logo Olde Veste

Olde Veste komt goed uit de winterstop!

Nieuwsbericht

Steenwijk – Na een aantal weken met winterse omstandigheden mocht Olde Veste eindelijk weer los in de competitie. Deze eerste wedstrijd na de winterstop mocht Olde Veste aantreden tegen PKC in de volgende opstelling: Tom Holleboom, Joy Okenge, Danny Bijlsma, Erwin van Luik, Sjouke Pieter Oosterling, Jordy Blijham, Gideon Vellinga, Mark Homme vd Veen, Patrick de Vente, Gerald Kloeten, Clint Kruisweg. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren beide ploegen zoekende om de juiste mensen in balbezit te krijgen, PKC met veel individueel kwaliteit ging dat iets makkelijker af, maar tot echte kansen kwamen Beide ploegen niet. Tot in de 12e minuut, een prima aanval over links door een snelle spelhervatting van Tom Holleboom, eindigde in een prima voorzet van Clint Kruisweg op Sjouke pieter oosterling, deze nam de bal vol op de pantoffel en maakte de wonderschone 1-0. Lang kon Olde veste niet genieten van deze voorsprong, een vrije trap van PKC werd in de 18e minuut prima binnen gekopt en stond de stand weer op 1-1. Voor Olde veste die inmiddels aardig in de wedstrijd zat was dit wel een kleiner donker. 2 minuten later weer een goede aanval die eindigde in een overtreding op Gerald Kloeten randje 16, Patrick de Vente ging achter de bal staan en schoot de bal netjes in de hoek 2-1 voor Olde Veste. Tot aan de pauze kon Olde Veste deze voorsprongen goed behouden met een beetje geluk had het 3-1 gestaan maar de keeper van PKC had een prima redding op een inzet van wederom Patrick de Vente. Ruststand 2-1 Naar een goede eerste helft gaat Olde Veste met een goed gevoel de 2e helft in, maar wat wel vaker het geval is geweest dit jaar bij Olde Veste sloop er nu ook weer een beetje in, PKC kwam een stuk feller de kleedkamer uit, en het resultaat was dat PKC in de 50e minuut de 2-2 binnen kon schieten.Dit gaf PKC moed, snel achter elkaar kregen de gasten uit Groningen 2 grote kansen, maar geluk voor Olde Veste pareerde Tom Holleboom beide kansen goed. Olde veste wisselde in dit tijd bestek ook 3 keer, in de 55e minuut kwam Sander Nijstad er in voor mark homme vd veen, en in de 60e minuut een dubbele wissel, Wilco van Luik en Friso bakker kwamen er in voor Gerald Kloeten en Joy Okenge.Nadat Olde Veste een paar keer goed weg was gekomen, kwam Clint Kruisweg in de 71e minuut prima door op rechts, de goede voorzet werd binnen gewerkt door Sander Nijstad 3-2. Het verzet van PKC bleek gebroken, helemaal toen Clint Kruisweg, na 2 goede assisten zelf een prachtig schot in de kruising zag belanden, 4-2. 5 minuten later was het dezelfde kruisweg, die weer over rechts een prima actie beloonde met een prima voorzet, Wilco van Luik was degene die de 5-2 op het scorebord mocht zetten. Een zwaar bevochten overwinning, waarbij er als team echt voor elkaar werd gewerkt! Foto's door Jacob Westra. Videobeelden van Video de Boer staan rechts onder OV TV. Volgende week wacht opnieuw een zware tegenstander voor Olde veste, op bezoek bij ASV Dronten.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top