logo Olde Veste
Eerste dag ‘Toren Trophy’ groot succes bij d’Olde Veste ’54

Eerste dag ‘Toren Trophy’ groot succes bij d’Olde Veste ’54

Nieuwsbericht

Het jaarlijks terugkerende toernooi om de Toren Trophy is vandaag, 10 mei, weer van start gegaan. In totaal 48 teams uit vier verschillende landen strijden in vier leeftijdcategorieën om de felbegeerde beker. Morgen wordt het toernooi tijdens de finaledag afgesloten. Dan wordt bekend wie het toernooi zal afsluiten als winnaar.

Torentrophy 2013  103

Dat er gestreden wordt om de zege, is logisch. Toch wordt er sportief gevoetbald en zijn er maar weinig wanklanken te bespeuren op sportpark ‘de Parallelweg’. Eddie Marcus, trainer van d’Olde Veste ’54 B2, spreekt over een leuk en goed georganiseerd toernooi. “De jongens vinden het een ontzettend leuk toernooi en ook ik geniet er van”, aldus Marcus.

Thomas Vogelpohl, trainer van Blau-Weiss Hollage uit Osnabrück, vindt het eveneens een geweldig toernooi. “Super, anders waren we natuurlijk ook niet voor een tweede keer op dit toernooi aanwezig geweest.” Vorig jaar was deze club nog de winnaar van de penaltybokaal, die eveneens op het Steenwijker sportpark wordt georganiseerd.

SC Monster voelt zich erg goed thuis bij d’Olde Veste ’54. “De sfeer is geweldig”, zegt trainer Edwin de Zeeuw van SC Monster. “We werden zelfs herkend door sommige vrijwilligers van het vorige toernooi. Dat is toch geweldig!” De ploeg spreekt eveneens van goede en leuke scheidsrechters, waar je na de wedstrijd graag een biertje mee wilt drinken, of een hamburger delen.

William Sas van het Belgische KFC Lille (een plaatsje nabij Turnhout) vindt dat er geen enkele aanmerkingen op het toernooi te melden zijn. “Behalve het weer, is alles goed. En het weer heb je niet in de hand.” De Belgische ploeg is zeer tevreden over de accommodatie en de kleedkamers. Hoewel het voor het eerst is dat de ploeg in Steenwijk deelneemt, zijn ze zeer enthousiast.

Torentrophy 2013  206

Ook onder de scheidsrechters heerst een positieve sfeer. Tuurlijk zijn er wel wat kleine verbeterpunten en er zullen ook vast wat harde overtredingen gemaakt zijn, maar over het algemeen is de sfeer ook onder de arbitrage zeer goed. Gooitzen van der Singel: “Het is heel gezellig, sportief en je steekt nog eens wat op van andere culturen. Geweldig.”

De dag werd afgesloten door de scheidsrechters en KFC Lille door in de kantine nog te dansen en te zingen. Morgen zullen er hopelijk meer mensen blijven hangen voor een gezamenlijk hapje en drankje.

Foto’s van Henk Bergsma

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top