logo Olde Veste
BCOV bezoekt Agro Giethoorn

BCOV bezoekt Agro Giethoorn

Nieuwsbericht

Vrijdag 24 mei verzamelen leden van de BCOV op het boerenbedrijf aan de Jan van Nassauweg. Het doel? Een bedrijvenbezoek aan Agro Giethoorn.

Pieter Winter
Agro Giethoorn behoort tot één van de initiatieven van Pieter Winter en Sander Cordus. Het bedrijf zet biologische afvalstoffen om in biogas, wat momenteel zorgt voor groene stroom voor zo’n 4000 huishoudens binnen Steenwijkerland. Maar dat is niet het enige wat deze vier groene silo’s bewerkstelligen. Ook in het eigen bedrijf maakt de biogasinstallatie de cyclus compleet.
De motoren verwarmen de pluimveestallen, mest van eigen bedrijf vult een gedeelte van de vegisters en de overblijvende homogene meststof wordt gebruikt om de aardappelen te laten groeien.

Agro Giethoorn Biogasinstallatie

De businessclub wordt hartelijk ontvangen door Pieter Winter en zijn vrouw, die d.m.v. een presentatie inzicht geven in het verleden en heden van de heren Winter en Cordus. Ook wordt er voorzichtig gepraat over de toekomst van het bedrijf, de plannen voor Giethoorn en het brouwen van bier.

Na de introductie en een lekkere kop koffie word de BC rondgeleid langs de gigantische ruimtes waar de aardappelen worden bewaard en verwerkt, en waar de opslag van voer voor de vergisters en de pluimveestallen te vinden zijn.
Na dit interessante rondje, waar velen hun ogen al uitkeken, werd het eindelijk tijd om te kijken naar hetgeen waar wij voor kwamen. Vanaf een verre afstand kun je de vier grote silo’s al zien, maar een duidelijk beeld van de omvang krijg je pas als je er bent. Speciale installaties en computerprogramma’s worden gebruikt om toezicht op het gehele proces te behouden.

Wat opvalt aan het bedrijf is de passie van de ondernemers, ze zien uitdagingen en durven risico’s te nemen. Dit alles om het bedrijf innoverend te houden en hun bijdrage aan de verbetering van Steenwijkerland.

Wij zijn dan ook trots om Agro Giethoorn als nieuw lid van de Businessclub te verwelkomen.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top