logo Olde Veste

Het 3e boekt eerste thuisoverwinning van seizoen

Nieuwsbericht

Ik bied vast mijn excuses aan voor het feit dat dit mijn eerste wedstrijdverslag is dit seizoen. Zoals u weet, zijn wij vorig jaar (en het jaar daarvoor) kampioen geworden. Ik moet u opbiechten dat het in zo’n periode meer uitnodigt om de pen te pakken dan in de periode waarin wij nu zitten. 4 punten uit 7(?) wedstrijden. Maar de weg naar boven is gevonden! Ik zal u meenemen naar afgelopen zaterdag, maar ik denk dat het 3e elftal van Olde veste eerst een korte introductie nodig heeft. Het 3e is namelijk niet meer het 3zoals u dat kent. palingEr is veel veranderd in de selectie. De gemiddelde leeftijd is van 35 naar 22 gegaan.  Een aantal veteranen hebben de paling ingepakt en jongens die de afgelopen jaren gestopt waren klopten met tranen in de ogen aan bij coach Brian of zeheel verdrietig weer mochten mee voetballen. Nu u een beetje door heeft hoe de vork in de steel zit, kan ik gaan beginnen over de wedstrijd tegen Drenthina. Een belangrijke wedstrijd. Bij verlies zouden we onderaan de ranglijst blijven bungelen, bij winst zouden we de weg naar boven kunnen vinden.  De voorbereiding was niet ideaal. Halve blessures, ontbrekende spelerspassen en een grasmat die al 3,5 jaar niet gemaaid was en waar je duitse kuilengreverskuilen in kon vinden waar de Duitsers jaloers op zouden zijn.  Maar goed, daar ben je het laagste senioren elftal voor. En zo’n voorbereiding heeft invloed op de selectie. Het geloof in een overwinning was ver te zoeken en ik hoorde de grappen al aan de zijlijn: “je kan nog beter 10 koeien en een varken opstellen.” Ik ga er maar vanuit dat het als grap bedoeld was… Toen we al weer snel op een 1-0 achterstand kwamen, zoals elke week, herhaalde ik die zin in mijn hoofd. Toen dacht ik: “Ik zal eens bewijzen dat ik beter ben dan een koe!”. En de rest dacht met mij mee! We maakten redelijk snel gelijk. Daan scoorde na een prima aanval.  Daan’s linkerbeen is een wapen. Het was 1-1 bij rust. Coach Brian sprak de legendarische woorden: “ Deze gaan we niet verliezen he, dit gaan we gewoon winnen”. We knikten allemaal. We konden inderdaad winnen, we speelden beter en creëerden veel meer kansen. En dat bleek in de 2e helft. Eindelijk was het weer eens raak uit een corner. Tim wist de bal perfect in de 16 te leggen op de inlopende Rutger die met een kopbal de verre hoek wist te vinden.  Voor het eerst in misschien wel 300 minuten stonden we weer voor. Toch gaven we de voorsprong weer onnodig weg. Een corner van Drenthina ging tegen de arm van Daan, de scheids floot, maar de bal werd al in de goal geschoten.  Nou dacht imagesGNOTO54Wmeneer de scheidsrechter, scheelt weer gedoe met een penalty, ik keur de goal goed. Jammer, want onze Moes is een echte penalty killer. Hoe dan ook, 2-2. Maar nu komt het hoogtepunt van de wedstrijd. Onze nieuwe aanwinst Taabid, vertrok naar binnen met de bal en haalde verwoestend uit en de bal ging via de paal tegen de touwen. imagesMP4I7FB8De winnende maken, dan geef je je visitekaartje wel af. De zwaarbevochten 3-2 overwinning geeft hopelijk wat vertrouwen voor de aankomende wedstrijden.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top