logo Olde Veste
Olde Veste 2 doet zichzelf opnieuw tekort

Olde Veste 2 doet zichzelf opnieuw tekort

Nieuwsbericht

HZVV2e-OV542e_3-1

HZVV 2 – d’Olde Veste’54 2

Hoogeveen – Ook vandaag stond er voor de mannen van OV 2 weer een belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd tegen degradatie. Bij winst voor OV 2 en verlies van Noordscheschut 2 zou de mogelijkheid op directe handhaving nog mogelijk zijn. De tegenstander van vandaag was de nummer 4 van de competitie HZVV 2.

Opstelling:
Tom Holleboom, Stefan Bruinsma, Mick van der Knokke, Melvin Achter, Daan Flobbe, Wilco Stevens, Leon Kerstma (85’ Ben van Dam), Bas Flobbe, Clint Kruisweg (75’Sjoerd van Rheenen) , Christaan de Vries (27’Edwin van de Wal) en Bas Holleboom.

1e helft:
Olde Veste 2 begon de dag al met een valse start door de wedstrijd tenues op het Sportcomplex in Steenwijk te laten liggen. Beide ploegen traden hierdoor aan in HZVV tenue. Olde Veste in het zwart en HZVV in het vertrouwde rood wit.

Vanaf de eerste minuut waren het de bezoekers die lieten zien waarvoor ze naar Hoogeveen waren gekomen. Goed combinatiespel en de wil om te winnen waren duidelijk aanwezig en dit leverde dan ook in de 3e minuut al een grote kans op voor Leon Kerstma. Uit een mooie aanval kwam Leon oog in oog met de doelman maar Kerstma wist de bal niet voorbij de keeper te krijgen en zo bleef de 0-0 op het scorebord staan. In de 11e minuut stond Bas Holleboom na een goede voorzet van Chris in buitenspel positie waardoor zijn doelpunt werd afgekeurd. HZVV leek zich geen raad te weten met het goede spel van de mannen uit Steenwijk en kwam pas in de 15e minuut in de buurt van het doel van de blauwgele formatie. Een miscommunicatie tussen Melvin Achter en Tom Holleboom leverde uiteindelijk niets op maar OV 2 was gewaarschuwd.

In de 17e minuut probeert Kerstma het van afstand met een goed en hard schot, maar opnieuw ligt de keeper van HZVV in de weg. In het daaropvolgende kwartier probeert Olde Veste het met schoten van Clint Kruisweg, Bas Holleboom en Edwin van der Wal maar de ploeg weet het veldoverwicht maar niet in doelpunten uit te drukken. Een terugkerend fenomeen van de afgelopen weken waarbij er goed gevoetbald wordt maar dit te weinig in doelpunten wordt uitgedrukt.
In de 27e minuut wordt Christiaan de Vries hard in de gezicht geraakt en moet met een bebloede mond en losse tanden het veld verlaten (Sterkte Chris). Edwin van der Wal is zijn vervanger.

HZVV komt na een half uur spelen wat beter in de wedstrijd en dit resulteert in 2 mogelijkheden voor de thuisclub. In de 36e minuut lijdt Kerstma gevaarlijke balverlies op een metertje of 25 van ze eigen goal. Tot grote opluchting van Olde Veste schiet de spits van HZVV wild over. Een paar minuten later krijgt OV 2 de bal de 16 niet uit de 16 meter maar ook dit loopt uiteindelijk goed af.
Na de mogelijkheden voor HZVV is het slotakkoord wat kansen betreft weer voor de bezoekers. Na opnieuw een goede aanval schiet Bas Flobbe de bal voorlangs en zo gaan de ploegen met een 0-0 stand de rust in.

2e helft:
De 2e helft is nog niet begonnen of de eerste kans is alweer voor Olde Veste. Uit een goede voorzet van Bas Holleboom vanaf rechts kopt Edwin van der Wal nipt over. Na 58 minuten spelen opnieuw een domper voor Olde Veste 2. Bas Flobbe maakt een lichte overtreding op het middenveld en krijgt hiervoor zijn 2e gele kaart van de wedstrijd. Een onbegrijpelijke beslissing van de verder goed leidende scheidsrechter. Je zou zeggen dat Olde Veste 2 zou knakken na opnieuw een flinke domper. Maar integendeel, de ploeg recht haar rug en blijft kansen creëren. Na 65 minuten spelen levert dit dan ook eindelijk een dikverdiende voorsprong op. Clint Kruisweg speelde vandaag een zeer goede wedstrijd en bevestigde dit nog maar eens door een solo vanaf de middenlijn door te zetten tot rand 16 en de bal vervolgens voor te geven op Edwin van der Wal die met een heerlijke volley beheerst afrond. Eindelijk de 0-1 op het scorebord en dat met 11 tegen 10.
Bas Holleboom is nog geen 2 minuten later heel dichtbij de 0-2 maar hij schiet vanaf rand 16 met een mooi en geplaatst schot op de paal. De stand blijft 0-1.

Na 70 minuten is de eerste echte grote kans voor HZVV een feit maar Tom Holleboom red goed en zo houd Olde Veste uitzicht op directe handhaving mocht men de 3 punten mee naar Steenwijk nemen. Maar ook vandaag mocht het niet zo zijn. In een tijdsbestek van 5 minuten buigt HZVV 2 de achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de 75e minuut kan een speler geheel vrij inkoppen uit een corner en een paar minuten later maakt een verder uitstekend spelende Mick van der Knokke een fout en zo kan de spits van HZVV op doelman Tom Holleboom af. In eerste instantie wordt de paal geraakt maar in de rebound vliegt de bal er alsnog in. Een harde tik voor de mannen uit Steenwijk die de laatste 10 minuten geen echte kansen meer weten te creëren met 10 man.

HZVV 2 deelt in de laatste minuut de genadeklap uit en maakt de 3-1 uit opnieuw een corner. Een hele zure nederlaag voor Olde Veste 2. Evenals 2 weken geleden tegen Drachtster Boys was OV 2 de bovenliggende partij maar ook vandaag levert het weer niets op. Een goede wedstrijd van Olde Veste 2 waarmee ze zeker verder kunnen.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen CVVB 2. Mocht er gewonnen worden gaat OV 2 de nacompetitie in. Maar als men verliest is OV 2 afhankelijk van Blauw Wit. Als Blauw Wit wint en OV 2 verliest dan degraderen de talenten van OV 2 direct naar de 1e klasse.

KOMT ALLEN OP ZATERDAG 4 MEI OM 11.45 UUR NAAR SPORTPARK PARALLELWEG VOOR OLDE VESTE 2 – CVVB 2!

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top