logo Olde Veste

Olde Veste VR1 verliest nipt van G.V. Groen Geel VR1

Nieuwsbericht

Op zaterdag 12 maart staat een belangrijke wedstrijd voor Olde Veste op het programma. Ze speelt uit tegen G.V. Groen Geel VR1, die in de ranglijst met één puntje verschil net boven haar staat. Meteen in de eerste minuut is Jade Griffith dicht bij een doelpunt. Groen Geel zet daarna veel druk. Na twee corners ontstaan een paar hachelijke momenten voor de goal van Renée. Zij voorkomt een vroege achterstand. In deze beginfase komt Olde Veste nauwelijks aan voetballen toe. Het is vooral Groen Geel dat aanvalt, Olde Veste beperkt zich tot reactievoetbal. Als ze er wel een keer uitkomt, is de eindpass onnauwkeurig. Na ruim een half uur spelen valt de goal, die al lang in de lucht hangt. Groen Geel scoort na een goed uitgespeelde aanval de 1-0. Groen Geel blijft aanvallen en het is een wonder dat het bij rust nog steeds 1-0 staat. Olde Veste kan bijna nog met een gelijkstand gaan rusten. Jade kan na balverlies van Groen Geel de bal in de open goal schuiven. Helaas gaat haar schot net voorlangs. In de tweede helft gaat Olde Veste beter voetballen. Ricky Esselink en opnieuw Jade krijgen kansen. Kort daarop kopt Nathalie Donkersloot de bal op de paal na een fraaie vrije trap van Ricky. Ondertussen krijgt Groen Geel ook grote kansen. Nathalie kan een bal nog ternauwernood van de doellijn halen. Pas in de 61e minuut mag Olde Veste de allereerste corner van de wedstrijd nemen. Daarna volgen nog drie corners. Hieruit ontstaan ook kansen voor Olde Veste, maar telkens missen de schoten overtuiging en blijft het 1-0. Los van deze dode momenten lukt het Olde Veste niet om echt gevaarlijk te worden. Het team lijdt vaak balverlies. Het lijkt echter ook of Groen Geel wat gas terugneemt. De thuisploeg gaat bovendien slordig om met haar kansen. In de eindfase schiet ze nog drie keer op rij een bal over de goal. Groen Geel wint uiteindelijk de wedstrijd omdat het net iets meer volwassen heeft gespeeld. Vooral in de eerste helft beweegt het team goed en wisselt het snel van positie. Hierdoor gaat er veel dreiging van het team uit. In de tweede helft is Olde Veste met haar smalle selectie wel gelijkwaardig aan haar opponent, maar krijgt het de bal niet achter de keepster. Renée verdient een compliment dat het maar bij 1-0 is gebleven. Opstelling: Renée Onderweegs, Nynke van Keulen, Helen Gorter, Krista Koster, Ricky Esselink, Nathalie Donkersloot, Britt Timmerman, Jade Griffith (69e min: Julia Kuipers), Hinke van der Linden en Josine Meinen. Foto's door Jacob Westra  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top