logo Olde Veste
Samenwerkingsovereenkomst tussen Olde Veste en Old Forward

Samenwerkingsovereenkomst tussen Olde Veste en Old Forward

Nieuwsbericht

Image00001

Twee amateurclubs die elkaar op veel fronten gaan helpen, dat is de bijzondere uitkomst van de samenwerkingsovereenkomst die de voetbalverenigingen d’Olde Veste’54 en Old Forward op donderdag 28 februari hebben gesloten. Daarbij staan kennisoverdracht en een kwaliteitsimpuls voor Old Forward centraal. Namens de verenigingen uit Steenwijk en Wilhelminaoord werden de handtekeningen geplaatst door Johan Dolstra en Jannes Hofsteenge, respectievelijk algemeen jeugdcoördinator van d’Olde Veste’54 en van Old Forward.

Het initiatief voor de samenwerking kwam van vijfdeklasser Old Forward, dat in de loop der jaren bijna een elftal jeugdspelers zag vertrekken naar de jeugdafdeling van eersteklasser d’Olde Veste’54. ‘Het is mooi’, aldus Hofsteenge, ‘dat we een kijkje in de keuken kunnen nemen van een club als Olde Veste.’
Een van de belangrijkste uitgangspunten voor dit partnerschap is het uitwisselen van onderlinge kennis en expertise. Daarbij moet gedacht worden aan het gezamenlijk organiseren van cursussen voor trainers en scheidsrechters. Verder krijgt de jeugdopleiding van Old Forward een kwaliteitsimpuls door het aanbieden van opleidingsmogelijkheden door d’Olde Veste’54. Die laatste zijn al vaker geroemd, zoals in 2008, toen de Steenwijker club de Rinus Michels Award won als beste jeugdopleiding in het Nederlandse amateurvoetbal.
Trainers van Old Forward krijgen de kans om mee te draaien bij trainingen van Olde Veste-teams op verschillende niveaus. Bovendien zullen talentvolle spelers van Old Forward door middel van extra trainingen bij Olde Veste de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Ook oefenwedstrijden, toernooien en het beschikbaar stellen van velden vormen een onderdeel van de overeenkomst. ‘De besturen van beide verenigingen zien uit naar een vruchtbare samenwerking’, aldus Dolstra.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top