logo Olde Veste
Marco de Grip stelt zich voor…

Marco de Grip stelt zich voor…

Nieuwsbericht

In de afgelopen weken ben ik al een paar keer voor gesprekken bij Olde Veste op bezoek geweest. Ik heb al met enkele mensen gesproken en wil mij langs deze weg als nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen nader aan U voorstellen.

Ik ben Marco de Grip, ben geboren en getogen in Apeldoorn en ben 45 jaar jong. Ik woon in Meppel waar ik samenwoon met mijn vrouw, onze zoon van 18 jaar, onze dochter van 15 jaar en twee lieve honden. In het dagelijkse leven werk ik als senior account manager bij Smurfit Kappa , een producent van golfkartonnen verpakkingen. In deze organisatie ben ik verantwoordelijk voor een toegewezen rayon.

Mijn voetbalcarriere ben ik gestart in Apeldoorn bij Apeldoornse Boys. Mede door verhuizingen heb ik in de jeugd van Be Quick Zutphen en M.S.C. Meppel gespeeld. Vervolgens heb ik in de eerste elftallen van M.S.C. Alcides , Hoogeveen , Achilles ’94 en Zuidwolde gevoetbald . Bij de voetbalclub Hoogeveen heb ik zo’n 10 jaar gespeeld en in deze periode schommelde het voetbalniveau tussen de hoofdklasse en eerste klasse. Tussen de bovengenoemde voetbalclubs door heb ik nog bij de profclubs FC Zwolle en Heracles Almelo gevoetbald. Mijn ambitie was om te kijken hoe hoog mijn lat zou liggen in de voetballerij. Deze ervaringen die ik heb opgedaan zijn mij tijdens mijn trainerscarrière al goed van pas gekomen en in mijn nieuwe functie zullen deze ook zeker een bijdrage gaan leveren.

Met de gedachte in de voetballerij actief te willen blijven, heb ik een trainersopleiding gevolgd en afgerond. Bij M.S.C. heb ik vier jaar een A1 team en 3 jaar het tweede seniorenteam getraind. Dit waren superleuke- en leerzame jaren. Het afgelopen jaar heb ik een sabbatical genomen om een studie bedrijfskunde te kunnen afronden echter de kriebels speelden weer hevig op om aan de slag te gaan in de voetballerij.

Ik ben ervan overtuigd in Olde Veste een mooie uitdaging gevonden te hebben. De ambitie en het beleid van Olde Veste spreken mij zeer aan, maar ook gewoon qua gevoel. Ik zie veel in het door de club uitgezette technisch beleid voor de langere termijn. De continuïteit in het beleid is belangrijk en daar voel ik me bij thuis. Ik wil graag helpen de club de komende jaren op een nog hoger niveau te brengen. Ik zie voor mezelf een taak weggelegd als ‘coach van de coaches’. Er is een prima basis neergelegd als het gaat om de organisatie en randvoorwaarden. De mooie opdracht die ik vanuit de club heb meegekregen is om de jeugdopleiding verder “op inhoud te gaan ontwikkelen”. Simpel gezegd gaat het erom dat we zoveel mogelijk randvoorwaarden proberen te scheppen waardoor de talenten, alle jeugdspelers en jeugdspeelsters , jeugdtrainers en de teams zich optimaal kunnen ontwikkelen. Bij Olde Veste moet het voor iedereen mogelijk zijn om op zijn of haar eigen (ambitie) niveau te voetballen.

Ook is het doel dat de eerste selectie voor meer dan de helft uit eigen opgeleide spelers bestaat en daarom is het belangrijk dat jaarlijks eigen opgeleide spelers blijven doorstromen naar de eerste selectie.

Al met al mooie uitdagingen die ik graag met het gehele jeugdkader aan ga. Mijn streven hierbij is dat de opleiding van Olde Veste tot de top van Nederland blijft behoren en dat we met zijn allen een mooi, sportief en succesvol voetbalseizoen tegemoet gaan bij Olde Veste .

Rest mij niet anders dan iedereen alvast een hele fijne vakantie toe te wensen.

Tot langs de lijn !!

Marco de Grip

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top