logo Olde Veste
D’Olde Veste ’54 pakt 3 punten!

D’Olde Veste ’54 pakt 3 punten!

Nieuwsbericht

De eerste selectie van vv d’Olde Veste ’54 heeft in de strijd om de nacompetitie goede zaken gedaan. In Steenwijk werd Buitenpost, een concurrent, met 3-1 verslagen. De andere twee concurrenten verloren eveneens, Oranje Nassau Groningen met 0-1 van Drachtster Boys en PKC ’83 met 2-1 bij Trynwâlden VC. De overwinning van de equipe van Arno Hoekstra kreeg pas in de slotfase gestalte, lang leek Buitenpost met minimaal een punt terug te keren naar Friesland.

Vooral in de eerste helft maakten de Steenwijkers veel onnodige fouten, sommige door het stugge spel van de, voor de gelegenheid in het rood acterende, gasten. Twee goede kansen voor Buitenpost in de eerste tien minuten maakten duidelijk dat zij niet als speelbal wilden fungeren op het kunstgras van vv d’Olde Veste ’54. Joran Olijve had het vizier nog niet op scherp staan, waardoor een vroege achterstand de Steenwijkers bespaard zou blijven. Totdat Alwin Kuperus de bal volledig vrij voor de voeten kreeg. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd om de 0-1 tegen de touwen te schieten.

Pas na twintig minuten kreeg vv d’Olde Veste ’54 een eerste goede kans. Op een schot van Edwin Maters had keeper Albert Kobus echter een antwoord, waardoor de achterstand op het bord bleef staan. In het vervolg van de eerste helft was het vooral Buitenpost die aanspraak maakte op een doelpunt. De vroeg ingevallen Walter Bakker schoot naast het doel van Richard Strijker, terwijl Dorjan Berisha een op een met de Steenwijker keeper eveneens faalde. Dat er bij rust slechts een 0-1 voorsprong voor Buitenpost te vermelden was, was meer te danken aan het falen van de Friese voorhoede, dan aan de defensieve sterkte (of zwakte) van vv d’Olde Veste ’54.

Dat de blauw-gele formatie in de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen om de wedstrijd in hun voordeel om te draaien was duidelijk. Na tien minuten kreeg vv d’Olde Veste ’54 ook een enorme kans om de gelijkmaker te scoren. Menno van Dam miste echter vanaf elf meter, wat hij ook al deed in het uitduel met PKC ’83, waardoor Buitenpost nog steeds mocht hopen op een terugkeer naar eigen huis met de volle buit.

Vier minuten na de gemiste strafschop was het dan toch raak. Tim Grasmeijer viel opzichtig naar de grond, maar de verder goed leidende scheidsrechter Lennart Fledderus gaf een onterechte vrije schop (inclusief gele kaart voor Alwin Kuperus) aan vv d’Olde Veste ’54. Menno van Dam maakte zijn fout van de strafschop goed, door de vrije schop via de binnenkant van de paal tegen het net te kogelen.

Na de gelijkmaker was het niet vv d’Olde Veste ’54 die aanstalten maakte om de voorsprong te creëren, maar was het juist Buitenpost die de grootste kansen op de 1-2 kreeg. Opnieuw hadden de Friese gasten het vizier niet op scherp staan, waardoor een nieuwe achterstand vv d’Olde Veste ’54 bespaard bleef.

De laatste twintig minuten waren duidelijk in het voordeel van de Steenwijker ploeg. Na een goede voorzet van Brian van der Zweerde (deze naam mag nooit meer fout geschreven worden), miste Marne Bakker een grote kans op de voorsprong. Een minuut later was het wel raak voor vv d’Olde Veste ’54. Waar Buitenpost (terecht) rekende op een vrije schop vlakbij het strafschopgebied, mochten de mannen van Arno Hoekstra toch de tegenaanval inzetten. Marne Bakker ontving de bal in het Friese strafschopgebied, omspeelde knap zijn directe tegenstander en lobte de over doelman Kobus heen (2-1). Vijf minuten voor tijd was het Brian van der Zweerde die niet het geluk aan zijn zijde had, twee schoten van hem eindigden niet tegen de touwen. Eenmaal was de keeper alert, de andere keer fungeerde de paal als reddende engel voor Buitenpost.

Niet veel later zorgde invaller Jan van Benthem toch voor de gewenste 3-1. Hij kreeg de bal uit een rebound voor de voeten en knalde verwoestend de derde treffer achter keeper Kobus van Buitenpost. De beslissing was gevallen en het was dat Marne Bakker in buitenspelpositie scoorde, anders had de score nog hoger kunnen uitvallen.

De zege van vv d’Olde Veste ’54 kreeg dus vooral in het laatste kwartier gestalte, maar Buitenpost had zeker een punt verdiend op sportpark ‘de Parallelweg’. Beide ploegen speelden niet heel sterk, de gelukkigste heeft gewonnen. Hoewel, vandaag werden eindelijk weer eens de kansen afgemaakt door de Steenwijkers. De zege was in ieder geval broodnodig en het verschaft de blauw-gelen weer ietwat lucht in de strijd om de nacompetitie.

Komende dinsdag zal vv d’Olde Veste ’54 op bezoek gaan bij hekkensluiter Oeverzwaluwen, volgende week zaterdag wordt er een bezoek gebracht aan CVVB in Bedum. Buitenpost speelt volgende week de Friese derby tegen Trynwâlden VC, die vandaag knap won van PKC ’83.

Opstellingen

vv d’Olde Veste ’54: Richard Strijker; Paul Hilbink (68’ Wouter Bult), Rein Werumeus Buning, Erwin van Luik ©, Rob Stam; Menno van Dam, Brian van der Zweerde, Friso Bakker; Marne Bakker, Edwin Maters, Tim Grasmeijer (68’ Jan van Benthem)

Buitenpost: Albert Kobus; Johan Wiersma, Ruben Boekhout (19’ Walter Bakker), Alwin Kuperus, Sip Jaap Bos; Astrit Berisha, Rene Vellinga, Jan Oppedijk; Dorjan Berisha (67’ Renze Schootstra), Rob Dijkstra, Johan Olijve (77’ Alex van der Veen)

Scoreverloop
8’            0-1         Alwin Kuperus
59’          1-1         Menno van Dam
78’          2-1         Marne Bakker
86’          3-1         Jan van Benthem

Gele kaart
59’          Alwin Kuperus (Buitenpost)

Foto’s
Henk Bergsma
Jacob Westra

Videoverslag: Video de Boer

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top