logo Olde Veste

VR1 uit naar Burgum

Nieuwsbericht

Zaterdag 10 oktober stond de uitwedstrijd tegen SJO BURGUM VR1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd want SJO had op dit moment evenveel punten als wij en deelden we de 6e en 7e plaats op de ranglijst mee. Verzamelen bij OV om 12.15 uur, voetballen om 14.30 uur op veld 1 in Burgum. Als trainer denk je al de hele week na over hoe je de dames op scherp kan zetten. Dat we dezelfde wedstrijd instelling nodig hebben als afgelopen zaterdag. Dit hebben we laten zien in de puike wedstrijd tegen VR3 van Oranje Nassau. Want natuurlijk ben je helemaal happy na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tegen Oranje Nassau en helemaal over het vertoonde spel. (en de 3 punten) We hadden met elkaar een nieuwe strategie afgesproken zodat we de flanken wat meer bezet hielden, dus veld breder en meer afspeelmogelijkheden. Maar gelijk ben je dan alweer bezig met de volgende pittige wedstrijd tegen SJO. Maandag op de training bespreken we altijd de wedstrijd wat goed en minder goed ging. Ik heb de dames een groot compliment gegeven over de instelling hoe we de wedstrijd ingingen. Wat we hebben afgesproken met z’n allen over de nieuwe tactiek was goed uitgevoerd. Dat de nieuwe tactiek ons verder zou brengen in deze competitie en dan schakel je gelijk over naar de nieuwe wedstrijd van zaterdag. Bij sommige dames komt dit raar over, lijkt het net of de goede wedstrijd van die zaterdag niks voorstelde. Maar alles is minder waar alleen ben je als trainer alweer bezig met de dingen die minder goed gingen tijdens die wedstrijd. Je bent dan gelijk weer bezig om deze bevindingen mee te nemen op je trainingen om dit te verbeteren. Dus papier op zak met de opstelling en de aandachtspunten, op weg helemaal naar Burgum in een karavaan van 4 auto’s denk je steeds na hoe je het gesprek straks in de kleedkamer gaat aanpakken. Verhef ik mijn stem of hou ik het rustig en relax. Leg ik de accenten op de belangrijke 3 punten of gaat dan de druk teveel worden en staan we strak van de zenuwen. Dan rij je Burgum in en kijk je iedereen in de auto even aan…. Wat een geur, verschrikkelijk! Wie…. maar het is de vleesafvalverwerking fabriek die deze penetrante geur veroorzaakt. Dan zie je vlak voor het sportpark allemaal zwaai lampen en veel mensen. Een erg scooter ongeluk. Wij rijden er langs en zie je een jonge man liggen waar ze druk mee bezig zijn. Een trauma helikopter staat klaar. Wat erg! Dan denk je gelijk: wat, hoezo belangrijke 3 punten, hoezo spanning en stress? We zitten op voetbal om plezier te hebben. Dus de wedstrijd bespreking is rustig en kalm. Ik vertel de meiden altijd wat de tegenstander tot nu toe heeft gedaan, tegen wie ze hebben gespeeld, waar wij ons mee kunnen vergelijken en hoe en wat ik van ze verwacht. Ik geef ze aan dat wanneer wij gewoon ons spel spelen het goed komt en wij de 3 punten mee naar Steenwijk nemen. Wanneer we vandaag winnen we naar plek 4 klimmen in deze competitie en dat is een super prestatie. IMG-20151011-WA0001De dames gaan zich omkleden, in de tussentijd zetten Anne en ik alles op het veld klaar voor de warming up. Wij kiezen direct de helft uit waar wij deze wedstrijd graag willen beginnen.IMG-20151011-WA0000 Dan is het zover, ik kan gaan gaan zitten. Mijn werk zit er nu even op en het fluitsignaal heeft geklonken. De bal rolt, we zetten zoals afgesproken gelijk goed druk. Wij creëren gelijk enkele kansen dus de openingsdoelpunt kan niet lang uitblijven! Mooi samenspel van onze kant leverde de 0-1 op. Dat we direct daarna tegen de 1-1 opliepen was natuurlijk wat minder. Ook werd voor deze tegengoal al de eerste overtreding begaan door een speelster van SJO op het middenveld. En dat de dame van SJO die scoorde twee van onze dames ruw opzij duwde was voor de scheidsrechter ook geen reden om te fluiten. De stand 1-1 stond op het score bord dus de conclusie uithuilen en opnieuw beginnen. En dat deden we. We bleven de combinaties opzoeken en alhoewel Michelle Boekweg niet in haar goede doen was, is ze overal en altijd gevaarlijk. Ook het middenveld stond weer als een blok. Ricky Esselink maakte weer de meters. Nynke Keulen pakte de nr 10 van de tegenstander weer netjes op en Veerle Ulrich komt steeds meer in haar ritme. Deze zaterdag maakte ze meerdere panna’s en mooie steekpasses. De voorhoede had wat minder geluk, we hadden zelfs wel met 1-4 voor kunnen staan, helaas. We bleven knokken en belangrijker we bleven voetballen. De bal het werk laten doen en dit resulteerde in de 1-2 voorsprong met de rust. In de rust leg je dan uit wat we wel en wat we beter niet kunnen doen. 2e helft begint. We hebben allemaal goed geluisterd, we laten de bal het werk doen al blijven we voetballen maar de bevrijdende goal wil nog maar niet vallen. Dan heb je als trainer de zware taak wanneer en hoe ga je wisselen. Op het veld doet iedereen wat van hem verwacht wordt. Dan na een geweldige vrije trap van Leonie de Weert, die wij hadden geoefend op de training, de bevrijdende 1-3 die ons op voorsprong zet. Nu kan er gewisseld worden. Britt Timmerman komt in het veld voor Leonie en een paar minuten later komt Cynthia van Zwieten er in voor Michelle Boekweg. Britt krijgt de opdracht het veld breed te houden en de achterlijn op te zoeken en de voorzet te geven. Cynthia krijgt de opdracht de dame op het middenveld op te pakken zodat we de laatste minuten meer rust in ons spel krijgen. Dit pakten de twee wissels perfect op. Cynthia was heer en meester tijdens het laatste gedeelte op het middenveld en Britt heeft zelf de assist gegeven voor de 1-4 stand. Dat we nog een terechte penalty tegen kregen in de laatste minuten van de wedstrijd mocht de feest vreugde niet bederven. Een geweldige knappe prestatie neergezet met z’n allen. De twee wissels hebben geduldig hun kans afgewacht en wanneer ze nodig waren stonden ze er en deden wat er van hun verwacht werd. Dat noemen we nu 1 team 1 taak. Conclusie, de trainer heeft volop genoten van deze wedstrijd maar is alweer bezig met de wedstrijd van aankomende zaterdag. Dan komt de koploper naar ons toe en hopen we dat de dames van Olde Veste vr1 het team Groen Geel hun eerste nederlaag van dit seizoen bezorgen.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top