logo Olde Veste
vv d’Olde Veste ’54 houdt de spanning levend

vv d’Olde Veste ’54 houdt de spanning levend

Nieuwsbericht

De subtopper in de 1e Klasse E heeft vandaag geen winnaar opgeleverd. vv d’Olde Veste ’54 was vrijwel de gehele wedstrijd de baas over concurrent voor de nacompetitieplaatsen Oranje Nassau Groningen, maar vergat dit uit te drukken in de score. Het was echter vooral te danken aan Erick Jansema, doelman van de Groningers, dat zijn team met een punt huiswaarts keerde.

Op het zonovergoten Steenwijker sportpark werd gestart met een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van de moeder van teamleider Jacob Westra. De indrukwekkende stilte was een kolossaal en welgemeend hart onder de riem voor Westra.

Vanaf de eerste minuut dicteerde d’Olde Veste ’54, hoewel Jaap Jacobs een eerste echte kans noteerde in de vierde minuut in het voordeel van Oranje Nassau. Zijn schot miste precisie en de bal verdween enkele meters naast het doel van Richard Strijker. Dat kansje zorgde ervoor dat de equipe van Arno Hoekstra nog geconcentreerder ging voetballen. Het goede spel van de Steenwijkers leverde ook enkele kansen op, maar schoten van Marne Bakker, Stephan Koppers en Brian van der Zweerde werden helaas niet tegen de touwen gemikt.

De kansen voor Oranje Nassau waren zeer spaarzaam en leverden eveneens weinig gevaar op. Een uitglijder van Rein Werumeus Buning zorgde na een half uur spelen voor een kans, maar het gevaar was snel geweken door verdedigend sterk spel van de Steenwijkers. Na deze kans namen de mannen van d’Olde Veste ’54 weer vrij eenvoudig het initiatief en grossierden weer in kansen. Een vrije trap van Menno van Dam werd door Oranje Nassau verwerkt tot corner, een schot van Friso Bakker en een schot van Edwin Maters kwamen eveneens niet achter doelman Erick Jansema terecht. Marne Bakker had vlak voor rust nog twee keer kunnen scoren. Eenmaal redde Jansema opnieuw, bij de andere kans scoorde Bakker wel, maar besliste de uitstekend leidende scheidsrechter Wijbenga dat hij in buitenspelpositie stond.

Waar iedereen een scherp en strijdend Oranje Nassau verwachtte bij de start van de tweede helft. Was het juist d’Olde Veste ’54 die vanaf de eerste seconde het eenrichtingsverkeer herpakten. Twee corners vlak na rust leverden echter niets op. Friso Bakker schoot na tien minuten in de tweede helft de bal richting het Groninger doel, maar opnieuw Jansema zorgde ervoor dat de brilstand op het scorebord bleef staan.

Een van de weinige aanvallen van Oranje Nassau leverde wel heel veel gevaar op. Germain Beck passeerde namens de Groningers aan de linkerflank enkele spelers van d’Olde Veste ’54 en gaf een splijtende pass op Brian Swabedissen. Waar Swabedissen alle kans had om Richard Strijker te passeren, koos hij voor een zwakke lob. Deze kwam dan ook recht in de handen van Strijker, die daarmee het gevaar wegnam.

Na deze grote kans was het weer de beurt aan de thuisclub om te proberen de voorsprong te behalen. Een heel goed schot uit de draai van Marne Bakker na een goede pass van Menno van Dam werd door Jansema gered. d‘ Olde Veste ’54 bleef aanzetten, maar voorin verliep het niet vlekkeloos. Voetballend waren de Steenwijkers heer en meester, maar tot een doelpunt leidde dit niet.

In het laatste kwartier kwam Oranje Nassau er niet meer aan te pas. Een slotoffensief van d’Olde Veste ’54 om de zege binnen te halen werd door de sterk invallende Wouter Bult ingeleid. Maar een goede kans van Edwin Maters, een schot van Friso Bakker en nog eens twee schoten van Marne Bakker werden, tot frustratie van Arno Hoekstra, alle gemist.

In de slotminuut kon d’Olde Veste ’54 alsnog de verdiende zege binnenslepen. Een ontzettend grote kans van de Steenwijkers werd echter opnieuw om zeep geholpen. Deels door de sterke keeper van de Groningers, deels door het missen van scherpte van de Steenwijker aanvallers. Het heeft zeker niet aan het aantal kansen van d’Olde Veste ’54 gelegen dat er uiteindelijk op het scorebord een dubbel blank te lezen viel.

Een zege zou terecht zijn geweest voor de blauw-gelen, maar het missen van de kansen breekt ze weer op. De Steenwijkers houden het door deze 0-0 tegen Oranje Nassau nog enigszins spannend in de strijd om de nacompetitie. PKC ’83 neemt de derde positie over van d’Olde Veste ’54, dat op haar beurt een voorsprong van drie punten heeft op Oranje Nassau. Laatstgenoemde club heeft echter een veel slechter doelsaldo dan de mannen van Arno Hoekstra, waardoor drie punten in de laatste twee duels zouden moeten volstaan voor het bereiken van de nacompetitie.

Volgende week ontmoet d’Olde Veste ’54 hekkensluiter Trynwâlden VC in Steenwijk, de laatste speelronde zal voor de Steenwijkers in Leek tegen VEV ’67 gespeeld worden.

Oranje Nassau heeft nog het uitduel tegen Buitenpost en een thuisduel tegen CVVB voor de boeg.

PKC ’83 heeft nog een wedstrijd te gaan, namelijk volgende week thuis tegen Noordscheschut.

Oranje Nassau is afhankelijk van PKC ’83 en d’Olde Veste ’54 voor een plaats in de nacompetitie. Het lijkt er echter erg naar uit te zien dat Oranje Nassau de verliezende derde zal worden.

Opstellingen

vv d’Olde Veste ’54: Richard Strijker; Paul Hilbink, Rein Werumeus Buning, Erwin van Luik ©, Rob Stam; Menno van Dam (74’ Wouter Bult), Brian van der Zweerde (69’ Tim Grasmeijer), Friso Bakker; Marne Bakker, Stephan Koppers, Edwin Maters.

Oranje Nassau: Erick Jansema; Jeffrey Wu ©, Lesly Fellinga, Germain Beck, Ard Veenhof; Thomas Careman, Roy van Dalen, Geert Hidding; Jaap Jacobs (85’ Joshua Koning), Harmen Meijering, Brian Swabedissen.

Geen scoreverloop

Geen kaarten

Videoverslag
Man de Mol

Foto’s
Henk Bergsma

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top