logo Olde Veste
Vrouwen 1 houdt spanning in kampioensstrijd

Vrouwen 1 houdt spanning in kampioensstrijd

Nieuwsbericht

Het is de eerste vrouwenselectie niet gelukt om in Steenwijk de titel in de 4e Klasse binnen te halen. De kansen hebben de dames, onder leiding van Sandra Lampe, zeker gehad. Ze beten zich echter telkens weer stuk op de keeper en de verdediging van de tegenstander, DESZ VR1.

Onder toeziend oog van ongeveer 250 supporters begon de wedstrijd nerveus. Heel raar is dat overigens niet, zo vaak speel je niet een kampioenswedstrijd voor zoveel publiek. De eerste tien minuten werd er rommelig gevoetbald en de eerste grote kans was dan ook voor DESZ, die vrijuit kon voetballen. De enigen die de verrichtingen van de ploeg uit Zwartsluis nauwgezet in de gaten hielden, waren de ongeveer 30 supporters die vanuit Blokzijl sportpark ‘de Parallelweg’ hadden opgezocht. Bij een eventuele nederlaag van d’Olde Veste ’54 zou de streekgenoot kampioen zijn.

Na de grote kans voor de dames uit Zwartsluis, liet d’Olde Veste ’54 zien waarom zij kampioen konden worden. In de tiende minuut liet Selma Pijffers een schot aantekenen, de keeper van DESZ was echter attent en voorkwam de vroege Steenwijker openingsgoal. De Steenwijker dames bleven echter de betere en waren steeds vaker dreigend. In de negentiende minuut kwam er een goede pass van Jessica Grasmeijer naar Selma Pijffers. Laatstgenoemde wist wel raad met deze kans en bezorgde d’Olde Veste ’54 de dikverdiende voorsprong (1-0).

Toch was het daarna DESZ die de draad weer oppakte. Ze lieten zien dat ze absoluut niet naar Steenwijk waren gekomen om mee te werken aan een feestje voor d’Olde Veste ’54. Na een half uur spelen viel dan ook de gelijkmaker. Heel lang kon DESZ niet genieten van de gelijke stand, want nog geen minuut later kreeg d’Olde Veste ’54 een hoekschop. De bal werd in het strafschopgebied gebracht en kwam aan bij Cynthia van Zwieten, die met haar hak de 2-1 liet aantekenen. Volgens sommigen een rommelig doelpunt, maar de echte voetbalkenner zag hier een wereldgoal.

Na twee doelpunten kort achter elkaar, kabbelde de eerste helft daarna voort. Er gebeurde die laatste tien minuten weinig, waardoor d’Olde Veste ’54 de 2-1 voorsprong behield tot aan de rust.

De opdracht voor de tweede helft was simpel, geen doelpunt tegen krijgen. Dan zou het feestje 45 minuten later gevierd kunnen worden. Vijf minuten na de rust was er zelfs een grote kans voor d’Olde Veste ’54 om de 3-1 te maken, maar Selma Pijffers had dit keer het vizier niet op scherp staan.

Helaas voor de Steenwijker dames was het na tien minuten in de tweede helft toch weer raak aan de aanvallende zijde van DESZ. Een goed schot belandde tegen de touwen, waardoor d’Olde Veste ’54 weer opnieuw mocht gaan zoeken naar de voorsprong.

En de kansen hiervoor hebben de dames zeker gehad. Na de gelijkmaker werd DESZ steeds verder terug gedrongen en er werden vele kansen afgedwongen. Het was eenrichtingsverkeer, waardoor het vertrouwen bij de Steenwijkers groot was dat er nog wel een doelpunt gemaakt zou worden. Het zou ook dikverdiend zijn geweest als dat doelpunt gevallen was.

Helaas hadden de dames het geluk niet aan hun zijde en na het laatste fluitsignaal van Mike Kouroukounis was het vooral feest aan Blokzijliger-zijde. In plaats van het kampioensschap voor de Steenwijkers, rest er nu een beslissingswedstrijd om de titel tegen Blokzijl.

Behalve het missen van het kampioensschap, was ook het geblesseerd uitvallen van Selma Pijffers een behoorlijke domper voor d’Olde Veste ’54. Uiteraard hopen wij dat Selma snel herstelt.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top