logo Olde Veste

Bekerwedstrijd Olde Veste VR1 – Oranje Nassau VR2

Nieuwsbericht

Zaterdagmiddag 24 oktober stond de bekerwedstrijd tegen Oranje Nassau VR2 op het programma. De club Oranje Nassau is niet onbekend voor ons aangezien we bij VR3 in de competitie zitten. We wisten dus dat het een zware wedstrijd zou gaan worden. Maar aan de andere kant wisten we ook dat we niks te verliezen hebben, ze spelen tenslotte een klasse hoger. Nu aan ons te bewijzen dat wij daar prima weerstand tegen kunnen bieden. Hier en daar zijn er wat kleine blessures en dat hield in dat we het vandaag zonder Leonie en Michelle moesten doen. Leonie die last heeft van haar kuit en Michelle van haar hamstring. Allebei rust zodat ze de volgende wedstrijd weer 100% fit aan kunnen schuiven. Keepster: Renee Verdediging: Eva-Marijke, Krista, Helen, Nynke Middenveld: Ricky ©, Veerle, Nathalie Aanval: Selma, Cynthia, Britt Wissels: Eva de Jong, Jade We zijn begonnen. Meteen vanaf het fluitsignaal wordt er goed druk gezet door onze voorhoede. Het eerste schot op doel is van Nathalie, die probeert met een afstandsschot de keepster van ON te verrassen. Niet lang daarna is er een kans voor Cynthia die goed doorloopt op een pass van Selma. Even later is het Selma zelf met een enorm grote kans. Ze heeft alleen de keepster van ON nog voor zich maar helaas belandt de bal ook deze keer in de handen van de keeper. Er beginnen in deze fase van de wedstrijd serieuze kansen te komen en het is leuk om naar te kijken vanaf de kant, nu al een vermakelijke wedstrijd. Nathalie probeert het nog een keer van afstand maar weer staat de keepster in de weg. Dan is het Selma die op de grond ligt en Jade die uit voorzorg vast warm gaat lopen. Selma kan toch verder en het spel gaat door. Nog steeds zijn er veel kansen en wil de bal er aan onze kant niet in. Nu moet gezegd worden dat ON een goede keepster op doel heeft staan en wij de hoekjes nog niet echt kunnen vinden. Weer is het Selma na een mooie voorzet van Ricky, deze bal wordt net naast gekopt. Dan krijgen we een vrije trap op een prima plek. Ricky achter de bal. Ook dit scheelde niet veel, de keepster kon er nog maar net bij. We weten dat de kansen er zijn en dat die een keer moet gaan vallen. Een corner voor Olde Veste, het is Nathalie die deze bal over het doel kopt. Dan vlak voor rust weet ook Veerle de bal net over het doel te schieten. De scheidsrechter fluit af en we gaan de kleedkamer in. De tweede helft is begonnen, geen wijzigingen aan onze kant. Vrijwel meteen ontstaat er een grote kans voor Selma. Zij kan weer alleen aflopen op de keepster. Ze ziet dan Cynthia helemaal vrij staan en geeft de bal af. Cynthia raakt de bal maar ook deze gaat er niet in. We gaan wisselen aan onze kant. Cynthia mag rusten na een goede wedstrijd te hebben gevoetbald, Jade komt erin. Vrije trap voor ons, Ricky achter de bal maar helaas in de handen van de keepster. Dan is er Britt die nog een kans heeft om de 1-0 te maken, het mag niet baten vanmiddag. Nog een wissel voor Olde Veste. Eva de Jong komt erin voor Selma, die geblesseerd aan haar knie het veld verlaat. In de 84e minuut is er een kans voor Veerle die na een mooie actie haarzelf vrijspeelt en kan gaan schieten op doel. Het is de paal deze keer die in de weg staat. Ondertussen beseffen we dat als er niet word gescoord we penalty’s moeten gaan nemen. Nathalie schiet nog een keer op doel, de bal beland in de handen van de keepster. En dan opeens vliegt de bal aan onze kant erin. Vlak daarvoor werd gevloten door de scheids i.v.m. een overtreding, dus het doelpunt word afgekeurd. Het zou eventueel voordeel mogen/moeten zijn, ook wij zien dat. Maar goed, de scheids beslist uiteindelijk. De slotfase van de wedstrijd word bereikt en de penalty’s komen steeds dichterbij. ON mag nog een vrije trap nemen, zonder succes. De scheids fluit af en we weten allemaal dat het nu moet gaan gebeuren. Doordat we dit zelfde scenario hebben meegemaakt vorig jaar in de beker tegen ONS duurt het even voordat we eruit zijn wie de penals gaan nemen. Gelukkig hebben we er allemaal nog veel vertrouwen in en geloven we in elkaar. We gaan klaarstaan en ON begint. De eerste penalty gaat erin. Dan is het Nathalie die aan de beurt is. Ook haar penalty gaat erin. ON aan de beurt, gaat erin. Jade mag nu, ze schiet raak. ON weer, ook deze gaat erin. Dan is het Eva-Marijke die een penalty gaat nemen, deze gaat keurig laag over de grond in de rechterhoek. Het is spannend want tot nu toe gaat alles er nog in. ON is aan de beurt en weet ook weer raak te schieten. Dan is Helen aan de beurt, ook zij schiet koelbloedig binnen. Nu word het toch wel tijd, dat er iets gaat gebeuren. ON is aan de beurt. Renee stopt deze penalty (!!) en we weten dat als Veerle nu scoort het klaar is en we binnen zijn. Veerle die ondanks de druk rustig blijft weet het net te vinden en dat betekent dat wij: Olde Veste VR1 door zijn in de beker. Meer dan verdiend naar mijn mening. Ondertussen ontstaat er al een klein feestje op het veld. Wij zijn door!!! Volgende week gaan we op bezoek bij St. Eenrum/Kloosterburen VR1 en hervatten we de competitie. We willen onze trouwe supporters bedanken voor de steun tijdens deze wedstrijd.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top