logo Olde Veste

Koploper Groen Geel VR1 wint gelijk opgaand duel

Nieuwsbericht

Twee corners nekken Olde Veste VR1 Olde Veste VR1 krijgt op zaterdag 17 oktober de koploper Groninger Voetbalvereniging Groen Geen VR1 op bezoek. Het spel golft in het begin van de eerste helft op en neer zonder dat beide teams kansen weten te creëren. In de 25e minuut kan Ricky Esselink uithalen voor een schot, maar ze raakt de bal verkeerd. De wedstrijd speelt zich vooral op het middenveld af. Voor elke bal wordt gestreden. Laatste vrouw Nathalie Donkersloot probeert meerdere keren via een lange bal de aanvalsters te bereiken. Het lukt hen echter niet om de bal te controleren en voor te zetten. Na een half uur spelen begint Groen Geel steeds meer aan te dringen. Het spel wordt fysieker met enkele blessurebehandelingen tot gevolg. Olde Veste kiest vaak voor het naar voren rossen van de bal. De grootste kans van de wedstrijd krijgt Selma Pijffers een paar minuten voor rust. De keepster van Groen Geel krijgt een bal niet klemvast, waarna Selma de bal op de lat schiet. Meteen daarop laten de gasten een kans onbenut. De ruststand is 0-0. Aan het begin van de tweede helft lukt het beide teams niet om een goede aanval op te zetten. De bal wordt veel heen en weer geschopt. In de 55e minuut komt Britt Timmerman in het veld voor Leonie de Weert. Kort daarop vuurt Selma een hard schot op de keepster van Groen Geel, die ze met moeite kan controleren. Er komt meer lijn in het spel van beide teams. Er wordt fel en aanvallend geknokt. De goed fluitende Mike Kouroukounis deelt in de 65e minuut een gele kaart uit aan een aanvalster van Groen Geel. Dat team speelt veel ballen via het middenveld en de linkerkant. Olde Veste weet de ruimte die op de rechterkant ontstaat niet te benutten. De wedstrijd lijkt in een 0-0 gelijkspel te eindigen totdat Groen Geel in de 70e minuut een corner krijgt. Groen Geel gaat hierbij massaal naar voren. Een ongedekte speelster kan de goed genomen corner eenvoudig in de linkerhoek koppen. Vijf minuten later krijgt het team uit Groningen opnieuw een corner. Deze kan weer door een niet gedekte speelster binnen gelopen worden. Kort daarvoor wisselt trainer Arjan Zomerdijk Jade Griffith voor Eva Marijke Moritz. De wedstrijd is dan gespeeld. Alleen Veerle Ulrich lost nog een venijnig schot, maar ook zij kan de uitstekende keepster niet passeren. Groen Geel dringt niet meer aan en houdt de bal veelal in de ploeg totdat het eindsignaal klinkt. Vooral in de eerste helft is het team zeker gelijkwaardig aan de koploper. Olde Veste geeft weinig weg en komt dichter bij een doelpunt dan haar opponent. Groen Geel laat vooral in de tweede helft iets beter samenspel zien, maar weet hieruit door de goede verdediging van Olde Veste niet te scoren. Het is daarom extra zuur dat de hardwerkende thuisploeg door twee corners de wedstrijd toch nog verliest. Opstelling: Renée Overweegs, Krista Koster, Helen Gorter, Nathalie Donkersloot, Michelle Boekweg, Nynke Keulen, Veerle Ulrich, Ricky Esselink, Jade Griffith (Eva Marijke Moritz), Leonie de Weert (Britt Timmerman), Selma Pijffers. Wissel: Cynthia van Zwieten
Deel dit bericht

share op facebook  
Top