten in tien minuten geen onmogelijke opgave zou zijn, besliste Viboa de wedstrijd definitief. De sterk ingevallen Cees Jan Diepenveen liet de supporters van de thuisclub in mineur achter, toen hij Richard Strijker passeerde en de 1-4 liet aantekenen. De vijfde treffer van de koploper, gemaakt door Thomas Kauw, konden we onder de noemer ‘slechts voor de statistieken’ zetten. De goed leidende scheidsrechter Augustin, die helemaal vanuit Haarlem naar Steenwijk moest komen voor deze wedstrijd, floot vrijwel meteen na de laatste treffer af.

vv d’Olde Veste ’54 heeft vandaag een lesje gekregen in fysiek spel en vooral effectiviteit. Hoewel de competitie nog erg lang duurt, vv d’Olde Veste ’54 en Viboa zijn nu precies halverwege, lijkt het kampioenschap nu toch wel verkeken voor de mannen uit Steenwijk. De Winsummers hebben nu negen punten voorsprong op vv d’Olde Veste ’54, waardoor de ambitie van de Steenwijkers toch wel even bijgesteld zou moeten worden. Maar voor de rasoptimisten onder ons, vorig seizoen haalde Viboa concurrent HZVV bijna in na een achterstand van 13 (!) punten. Het zal moeilijk worden, maar onmogelijk is het niet.

Volgende week zal vv d’Olde Veste ’54 opnieuw een belangrijke krachtmeting tegemoet treden. Dan staat het uitduel met de huidige nummer twee, Drachtster Boys, op het programma. Hoewel Drachtster Boys drie duels meer speelde en dus meer verliespunten leed dan vv d’Olde Veste ’54, hoeft men er niet klakkeloos van uit te gaan dat de Steenwijkers zomaar drie punten uit Friesland meenemen.

Opstellingen

vv d’Olde Veste ’54: Richard Strijker; Erwin van Luik ©, Rein Werumeus Buning, Menno van Dam, Chiljon van Dalfsen (46’ Stefan Koppers); Friso Bakker (67’ Brian van Zweerde), Tim Grasmeijer (67’ Yannick Kattenberg), Wouter Bult; Marne Bakker, Edwin Maters, Clint Kruisweg

Viboa: Germen Bouwman; Steffen Vader, Niels van Dalen, Robbert Slob ©, Ben Knol; Marcel Pannekoek, Thomas Kauw, Otto Mekel (84’ Hans Zwanenburg); Neil Judkins (86’ Bram Verburgh), Henri Bierling, Hans van Tamelen (46’ Cees Jan Diepenveen)

Scoreverloop:

2’            0-1         Otto Mekel
11’          0-2         Hans van Tamelen
50’          0-3         Henri Bierling
79’          1-3         Menno van Dam
84’          1-4         Cees Jan Diepenveen
90’          1-5         Thomas Kauw

Gele kaarten

16’          Neil Judkins (Viboa)
52’          Clint Kruisweg (vv d’Olde Veste ’54)
55’          Tim Grasmeijer (vv d’Olde Veste ’54)
74’          Otto Mekel (Viboa)

Foto”s:
Henk Bergsma
Jacob Westra

Hieronder het videoverslag van Mandemoltvproducties:

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top