logo Olde Veste
Een gevoel van TROTS

Een gevoel van TROTS

Nieuwsbericht

Toren Trophy LogoHet eerste lustrum, de vijfde Toren Trophy, is alweer geschiedenis en we kunnen terugblikken op een fantastisch weekend in Steenwijk. Zoals altijd vliegt de tijd door je vingers en ik weet als de dag van gisteren dat ik op zoek ging naar commissieleden voor de Toren Trophy. De Toren Trophy is een begrip in Baarn waar het hoofdkantoor van EuroSportring is gevestigd, omdat we vaak als voorbeeld worden genoemd voor andere soortgelijke toernooien in heel Nederland. We hadden vorig jaar niet voor niets de hoogste waardering van alle Nederlandse toernooien, een groot compliment van alle bezoekende voetbalverenigingen. Onlangs werden wij bijvoorbeeld uitgenodigd voor een workshop met als onderwerp de scheidsrechters, dit omdat we al enkele jaren goed scoren voor de arbitrage. Ook onze website torentrophy.nl wordt als schoolvoorbeeld aangegeven en zo kan ik wel even doorgaan zonder arrogant te willen worden. Arrogantie past niet bij mij en niet bij onze vereniging, maar trots op datgene wat we kunnen organiseren en wat we uitstralen wel.

Zaterdag hoorde ik geluiden dat de lokale horeca ook de positieve gevolgen van de grote invasie van voetballers had opgemerkt. Vele elftallen wisten dat Teun van Etten van C-1000 binnenkort overgaat in een AH en hebben goed kunnen hamsteren met lege schappen tot gevolg. Dit zijn slechts voorbeelden en er zijn vast wel meer te noemen, het is dus niet alleen onze vereniging die een voordeel heeft van de Toren Trophy.

Ik heb de afgelopen dagen met alle bezoekende verenigingen kunnen praten en dan hoor je uit alle monden dezelfde woorden. Het zijn woorden van waardering en lof over de Toren Trophy, dit is de verdienste van onze vereniging. De vrijwilligers die zich de afgelopen dagen hebben ingezet en de komende dagen wellicht nog druk zijn met de schoonmaak zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor een succesvol weekend en niemand anders.

De regen is veelal een spelbreker, maar het heeft het plezier en dus ook de sfeer niet kunnen verpesten. Alleen wanneer je zaterdag aan het einde van de dag de velden en de vloeren van de kleedkamers en de kantine zag, dan springen je de tranen dit keer niet in je ogen wetende dat er weer vrijwilligers klaar staan om het schoon te maken. Geen eervolle vermelding, maar wel een enorme klus. Een compliment aan de teams en de scheidsrechters, omdat de wedstrijden volgens ons wedstrijdschema zijn gestart en er respect was voor de arbitrage en voor de teams onderling. Ook bij de RSG is alles op rolletjes verlopen mede dankzij de vrijwilligers die de nachtwachten voor hun rekening hebben genomen. Het inmiddels bekende “het winkeltje van Jan en Jansje” heeft hiertoe ook bijgedragen. De catering van de Meenthe was ook dit jaar weer goed en zie je tevreden gezichten bij onze vrijwilligers die het ontbijt en de warme maaltijden in goede banen leiden. De Rietstulp en de Fanfare waren dit jaar benaderd om een boottocht in Giethoorn voor onze gasten te regelen, omdat het zwembad waar we jaarlijks gebruik van maakten gesloten is. De onvermoeibare Henk Bergsma zie je overal en in weer en wind zijn foto’s maken. Zonder iemand tekort te willen doen, zijn er nog de harde werkers en werkster van de kantine die in een ploegendienst vele euro’s in handen gehad.

Vele vrijwilligers hebben zich ingezet voor de Toren Trophy en hebben de Toren Trophy wederom tot een groot succes gemaakt. Als ik iemand vergeten ben te bedanken voor zijn /haar inzet, dan spijt mij dat, maar bedenk dat de inzet echt wel wordt gewaardeerd.

Tot slot wil ik mijn commissieleden bedanken voor hun geduld, betrokkenheid en inzet.

Albert Strijker

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top