logo Olde Veste
d’Olde Veste ’54 speelt nacompetitie

d’Olde Veste ’54 speelt nacompetitie

Nieuwsbericht

Beslissingen in top 1e Klasse E gevallen

vv d’Olde Veste ’54 heeft dankzij een 3-1 zege op hekkensluiter Trynwâlden VC de nacompetitie binnengesleept. Het had hierbij wel de medewerking nodig van concurrent Oranje Nassau Groningen, die in en tegen Buitenpost niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd in Steenwijk kwam pas laat op gang en het kost de thuisclub enige moeite om afstand te nemen van de Friese opponent.

De boodschap voor d’Olde Veste ’54 was duidelijk: een zege was vereist voor een goede uitgangspositie voor de plaatsen die recht geven op nacompetitie. Een degradatiekandidaat lijkt dan een perfecte tegenstander te zijn om dit doel binnen te slepen. Echter, Trynwâlden VC liet zich niet zomaar de drie punten afnemen door de Steenwijker thuisclub.

De eerste echte kansen waren zelfs voor de mannen uit Oenkerk. Riemer Doornbos kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden door aanvoerder Tjeerd Rypma, maar het geluk was nog niet aan de zijde van de fusieclub. Ditzelfde probleem ondervonden de gasten bij een kopkans, een minuut later. Opnieuw een gevaarlijk moment die d’Olde Veste ’54 overleefde. Maar met deze sterke start liet Trynwâlden VC zien dat zij niet voor spek en bonen op het Steenwijker kunstgras aantraden.

Hoewel d’Olde Veste ’54 zich herpakte en met kansen voor Marne Bakker en Stefan Koppers ook gevaarlijk werd, was het spel van beide kanten nog niet flitsend. Vooral d’Olde Veste ’54 leed veel balverlies en hield Trynwâlden VC daarmee in de wedstrijd. Lange tijd leek de brilstand tot de rust te worden gehandhaafd, maar d’Olde Veste ’54 kreeg enkele minuten voor het rustsignaal een vrije schop toegekend. Menno van Dam zag zijn inzet zeer slecht verwerkt worden door de doelman van de Friezen, Gert Schaafsma. Edwin Maters kreeg de bal voor de voeten en kon simpel de 1-0 tegen de touwen schieten. Richard Strijker, die opnieuw een sterke wedstrijd keepte, pakte vlak voor rust nog een schot van Trynwâlden VC, waardoor d’Olde Veste ’54 met een voorsprong de thee opzocht.

Het begin van de tweede helft liet een sterker d’Olde Veste ’54 zien. Er werd beter gecombineerd, passes kwamen beter aan en er kwam een bepaalde rust in het spel van de Steenwijkers. Na vier minuten mocht Menno van Dam namens de thuisclub een corner nemen. Zoals vaker dit seizoen is Rein Werumeus Buning de gevaarlijkste man bij corners van de equipe van Arno Hoekstra, zo ook vandaag. Weer werd er niet scherp verdedigd door de gasten uit de Friese binnenlanden en zodoende kon Rein Werumeus Buning de 2-0 binnenkoppen.

Het genieten van deze ruime marge duurde niet lang voor de Steenwijkers. Vijf minuten na de verdubbeling van de voorsprong, werd er een oliedomme overtreding gemaakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Walters, die veel vaart uit de wedstrijd haalde door onnodig vaak te fluiten, kon niet anders dan de hekkensluiter een strafschop toe te kennen. Piet Wessel Dijkstra nam de strafschop echter zo zwak, dat het Richard Strijker weinig moeite kostte om de bal klemvast uit het doel te houden.

Na dit buitenkansje leek het geloof in een goed resultaat bij de Friezen weg te ebben. vv d’Olde Veste ’54 werd almaar sterker en leek de wedstrijd in het slot te kunnen gooien. Edwin Maters kreeg hiervoor de uitgelezen mogelijkheid, zijn kopbal ketste echter af tegen de paal. In de rebound kon Maters opnieuw niet zorgen voor de beslissende 3-0. Vier minuten later was het Menno van Dam die de beslissing op zijn voeten had, zijn verwoestende schot spatte eveneens uiteen op de paal.

Een kwartier voor tijd was het toch Trynwâlden VC die de aansluitingstreffer op het scorebord wist te zetten. Een schot van de enkele minuten eerder ingevallen Andries Dijkstra kon niet gepareerd worden (2-1). Omdat d’Olde Veste ’54 zeker in de tweede helft de bovenliggende partij was, werd er door de thuisclub niet gepanikeerd. Vijf minuten na de Friese treffer werd dan ook de beslissing geforceerd door Tim Grasmeijer. Vanaf de achterlijn speelde hij de bal richting het doelgebied van de Friese doelman. De doelman had de pech dat de bal via zijn lichaam het net in rolde (3-1).

De laatste tien minuten hoefde d’Olde Veste ’54 niet meer, terwijl het leek dat Trynwâlden VC zich bij de nederlaag had neergelegd. Na een klein beetje blessuretijd floot de scheidsrechter af, waarmee de drie punten in Steenwijk zouden blijven.

Met deze overwinning is d’Olde Veste ’54 verzekerd van de nacompetitie. De Steenwijkers worden in de strijd om promotie vergezeld door PKC ’83 en Viboa. Vooral die laatste deelnemer van de nacompetitie is opvallend, daar de ploeg halverwege de competitie als koploper een straatlengte voorsprong had op toenmalig nummer twee, d’Olde Veste ’54. Vandaag heeft Drachtster Boys echter door een 4-1 overwinning het kampioensschap veilig gesteld. Hierdoor is Viboa als nummer twee veroordeeld tot het spelen van de promotieduels.

Onderin blijft de spanning aanwezig. Trynwâlden VC is door de nederlaag nog steeds hekkensluiter, maar heeft Oeverzwaluwen en Noordscheschut nog enigszins in het vizier. De ploeg uit Oenkerk zal de laatste wedstrijd tegen Balk moeten winnen en is dan nog afhankelijk van de resultaten van de twee concurrenten.

Een oprechte en hartelijke felicitatie vanuit Steenwijk voor de terechte kampioen Drachtster Boys is op zijn plaats. Wij wensen jullie veel succes voor volgend seizoen in de Hoofdklasse.

Opstellingen
d’Olde Veste ’54: Richard Strijker; Paul Hilbink, Rein Werumeus Buning, Erwin van Luik ©, Rob Stam (59’ Wouter Bult); Menno van Dam, Brian van der Zweerde (67’ Tim Grasmeijer), Friso Bakker; Marne Bakker (46’ Clint Kruisweg), Stefan Koppers, Edwin Maters.

Trynwâlden VC: Gert Schaafsma; Jeroen IJsselmuiden, Sjoerd Bauke Plantinga (72’ Andries Dijkstra), Tjeerd Rijpma ©, Durk Jan Kingma (72’ Piter Dijkstra); Oane Rijpma, Paul Westra (46’ Symen Hoekstra), Riemer Doornbos; Piet Wessel Dijkstra, Geert Wiebe de Vries, Fedde Durk Kingma.

Scoreverloop
42’ 1-0 Edwin Maters
49’ 2-0 Rein Werumeus Buning
74’ 2-1 Andries Dijkstra
79’ 3-1 Gert Schaafsma (e.d.)

Gele kaart
Friso Bakker

Foto’s
Henk
Jacob

Videoverslag
Man de Mol

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top