logo Olde Veste
D’ Olde Veste 2 krijgt te weinig in Drachten

D’ Olde Veste 2 krijgt te weinig in Drachten

Nieuwsbericht

Het belofteteam speelde zaterdag jongstleden een uitwedstrijd tegen Drachtster Boys. Door de nodige blessures en schorsingen werd Gerko van de Sluis toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

Het strijdplan van Pot en Vis hield in kort bij elkaar te spelen om de tegenstander op het middenveld geen centimeter ruimte te geven en om vervolgens zelf in de omschakeling gevaarlijk te worden. Het begin was nog wat onwennig maar na een minuut of 10 wist eenieder precies wat zijn taak was. OV kreeg meer grip op de wedstrijd ondanks dat het meeste balbezit voor de thuisploeg was. Met een schot net naast en een kopbal van Melvin uit een corner was Olde Veste al in de buurt van het doel geweest. Ook Bas Holleboom kon uit een voorzet van Christian de bal net niet doeltreffend verlengen. Tussendoor had Mick een gele prent van de arbiter ontvangen voor het vasthouden van een tegenstander.

Een grote kans voor Drachten leidde 10 minuten voor rust door goed ingrijpen van de defensie van Olde Veste ook niet tot een doelpunt. Vlak hierna stuurde Mick spits Edwin in de diepte met een goede bal, helaas ging de bal net voor het doel langs. Omdat ook Wilco uit een doorgekopte ingooi de bal niet in het net kreeg ging en een vrije trap van Drachten over de kruising zeilde werd de eerste helft afgesloten met dezelfde stand als waarmee deze begonnen was.

Vroeg in de 2e helft waren er, meestal na goed drukzetten, diverse mogelijkheden voor Olde Veste om te scoren te openen. Wilco kreeg tot tweemaal toe een schietkans, Bas Flobbe kon zowel met de voet als even later met het hoofd scoren uit een voorzet van Christian en Edwin kreeg nog de bal voor de voeten uit een ingooi. Maar als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. Drachtster Boys wist tweemaal te scoren in 3 minuten, en zo leken de punten opeens heel ver weg. Een paar minuten later wist Edwin de bal uit een hoekschop in het doel te werken en zo Olde Veste terug in de wedstrijd te helpen.

Met nog 20 minuten op de klok voerde Olde Veste langzaam de druk steeds meer op. Gerko kwam in de ploeg om nog wat extra strijdkracht toe te voegen. Er kwamen kansen, maar twee schoten van Daan leverden geen gelijkmaker op. Tussendoor wist Tom nog een derde tegengoal te voorkomen. In de slotfase volgen nog een aantal corners en vrije trappen maar de bal viel helaas net niet goed. De drie punten bleven helaas in Drachten, waar Olde Veste minstens een punt had verdiend.

Opstelling: Tom Holleboom, Ben van Dam, Mick van der Knokke, Melvin Achter, Daan Flobbe, Wouter Bult, Bas Holleboom, Wilco Stevens, Christian de Vries, Bas Flobbe en Edwin van der Wal (Gerko van der Sluis).

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top