logo Olde Veste
Sjouke Pieter Oosterling versterkt vv d’Olde Veste ’54.

Sjouke Pieter Oosterling versterkt vv d’Olde Veste ’54.

Nieuwsbericht

Voetbalvereniging d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk heeft zich voor komend seizoen versterkt met Sjouke Pieter Oosterling. De speler, die al trainer is van de C1 van de Steenwijker blauw-gelen, komt over van zondageersteklasser FC Wolvega. Voor de speler zowel als de zaterdageersteklasser is deze overgang een blijde gebeurtenis.

Oosterling (25) is op dit moment bezig aan zijn vierde seizoen bij de voetbalclub uit zijn woonplaats Wolvega. Daarvoor speelde hij onder meer voor SWZ Sneek en SC Cambuur (BVO). Bij die laatstgenoemde club genoot Oosterling ook zijn jeugdopleiding. Bij vv d’Olde Veste ’54 hoopt Oosterling zichzelf te verbeteren, het liefst in combinatie met promotie van het eerste elftal naar de Hoofdklasse.

De Technische Commissie van vv d’Olde Veste ’54 stemt zich uitermate content met de komst van Oosterling naar de hoofdmacht van de Overijsselse club. “We waren op zoek naar een versterking voor het eerste elftal en dat is Oosterling zeker”, aldus Dirk Gerrits. Gerrits’ collega Folkwin Holtrop is eveneens blij met de komst van de Friese voetballer. Holtrop: “Oosterling heeft een gezonde vechtersmentaliteit, gecombineerd met de mentaliteit van een winnaar.” De Technische Commissie denkt dat Oosterling een toegevoegde waarde heeft voor de selectie van de Steenwijker club, omdat hij behalve een goede voetballer, ook een hele sterke persoonlijkheid bezit.

Oosterling is toe aan een nieuwe uitdaging. “vv d’Olde Veste ’54 heeft de ambitie om naar de Hoofdklasse te promoveren. Mocht dat dit jaar niet lukken, dan wil ik dit volgend jaar bereiken met deze club.” Binnen de Steenwijker voetbalclub is Oosterling niet bepaald een nieuw gezicht. Hij was afgelopen seizoen al trainer van de C1 van de zaterdagclub. “Daardoor ken ik de club al vrij goed en ik zie dat er een goed beleid gevoerd wordt. Bij de A1 van FC Wolvega heb ik nog een jaar trainen gehad van Arno Hoekstra, het feit dat ik hem als persoon en als trainer ken heeft mijn keuze ook beïnvloed.” Behalve dat de linksbenige speler, voornamelijk op de linkshalfpositie gepositioneerd, ziet dat de club over zeer goede jeugd beschikt, hoopt hij eveneens dat hij zijn ervaring kan overbrengen op het elftal van Arno Hoekstra. “Ik heb gevoetbald bij FC Wolvega, bij de beloften van SC Cambuur, bij SWZ Sneek en opnieuw bij FC Wolvega. Hierdoor heb ik al veel ervaring in het voetbal op hoog niveau.”

Zowel vv d’Olde Veste ’54 als Sjouke Pieter Oosterling zelf kijken enorm uit naar de samenwerking en hebben beide de ambitie om iets heel moois te bereiken met het eerste elftal.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top