logo Olde Veste

EKC VR – Olde Veste VR1

Nieuwsbericht

Wedstrijdverslag St. Eenrum/Kloosterburen VR1 – Olde Veste VR1 31 oktober stond de wedstrijd tegen EKC op het programma. Deze tegenstander zwierf ergens onderin rond op de ranglijst maar dat zegt natuurlijk niet zoveel. Om half 12 gingen we met 4 volle auto’s richting Eenrum. Toen we daar aankwamen waren we vergeten de zon mee te nemen uit Steenwijk en hadden we allemaal het gevoel ndrassig veldog net niet van het land af te vallen. Gelukkig kwam ook in Eenrum de zon tevoorschijn en begonnen de dames op een wat ‘drassig’ veld de warming-up.  Michelle en Leonie waren weer terug van hun blessures en konden vandaag meespelen. Om 14.00u begon de wedstrijd. Opstelling Keepster: Renee Verdediging: Nynke, Krista, Helen, Eva Midden: Ricky ©, Veerle, Nathalie Aanval: Selma, Britt, Michelle Wissels: Cynthia, Jade, Leonie Het is EKC die als eerste een kans heeft. Gelukkig gaat de bal net over het doel van keepster Renee heen. Vlak daarna is het Helen die via een ingooi een schot op het doel van EKC waagt. De meiden hebben het zwaar op het veld en in de beginfase van de wedstrijd wil ons spel nog niet helemaal lopen. Dan is het Michelle die via rechts een voorzet geeft op Selma. Onze spits maakt hier goed gebruik van en tikt van dichtbij de 0-1 binnen. Beide teams staan een beetje rommelig te voetballen en het is duidelijk dat we nog niet in ons eigen spel zitten. Dan komt er een kans via links voor Britt. Britt krijgt de bal goed mee en image-2962721schiet op doel, helaas staat de paal in de weg en gaat de bal er net niet in. Kort daarna een mooie actie van Selma en Michelle. Selma kopt de bal door op Michelle en die probeert het met een schot op doel. De bal belandt in de handen van de keepster van EKC. Even later is het corner aan onze kant. Ricky achter de bal. Weer is het Selma die de bal raakt maar net niet helemaal goed waardoor de bal langs het doel gaat. Dan ligt het spel even stil door een blessure bij Michelle. Gelukkig kan ze door en kan het spel worden hervat. Uit het niets is daar ineens een enorm grote kans voor EKC. De bal kan vrijwel het doel ingelopen worden maar alsnog weet de tegenstander de bal naast het doel te schieten. Daar komen we goed mee weg. Nog steeds wordt er rommelig gevoetbald en vergeten we het makkelijk te maken door combinaties te maken.  Toch zijn er af en toe ook goede kansen. Dit keer is het Veerle, die na een voorzet van Selma het net weet te vinden met een mooie lage bal in de rechterhoek. 0-2! Eindelijk beginnen we wat beter te voetballen en te combineren met elkaar. Via Ricky wordt nu een aanval opgezet. De bal komt terecht bij Michelle die helaas net een iets te harde voorzet geeft waardoor de bal langs het doel gaat. Het spel speelt zich in deze fase van de wedstrijd voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Voor rust zijn er nog twee grote kansen. Nathalie krijgt de bal net niet in het doel omdat de keepster in de weg staat en ook Selma lukt het niet om voor de tweede keer het net te vinden. De scheids fluit voor rust. We gaan beginnen aan de tweede helft. Leonie is erin gekomen voor Helen die aangaf last te hebben van haar enkel. Michelle neemt de positie van laatste vrouw over. Na een paar minuten spelen is er een blessure aan onze kant. Het is Veerle die zich verstapt en door haar enkel gaat. Ze kan niet verder en Cynthia neemt haar plek over. Kort daarna is er een blessure bij EKC en wordt het spel weer even stil gelegd. Ze kan weer verder en het spel gaat door. Er gebeurt niet veel bijzonders in de beginfase van de tweede helft. Het spel gaat een beetje op en neer. Wel mag gezegd worden dat Nynke opvalt vandaag en een paar keer goed opruimt. Dan is het Cynthia die de bal via rechts goed kan meenemen enEKC-VR1---Olde-Veste-54-VR1--5- voorgeeft op Selma. Selma raakt de bal niet goed waardoor hij naast gaat. Even later is er aan de andere kant van het veld een aanval van EKC. De bal belandt in het zijnet van Renee. Dan is het twee keer achter elkaar Nathalie die het probeert. Helaas gaat de ene net naast en de andere in de handen van de keepster. In de tweede helft staat onze verdediging goed en de tegenstander heeft duidelijk moeite om er langs te komen. Dan is er volgens de scheids een overtreding gemaakt. Vrije trap voor EKC net buiten de 16. De bal gaat hoog over, niks aan de hand. Nu is het aan ons de beurt voor een aanval. De bal komt terecht bij Leonie en zij doet waar ze goed in is. Ze krult de bal met een perfect schot vanaf rechts over de keepster van EKC heen. Prachtig doelpunt! De stand staat nu op 0-3. Er wordt gewisseld aan onze kant. Jade komt erin voor Britt die een goede wedstrijd achter de rug heeft. Renee moet deze wedstrijd nog een keertje ingrijpen na wat verdedigende fouten achterin en dat doet ze goed. Vanaf rechts komt er nog een voorzet van Leonie op Jade, helaas schiet Jade de bal net naast het doel. Aan het einde van de tweede helft is er nog een grote kans voor Selma die van redelijk dichtbij de kans heeft om de 0-4 te scoren. Dit mag niet baten en de stand blijft op 0-3 staan. nul tegen 3De scheids fluit af en wij nemen de 3 punten mee naar Steenwijk. Door deze overwinning gaan wij van plek 7 naar de 6e plaats doordat St. Annaparochie verrassend wint van koploper Groen Geel. Volgende week ontvangen wij thuis Achilles ’94 VR1. Om 14.30u zal er afgetrapt worden, tot dan! EKC-VR1---Olde-Veste-54-VR1--49-    
Deel dit bericht

share op facebook  
Top