logo Olde Veste

Olde Veste benut kansen effectief in thuiswedstrijd tegen VV SPW

Nieuwsbericht

Olde Veste VR1 speelt zaterdag 28 november thuis tegen VV SPW VR1 uit Stadskanaal. Al in de vierde minuut scoort Michelle Boekweg, maar haar doelpunt wordt vanwege buitenspel afgekeurd. In deze fase is het spel paniekerig en onnauwkeurig. De speelsters hebben last van de harde wind. Gelukkig komt Olde Veste na een kwartier spelen op voorsprong. Als Leonie de Weert een voorzet geeft, werkt een aanvalster van SPW deze in het doel. Na de 1-0 golft het spel op en neer. Beide teams krijgen een paar kansen. Olde Veste laat beter verzorgd voetbal zien. Het lichte veldoverwicht buit de thuisploeg uit door in de 35e minuut de 2-0 te scoren. Nathalie Donkersloot maakt een wonderschoon doelpunt. Na een geblokt schot, volleyt ze de terugketsende bal vanaf de achterlijn onhoudbaar voor de boomlange keepster in de linker bovenhoek. In de tweede helft blijven beide teams volop aanvallen. Na dit goede begin wordt het spel langzamerhand weer wat slordiger. De bal wordt regelmatig naar voren gerost. Arjan Zomerdijk moedigt zijn team aan zich beter te concentreren en meer driehoekjes te spelen. Rond de 75e minuut krijgt SPW drie corners op rij. De aansluitingstreffer hangt in de lucht, maar komt er toch niet. Invalkeepster Emma Lukas houdt goed stand. In het laatste kwartier herpakt Olde Veste zich en laat het een paar mooie aanvallen zien. Beide monden uit in een doelpunt. De 3-0 komt in de 86e minuut op naam van Michelle Boekweg. Deze aanval begint bij invalster Eva de Jong. Zij speelt door op Jade Griffith, die de bal in de loop meegeeft aan Michelle. Een minuut later bezorgt Michelle Brus de bal bij Eva. Zij maakt beheerst de 4-0. Olde Veste wint verdiend. Lang lijkt het erop dat het bij 2-0 blijft. Veel kansen krijgt Olde Veste niet. Met de kansen die het wel krijgt, gaat het effectief om. In de laatste fase loopt het team zelfs nog verrassend uit tot 4-0. Opstelling: Emma Lukas, Eva Marijke Moritz, Helen Gorter, Krista Koster, Nynke Keulen, Nathalie Donkersloot, Michelle Boekweg, Ricky Esselink, Leonie de Weert (67e min: Michelle Brus), Cynthia van Zwieten (61e min: Eva de Jong) en Jade Griffith.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top