logo Olde Veste

d’Olde Veste ’54 geeft het bekeravontuur een langer vervolg

Nieuwsbericht

24 oktober stond de wedstrijd tegen Heerenveen10031900se Boys op het programma. Dit in het kader van de eerste KO ronde van de KNVB Beker. Heerenveense Boys komt uit in de 2e klasse maar dat is geen reden voor onderschatting. Zoals bekend loopt er voldoende individuele kwaliteit rond in het team uit Heerenveen. De mannen van Blom en Brandsma waren erop gebrand om het bekeravontuur een langer vervolg te geven. De beker is immers een prestigieuze prijs. De laatste vier van de KNVB beker plaatsen zich voor de landelijke beker wat voor de club financieel aantrekkelijk is. Een leuke bijkomstigheid is dat men dan een professionele club kan loten. Kijk aanstaande dinsdag maar naar Genemuiden die PSV treft in de KNVB beker. Het was wat puzzelen voor de heren Blom en Brandsma in verband met de vele blessures. Spelers die de avond er voor tegen notabene Genemuiden de volle 90 minuten hebben gemaakt, moesten vandaag noodgedwongen starten. Achteraf geen enkel probleem want van vermoeidheid bleek geen sprake. De heren Blom & Brandsma stuurden de volgende namen het veld in: Keeper: Gerwin Spithoff Verdediging: Gideon Vellinga, Friso Bakker, Erwin van Luik © en Martijn Strijker Middenveld: Jordy Blijham, Patrick de Vente en Sander Nijstad Aanval: Clint Kruisweg, Sjouke Pieter Oosterling en Wilco van Luik De eerste minuten probeerde Heerenveense Boys door middel van hoog druk zetten het positiespel van OV te ontregelen. Dit resulteerde in een reuze kans: door een slippertje op het middenveld kon de aanvaller regelrecht op Gerwin af. Hij omspeelde Gerwin en wist voor leeg goal, op miraculeuze wijze, de bal op de binnenkant van de paal te schieten waarna een OV verdediger de bal van de lijn wist te halen. OV kon opgelucht ademhalen en hierna herpakte OV zich. OV controleerde de wedstrijd en wist enkele kansen te creëren. Een aantal goede aanvallen werden afgewisseld met slordig balverlies. De mannen uit Heerenveen begonnen te mekkeren en joegen de scheidsrechter in het harnas. De scheidsrechter diende derhalve enkele vermaningen richting de bank van de uitploeg te verrichten. images5A7CAPUCUit een corner viel plots de 1 – 0, verdiend weliswaar. Een scherp aangesneden corner van Sjouke Pieter werd tegen de touwen gekopt door onze atleet Wilco van Luik die in zijn vorige leven ongetwijfeld kampioen hoogspringen is geworden. Met deze stand gingen we rusten. Direct na rust werd OV wakker geschud. Op een schot wist Gerwin redding te brengen echter in 2e instantie wist de nummer 10 van de boys de bal in het goal te werken. Deze beste man wist een hoge toon te halen bij de viering van zijn goal, Marco Borsato is er niks bij. Echter had hij zichzelf deze uithaal kunnen besparen en dit later die avond (want Marco Borsato had die avond een optreden in de Ziggodome heb ik mij laten vertellen) kunnen inzetten want de goal werd afgekeurd wegens Abseits. Ongeveer 10 minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een scherpe voorzet van onze kampioen hoogspringen werd in het doel gewerkt door een verdediger van “de boys” : 2 – 0. Hierna was het open huis. Wederom een goede voorzet van onze atleet werd mooi tegen de touwen gekopt door Patrick de Vente: 3 – 0. Een pass van Martijn Strijker werd knap afgerond door Sander Nijstad wat resulteerde in de 4 – 0. In de bl5 - 0essuretijd wist de keeper zich te onderscheiden door na te trappen richting Marne Bakker. De scheidsrechter constateerde dit en kon niet anders dan de rode prent tevoorschijn te halen. De penalty werd benut door Sjouke Pieter en bracht de eindstand hiermee op 5 – 0. De uitstekend leidende scheidsrechter L.H.R. Veldhuizen floot hierna af. Ook hij kan terugkijken op een prettige wedstrijd. De mannen van Blom & Brandsma waren een maatje te groot voor de ploeg uit Heerenveen. Deze beste mannen speelden vanaf minuut 1 een verloren wedstrijd want ze hadden vandaag drie tegenstanders: OV, de scheidsrechter en zichzelf. Desalniettemin wensen wij ze nog veel succes in het verdere verloop van de competitie. Wij willen via deze weg het publiek wederom bedanken voor de steun. Volgende week spelen de mannen van Blom & Brandsma in en tegen Balk. Daar zal 14.30 worden afgetrapt. wordt vervolgdvijf tegen nul
Deel dit bericht

share op facebook  
Top