logo Olde Veste
Selectiespelers vorige week vroeg aan de bak!

Selectiespelers vorige week vroeg aan de bak!

Nieuwsbericht

Selectiespelers krijgen voetballes van de Magic Mini's

(door George Huisman)

Het is zaterdagmorgen, klokslag negen uur, het verste veld van de Parallelweg.  Dit is voor 60 minuten het domein van de Magic Mini's, de allerjongste spruiten van onze club. Afgelopen zaterdagmorgen kende de training een bijzonder tintje. Op initiatief van Friso Bakker assisteerden zes eerste elftalspelers hoofdcoach Feije Meijer.SONY DSC De keepers Tom Holleboom en Gerwin Spithoff en spelers Wesley Kool, Joy Okenge, Mark Homme van Veen en Wilko van Luik probeerden die 20 tot 25 kleintjes de fijne kneepjes van het voetballen bij te brengen. Het begin is duidelijk: een massaal: "Wij Worden Kampioen" wordt met meer overtuiging gezongen dan het Nederlands elftal. De hesjes worden verdeeld, er gaat gevoetbald worden, de gelen spelen tegen blauwen. Sommige grote jongens hebben zich ook in zo'n hesje geperst. Het is een wedstrijd waarin alles kan. Scheidsrechter/coach Meijer klessebest, geleund tegen de afrastering, gezellig met de aanwezige ouders. En voetbalt even later mee. De eerste helft is afgelopen.  De stand? Volstrekt onduidelijk en even onbelangrijk. Ter voorbereiding van de tweede helft posteert iedereen zich op de middencirkel. Door rond te lopen wordt van speelhelft gewisseld. Een joch meldt dat-ie moet plassen, rent naar een hoek in de afrastering, negen man holt er achter aan en gezamenlijk wordt er gewildplast. Na deze urinelozing rent iedereen terug, op één na, die krijgt zijn broek niet dicht. Na hulp van vader wordt ook dit probleem opgelost en kan de tweede helft beginnen. Feije kent na de eerste training alle namen van alle voetballers. Zij op hun beurt weten ook zijn naam: wel tien keer achtereen moeten ze zijn voornaam keihard roepen. Hoe heet ik? FEIJE! Hij stopt er overigens mee na dit seizoen; hij heeft er dan tien jaar opzitten en gaat dan van zijn welverdiende voetbalpensioen genieten. Naar een opvolger wordt gezocht. De tweede helft. Blauw is veel in de aanval, wat hun vrouwelijke keeper de gelegenheid biedt in het doelnet te gaan hangen en er in te klimmen. Aan de andere kant gaat de wedstrijd gewoon door. Grote Tom kan het niet laten en tikt SONY DSCeen zeker doelpunt toch uit het doel. Er tegenover scoort Joy een fraaie goal als voorbereiding van de wedstrijd van die middag. De keeper is gezellig aan de klets met moeder, die moet je niet storen, iemands jongere broertje haalt tijdens de spannende wedstrijd ter inspectie de cornervlag uit de grond.  Tom is het meest aan de bal en pakt het leder zelfs van de allerkleinsten af. Het is afgelopen. Iedereen geeft mekaar een handje. De hesjes gaan in de bruine container, evenals de ballen. Feije wil van geringe afstand een bal erin gooien en mist de container jammerlijk. Sommige dingen veranderen nooit. Ter afsluiting, voor de gang naar de kantine, gaat iedereen op de middencirkel zitten en worden wereldproblemen besproken. En de kansen van het Nederlands elftal om in Frankrijk terecht te komen. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Meer foto's van Melita Schelhaas
Deel dit bericht

share op facebook  
Top