logo Olde Veste
Pijnlijk verlies voor Olde Veste 2

Pijnlijk verlies voor Olde Veste 2

Nieuwsbericht

Zat. 9 maart 2013
Noordscheschut 2 – Olde Veste 2

Opstelling Olde Veste 2
Doelman:
Tom Holleboom
Verdediging:
Stefan Bruinsma, Melvin Achter, Mick vd Knokke, Elian (A1)
Middenveld:
Daan Flobbe, Bas Flobbe, Wilco Stevens
Aanval:
Sven Kruisweg, Edwin vd Wal, Christiaan de Vries

Wissels:
Ben van Dam, Bas Holleboom

Afwezig / Geblesseerd:
Tieme Smook, Lars Pen, Jonathan van Noorloos, Sjoerd van Rhenen

Vandaag stond de wedstrijd Noordscheschut 2 – Olde Veste 2 op het programma. Gezien de vorige wedstrijd tussen deze twee teams stond er de nodige spanning op.

Trainer Peter Pot benadrukte nog goed dat wij vandaag niet met hun spel mee moeten gaan en deze wedstrijd voetballend proberen op te lossen.

Eerste helft
De eerste helft verliep sportief en het balletje ging heen en weer. Goed voetbal was er eigenlijk niet te vinden op het moeilijk bespeelbare kunstgrasveld. Olde Veste ging mee in het spel van Noordscheschut en riep al het narigheid op hun zelf af. Olde Veste was slordig in balbezit en had het achterin niet goed staan. Dit resulteerde ook in veel ruimte voor Noordscheschut en het was wachten op een tegentreffer.

Omdat het niet lang goed kan gaan, moest het dan ook mis gaan. Noodscheschut kwam op een 1-0 voorsprong, omdat Olde Veste als zo vaak veel ruimte weg gaf en elkaar geen rugdekking of enig verbale hulp. Uit de kluts kwam de bal voor een speler van Noordscheschut te liggen die alle tijd had en de bal achter doelman Tom Holleboom kon schuiven. De wil om te winnen lag bij de thuis spelende ploeg hoger.

Er was weinig goed voetbal te bespeuren en de blauw gele nachtmerrie is niet meer te stoppen. Door weer slecht verdedigend werk kon Noordscheschut de bal weer rustig achter de keeper van Olde Veste leggen voor de 2-0.

De eerste helft was slecht en de mannen van trainer Pot moest zich gaan focussen op de tweede helft. In de rust werden er harde woorden gesproken en zo nam Sven de mannen even bij elkaar om een harde pep talk in de groep te gooien.

Tweede helft.
Het leek erop dat de preek van de trainer en Sven dat zijn woordje deed werkte, want Olde Veste startte fel en gretig. Dit resulteerde naar de eerste kans wat meteen op de buitenkant van de paal eindigde door Daan Flobbe. Na wat pressie en beter voetbal leek Olde Veste de wedstrijd naar hun hand te krijgen maar het had simpel weg een doelpunt nodig.

Dit gebeurde niet, na wat geklungel en laks voetballen van Olde Veste kreeg het de stempel op hun neus. Noordscheschut maakte de 3-0.

Olde Veste 2 mist een winnaarmentaliteit, beleving, wilskracht en dat was te zien toen er uit een corner de 3-1 viel door Edwin v d Wal. Dit moet als team een verlossing zijn. Eindelijk een doelpunt. Maar nee hoor, Olde Veste loopt op een slakkentempo naar eigen helft en het lijkt erop dat er geen geloof meer is in een overwinning of een punt.

75ste minuut mocht Bas Holleboom na weken blessure leed weer wat minuten maken en verving Daan Flobbe.

Na dit doelpunt wilde Olde Veste door en toen kwam het ware gezicht van Noordscheschut boven. Na wat tackles en overtredingen heen en weer was het voornamelijk de bank, begeleiders en toeschouwers wat stonden te juichen wanneer er een speler van Olde Veste naar de grond ging. Het woord “respect” wat de afgelopen tijd regelmatig genoemd wordt stond helaas niet centraal.

Olde Veste ging verliezen en had dit ook aan hun zelf te danken, de wedstrijd ging verder en OV blameerde zich door met 6-1 van het veld te lopen. De gretigheid van Noorscheschut was vele malen groter dan dat van de ploeg uit Steenwijk.

Toch werden de handen geschud en hopelijk blijft de sportiviteit tussen Noordscheschut en Olde Veste bestaan.

Uw verslaggevers,

Lars Pen en Bas Holleboom

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top