logo Olde Veste
Olde Veste speelt doelpuntloos gelijk tegen Buitenpost

Olde Veste speelt doelpuntloos gelijk tegen Buitenpost

Nieuwsbericht

Steenwijk – Na de nederlaag van vorige week tegen Balk (3-0) had d’ Olde Veste ’54 wat goed te maken. De mannen van Leo Blom en Jan Derk Brandsma mochten deze zaterdag aantreden tegen de Blauwkes uit Buitenpost. Sander Nijstad en Danny Bijlsma waren weer fit bevonden en konden daardoor weer in de basis beginnen. Olde Veste begon met de volgende elf namen: Tom Holleboom, Joy Okenge (83. Jordy Blijham), Erwin van Luik©, Danny Bijlsma, Martijn Strijker, Friso Bakker , Mark Homme van der Veen, Sander Nijstad.(67.Patrick de Vente) Sjouke Pieter Oosterling, Clint Kruisweg, Wesley Kool.(67. Tom de Lange).  Vanaf minuut 1 nam Olde Veste het heft in eigen handen en liet de bal veelvuldig rond gaan. Dit resulteerde echter niet in ontzettend veel kansen. Tot aan de 16 meter werd er met vlagen dan ook prima gecombineerd, maar Olde Veste beloonde zichzelf niet. Danny Bijlsma kopte in de beginfase de bal bijna in het doel van de gasten, maar deze ging rakelings over. Erwin van Luik die met vlagen goed in schoof kon door een paar goede combinaties op het doel vuren. Vooralsnog werd keeper van der Laan er noch warm of koud van. De speler die de thuisclub misschien wel op een voorsprong had moeten zetten, was Martijn Strijker die net als van Luik een keer goed inschoof vanuit de linksback positie, via een goede combinatie kwam Strijker 1 op 1 met Buitenpost-keeper Robert van der Laan. Deze stond echter prima opgesteld en het harde en lage schot van Strijker leverde voor hem geen probleem op. Vlak voor rust was het nog even schrikken toen keeper Tom Holleboom in botsing kwam met Joy Okenge, beide spelers konden na behandeling de wedstrijd vervolgen. Na de thee ging het tempo meer omhoog en Buitenpost kwam goed uit de kleedkamer. Met name in de omschakeling lagen er mogelijkheden voor beide ploegen. De grootste kans voor Olde Veste was die voor Wesley Kool, na goed voorbereidend werk van Sander Nijstad en Clint Kruisweg, was het dus Kool die net een teenlengte te kort kwam. In 2e instantie was het nog Mark Home van der Veen, die een poging waagde, maar te vergeefs. De grootste kans van Buitenpost was die voor Simon Schreibers die na goed voorbereidend werk een schot op doel kon plaatsen, echter ging deze poging rakelings over. Zo zijn er over en weer nog een aantal mogelijkheden geweest, maar tot echte dikke kansen kwam het niet. Na 90 minuten bleef dan ook de brilstand op het scorebord staan. Voor Olde Veste was het een wedstrijd van verkeerde keuzes maken. Gezien het spelbeeld was het uiteindelijk een terechte uitslag. A.s dinsdagavond 10 november 20:00 uur  speelt Olde Veste een oefenwedstrijd in Steenwijk tegen zondag 1e klasser Achilles 1894. Foto's door Jacob Westra Video verslag                                  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top