logo Olde Veste
ME1 wint halve finale na een zinderende strafschoppenreeks!

ME1 wint halve finale na een zinderende strafschoppenreeks!

Nieuwsbericht

26 Maart 2016 08:15. Langzaam aan komen de meiden van Oldeveste ME1 binnengelopen. Je ziet het allemaal op hun vrolijke gezichtjes gezonde spanning. Als ik vraag aan een paar meiden hoe ze hebben geslapen zeggen ze: 'Nou Renée ik was vanochtend op 5 uur al wakker omdat ik zo zenuwachtig was' waar de ander zegt:' ja hoor papa heeft mij om 7 uur wakker gemaakt'. Ik kan mij daar vrij weinig bij voorstellen ik was namelijk om 6 uur ook al klaar wakker met heel veel zenuwen. De meiden staan buiten te wachten op de Oldeveste Express die ons vandaag gaat vervoeren naar het verre Veendam, waar wij vandaag de halve finale van de beker gaan spelen tegen Veendam 1894 ME1. Onder begeleiding van Jan Henk, Rianne, buschauffeur Joop, Renée en een bus vol met trouwe supporters vertrekken we rond 08:45 richting Veendam. Waar Rianne ontzettend haar best heeft gedaan voor onze meiden door broodjes, drinken en nog een kleine lekkernij te regelen voor onze meiden komen wij iets eerder dan gepland in Veendam aan. Na een paar keer geposeerd te hebben voor de bus en nog snel een broodje naar binnen te werken gaan onze meiden zich omkleden, de zenuwen beginnen nu steeds meer te komen bij de meiden. Om 10:30 beginnen de meiden met een fanatieke warming- up, waar Jan Henk en Renée de begeleiding van de tegenstander elkaar vriendelijk begroeten, en er achter komen dat beide teams elkaar in de gaten hebben gehouden de afgelopen week. Dit beloofd dus een leuke pot te worden! Om 11:00 uur begint dan eindelijk de wedstrijd waar menig supporter van onze ME1 al weken naar uitkijkt. Onze wedstrijd begint met een flinke domper na een kleine 10 minuten wil Mirte de bal terug spelen op onze keepster Fleur, helaas voor ons had Mirte niet goed gezien waar Fleur stond en schoot de bal helaas in eigen doel. Helaas kan gebeuren schouders eronder en voetballen gaan! En dat deden de meiden ze begonnen leuk te voetballen maar volgens mij zat er een klein engeltje naast het doel van de tegenstander, want in de eerste helft schoten we 2 op de paal, 3 keer had de keepster van onze tegenpartij een antwoord, die overigs een wereldpartij keepte. En 2 keer schoten we net over. De meiden van Veendam waren de hele eerste helft geen 1 keer meer bij ons voor het doel geweest en waren de kansen alleen maar voor Oldeveste. De rust brak aan. Je zag bij de meiden ongeloof, waar het normaal zo makkelijk ging het scoren wou die bal vandaag leek het erop maar niet in. Door een toespraak van Jan Henk en Renée dat wij er zeker nog wel vertrouwen in hadden dat die goal zou gaan vallen gingen de meiden de tweede helft in. De meiden gingen in de tweede verder met waar ze de eerste helft gebleven waren. Goed voetballen, kansen creëeren en niet scoren. Weer stond de tweede helft de paal 3 keer in de weg en had keepster werkelijk waar overal antwoord op. Veel supporters en eerlijk gezegd Jan Henk en Renée begonnen hem toch wel een klein beetje te knijpen. Gaan we na zo'n geweldig bekeravontuur er nou uit door een 1-0 achterstand door een eigen goal? Veel mensen vroegen zich dit langs aan kant toch af. Er dachten alleen 9 meiden anders over. Na wederom een goede corner van Mirte was het na een flink wat over de bal heen gemaal Talitha Huisman die dacht nou jongens het heeft nu lang genoeg geduurd die bal moet er nu in. 3 minuten voor tijd kwam dus eindelijk die verdiende gelijkmaker!! Het publiek langs de kant werd helemaal gek! Er werd gejuicht en gedaan! We hadden nog een kleine kans om de penalty's te voorkomen maar deze ging helaas naast. Einde wedstrijd. Het moment waar eigenlijk niemand op zit te wachten, de enige manier om nog te bepalen wie naar de finale dag ging naar Joure op 4 juni.. Penalty's. Jan Henk en Renée hadden overlegd. Er moesten 3 meiden een penalty nemen.Het zouden bij ons Mirte de Boer, Talitha Huisman en Nora Vos worden die voor deze zenuwslopende taak de winst mochten gaan binnenhalen. Fleur kreeg nog bemoedigende woorden van supporters want zij mocht de ballen gaan tegenhouden. Mirte mocht de allereerste penalty nemen maar deze werd helaas gemist. De tegenpartij legde aan en deze werd fantastisch tegen gehouden door onze Fleur! 0-0 na 2 penalty's. Onze doelpuntenmaker en tevens captain Talitha legde aan voor haar penalty en deze werd onhoudbaar binnengeschoten! 1-0 voor Oldeveste. Veendam legde aan voor haar penalty en Fleur zat er nog met haar vingertoppen aan maar ging helaas wel het doel in. 1-1 na 4 penalty's! Nora onze steenharde en koelbloedige laatste vrouw legde aan voor haar penalty, en knalde heb hard door het midden! 2-1 voor Oldeveste!!! Nu kwam alles aan op de laatste penalty, Fleur was gefocust en keek stoer naar haar tegenstander zo van deze ga ik echt niet doorlaten! En dat gebeurde ook niet! Want Veendam schoot net naast de goal van Fleur wat betekende dat de meiden gewonnen hadden! Er was 1 en al ontlading bij de supporters, begeleiding en speelsters. Zo hard knokken voor die 1-1 en dan na penalty's winnen! Gelijk werden er veel foto's van deze kanjers gemaakt en gaven ze de tegenstanders netjes een handje. Meiden van Veendam ME1 wat hebben jullie goed gespeeld en het ons ontzettend lastig gemaakt! Maar wij gaan 4 juni toch naar Joure toe! Ik wil alle supporters die er vandaag op de hele belangrijke dag allemaal bij waren, want zonder supporters ben je helemaal nergens. Buschauffeur Joop bedankt voor het vroeg uit je bed komen en het vergezellen van onze wedstrijd. Rianne bedankt voor de goede zorg en lekkere dingen die we mee krijgen tijdens de bus reis. En meiden van de ME1 bedankt voor een memorabele dag voor Jan Henk en Renée, jullie hebben het verdient! Geschreven door een hele hele hele trotse trainster Renée!
Deel dit bericht

share op facebook  
Top