logo Olde Veste
Legionella geconstateerd in kleedkamers v.v. d’Olde Veste ‘54

Legionella geconstateerd in kleedkamers v.v. d’Olde Veste ‘54

Nieuwsbericht

De Gemeente Steenwijkerland heeft op dinsdag 11 augustus 2015 een reguliere controle uitgevoerd om vast te stellen of sprake is van legionellagevaar bij onze vereniging. De gemeente heeft in totaal 6 kleedkamers laten controleren en heeft hiervan op 19 augustus 2015 de resultaten ontvangen. Uit de testresultaten is gebleken dat sprake is van legionella in een aantal waterleidingen in de kleedkamers. Twee jaar geleden was dit ook geconstateerd, waarna grote investeringen zijn gedaan om legionella te voorkomen. Helaas zijn deze maatregelen, zoals een automatisch systeem om de leidingen twee keer per dag door te spoelen, niet afdoende gebleken en hebben onze eigen teams en hun tegenstanders een besmettingsrisico gelopen. Aanstaande maandag 24 augustus 2015 volgen aanvullende controles om de omvang van het probleem definitief in kaart te kunnen brengen. De verwachting is dat wij in de eerste week van september hierover meer duidelijkheid krijgen van de Gemeente Steenwijkerland. Wat betekent dit?
  1. Vanaf heden is het tot nader order verboden gebruik te maken van alle douches in alle kleedkamers van v.v. d’Olde Veste ’54.
  2. v.v. d’Olde Veste ’54 informeert de tegenstanders van de onlangs reeds gespeelde wedstrijden, evenals de tegenstanders van de komende weken nog te spelen wedstrijden.
  3. v.v. d’Olde Veste ’54 gaat in overleg met de gemeente om mogelijke scenario’s en interim-maatregelen door te spreken.
Via de volgende link kunt u belangrijke informatie lezen over legionella: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/legionella/vraag-en-antwoord/word-ik-ziek-als-besmet-ben-met-legionella.html Wij houden u de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen. De heer Roel Koolma (rkoolma@archief.oldeveste.com) zal namens het bestuur optreden als contactpersoon en de verdere acties coördineren. Bestuur v.v. d’Olde Veste ‘54      
Deel dit bericht

share op facebook  
Top