logo Olde Veste
Polder trophy Gistel

Polder trophy Gistel

Nieuwsbericht

In het pinksterweekend heeft D2 mee gedaan aan het Polder Trophy toernooi. Een voetbaltoernooi voor spelers onder de 13.

Op vrijdag vertrokken 14 spelers, 3 begeleiders en nog een heleboel ouders/broertjes en zusjes.

De spelers en begeleiders sliepen in een school. De andere betrokkenen stonden op een camping in de buurt.

Bij aankomst van de school kwamen wij tot de ontdekking dat onze buren GVAV Rapiditas D1 was. Al snel werden dat onze vrienden en wij hebben samen een gezellige avond beleefd. Tijdens deze avond werd afgesproken om de finale tegen elkaar te spelen. De jongens sliepen allemaal vrij snel, omdat de dag erna de eerste wedstrijd om 8.20 uur begon.

De eerste wedstrijd speelden wij tegen de gastheer ‘KEG Gistel D1’. Elvir wilde al de grensrechtervlag ophalen, maar in België kennen zij bij het jeugdvoetbal geen grensrechter. Volgens een aantal jongens en Henk de Leeuw hebben scheidsrechters in België een laseroog, waarmee zij buitenspel kunnen constateren.

De jongens waren nog niet helemaal wakker en deze wedstrijd eindigde in een 0-0. De tweede wedstrijd was tegen SV Baarn D2. Deze wedstrijd werd gemakkelijk met 6-0 gewonnen. De laatste poule wedstrijd was tegen Albatros D1. Een leuke en spannende wedstrijd. Uiteindelijk werd het (onterecht) 1-1. Dit betekende dat wij tweede werden in de poule.

’s Middags waren wij vrij. Eerst gingen wij gezamenlijk eten en daarna zijn wij met z’n allen naar Brugge gegaan. Om het culturele gehalte toch een beetje hoger te maken hebben wij een boottocht gemaakt. Wat een prachtige stad!

Hierna hebben de jongens genoten van een pastamaaltijd. Na het eten mochten de jongens zelf iets kiezen om te doen. En wat gingen de jongens doen? Natuurlijk, voetballen! Om 22.00 uur waren alle jongens terug in de kamer. Wij hebben met de gehele groep een spel gedaan: weerwolven. Dit leverde hilarische momenten op.

De tweede dag stonden de finales op het programma. Wij mochten strijden voor plek 5-8. De eerste finalewedstrijd was tegen een Franse ploeg. Deze wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen en de jongens speelden een ontzettend goede wedstrijd. De laatste wedstrijd om plek 5-6 was tegen GVAV D1, zoals wij hadden afgesproken. Een prachtige wedstrijd om dit toernooi te eindigen. GVAV D1 speelt op divisie niveau en zij waren erop gebrand van ons te winnen.

Er zat ontzettend veel tijd tussen de wedstrijden. Daarom hebben wij eerst met de jongens genoten van een barbecue. Alle spelers, begeleiders, ouders, zussen en broers waren aanwezig. Het was een gezellige en ontspannen sfeer. Helaas kennen de Belgen geen satésaus. Gelukkig hadden wij een chef-kok, die zelf een heerlijke satésaus heeft gemaakt.

Het was goed om te zien dat er zoveel supporters naar België zijn afgereisd. Het gehele seizoen heeft D2 veel support gehad en dit toernooi was dit niet anders.

De laatste wedstrijd waren onze vrienden uit Groningen. Een erg goede ploeg. Zij spelen in de competitie onder andere tegen SC Heerenveen. Uiteindelijk zijn zij in de middenmoot geëindigd in de eerste divisie. Wij begonnen aan de wedstrijd en de eerste helft hebben onze jongens een prachtige pot op de mat geleverd. Olde Veste had zelfs de betere kansen. Door een prachtig doelpunt van een ontzettend snelle Melvin de Leeuw kwamen wij op een 1-0. Wij kwamen voor tegen een eerste divisie club! De tweede helft bleven wij geconcentreerd voetballen. Door een paar persoonlijke foutjes kon GVAV nog twee doelpunten maken. Helaas, verloren maar de jongens hadden goed gestreden en gevoetbald.

Na de wedstrijd gingen de meeste jongens naar huis. Een aantal ouders/begeleider bleven nog een nachtje op de camping. Daar hebben wij genoten van een band met een vrouw met blauw haar. Wij hadden geluk dat haar microfoon het niet zo goed deed.

Daarnaast waren een aantal mensen betrokken bij de vollybal-arm van Leo.

Wat heb ik genoten van dit weekend! Een leuke groep jongens die ontzettend goed hun best hebben gedaan. Zij hebben veel tegenstanders uit de hoofdklasse verslagen en zij hebben veel plezier beleefd. Ook de betrokkenheid van de ouders was ontzettend leuk om te zien.
Het gehele seizoen was ik al erg positief over dit team, maar door dit toernooi zijn mijn gedachten over de jongens alleen nog maar positiever.

Iedereen bedankt voor dit geweldige seizoen. Dit seizoen eindigen wij met een barbecue en lasergamen.

Martijn Mollema

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top