logo Olde Veste

Kansloze nederlaag OV1 tegen Balk

Nieuwsbericht

Met 16 punten uit 7 wedstrijden is OV goed begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. Vandaag stond er de confrontatie met Balk gepland. Balk dat de laatste jaren mimagesWFF1NG4Oet een opmars bezig is, vond zichzelf terug op de derde plaats, achter koplopers OV en ASV Dronten. Vond, verleden tijd. Want na de overtuigende 3-0 overwinning op OV, wipt Balk over de blauwgelen uit Steenwijk heen. OV bivakkeert op de vierde plaats, want ook Oranje Nassau Groningen passeert OV op de ranglijst. OV moest het vandaag doen zonder de geblesseerden Sander Nijstad, Gideon Vellinga en Edwin Maters. Danny Bijlsma doorstond de laatste testen en kon op de bank plaatsnemen. OV begon met de volgende elf namen: Tom Holleboom. Wesley Kool, Erwin van Luik©, Joy Okenge, Martijn Strijker. Friso Bakker (70. Jordy Blijham), Mark Homme van der Veen, Clint Kruisweg. Wilco van Luik (5.Patrick de Vente), Marne Bakker, Sjouke Pieter Oosterling (Danny Bijlsma). Na een klein uurtje met de OV-Express kwam OV aan op het inmiddels bekende sportpark in Balk. Een busreis die voornamelijk ging over de makkelijke overwinning van Feyenoord doordeweeks in het bekertoernooi. Een bakje koffie, een gevulde koek (aanrader!) en een paar verhalen van buschauffeur Gaatze en het is zomaar twee uur. Nog even de warming-up kijken en hopen op een goede afloop. huilen_met_de_pet_op_petje_1330281180_original_1Het onderbuikgevoel werd helaas een kleine twee uur later bevestigd, een kansloze 3-0 nederlaag. Bij OV ontbrak het aan beweging, strijd en haalden teveel jongens hun niveau niet om deze wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. Bij Balk daarentegen werd voor elke meter gestreden en werd veel beter met de omstandigheden omgegaan. Balk dat een goede mix heeft van jonge en oude spelers, fysiek sterk zijn en waar in de loop der jaren steeds meer voetbal in is gekomen, kwam na 24 minuten op 1-0. Een indraaiende corner werd in eerste instantie nog van de lijn gehaald, maar de rebound werd hard binnen geschoten. In het vervolg van de eerste helft was het de thuisploeg die steeds dichter bij een tweede treffer kwam. Die treffer viel uiteindelijk in de 43e minuut. Tom Holleboom redde eerst fantastisch op een kopbal, ten koste van een corner. Deze werd wederom volledig vrijstaand ingekopt, 2-0. OV kwam in de eerste helft niet verder dan een afstandsschot van Marne Bakker op de vuisten van keeper Altenburg. De tweede helft begon met een fel OV. En voordat iedereen vanuit de kantine een plekje rondom het veld had gevonden kreeg OV een penalty. Na een actie van Marne Bakker werd de bal met de hand beroerd door verdediger Altena. De toegekende strafschop werd helaas door Mark Homme van der Veen op de benen van keeper Altenburg gimagesO5NMLNY0eschoten. OV probeerde het daarna nog wel, maar de aansluitingstreffer zou niet meer vallen. Sterker nog, Balk maakte uit een vlot uitgevoerde counter de beslissende 3-0. Na stipt 90 minuten voetballen was het mooi geweest en bleven de drie punten terecht in Balk. Voor OV rest nu de taak om er zaterdag weer te staan. Buitenpost, de afgelopen jaren een ploeg waar OV het zwaar tegen heeft, komt op bezoek in Steenwijk. S’ avonds is het jaarlijkse Oktoberfest bij OV. Ook is er gelegenheid om deel te nemen aan een Sauerkraut buffet(gratis), mede mogelijk gemaakt door de supportersvereniging.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top