logo Olde Veste
d Olde Veste ’54 boekt forse zege op Bedum

d Olde Veste ’54 boekt forse zege op Bedum

Nieuwsbericht

Na een maand zonder zege heeft ‘Olde Veste ’54 weer eens een wedstrijd winnend mogen afsluiten. In eigen huis was de blauw gele equipe van Leo Blom en Jan Derk Brandsma een maatje te groot voor Bedum. De teller bleef uiteindelijk steken op 7-1. Door twee treffers van Sander Nijstad en één van Danny Bijlsma was het halverwege al 3-0. Vlak na rust deed Bedum wat terug via Frank Roorda en kreeg daarna zelfs een grote kans op de aansluitingstreffer. De thuisclub liet het echter niet zover komen en via Danny Bijlsma, Mark Homme van der Veen 2x en Hussein Igiraneza werd het zelfs een monsterzege. Friso  Bakker zat na weken van blessureleed weer op de bank bij de thuisploeg, daarentegen viel Wilco van Luik donderdag op de training geblesseerd uit. Wesley Kool en Joy Okenge mochten minuten maken bij de beloften die een gelijkspel behaalden bij HZVV. De heenwedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel. Na een aftastend begin nam de thuisclub voetballend het initiatief, tot echte grote mogelijkheden leidde dit in de beginfase van de wedstrijd nog niet. Beide ploegen waren slordig in de passing en leden vaak balverlies. De gastheren konden wel als eerste juichen, een vrije trap van Mark Homme van der Veen belandde pardoes voor de voeten van Danny Bijlsma die zich geen moment bedacht en de bal achter de keeper wist te werken. Bedum probeerde direct iets terug te doen maar doelman Tom Holleboom stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon. Halverwege de eerste helft was het wederom raak voor de thuisclub. In eerste instantie faalde de goed spelende Patrick  de Vente oog in oog met de doelman, maar Sander Nijstad was oplettend en promoveerde de bal in tweede instantie nog tot doelpunt. Vlak voor rust leek de wedstrijd beslist. De Vente kon opstomen vanaf het middenveld en gaf op de rand van de zestien breed op Clint Kruisweg. Kruisweg omspeelde zijn directe tegenstander gaf een piekgave voorzet op topscorer Nijstad die met zijn hoofd zijn tweede van de middag maakte. Diezelfde Kruisweg was kort daarna nog dicht bij zijn eerste treffer van de middag, zijn prima geplaatste schot werd echter gepareerd door de doelman. In de rust één wissel aan de kant van de thuisploeg, de zeer rappe Martijn Strijker kwam erin voor Sjouke Pieter Oosterling. ‘d Olde Veste begon slap aan de tweede helft. Nijstad kreeg in de beginfase na de rust eerst nog wel een kans, maar daarna zakte het spel van de thuisclub even in. Bedum kreeg wat meer ruimte en ook kleine mogelijkheden. B&B speelde hierop in en bracht Friso Bakker en Hussein Igiraneza voor Blijham en Nijstad. Beide heren moesten echter wel toezien dat Bedum een treffer op het defecte scorebord kreeg. Een voorzet van rechts werd door Frank Roorda binnen getikt. De eerste mogelijkheid daarna was voor de blauw gele trein maar via de binnenkant van de paal hobbelde een voorzet van links het veld in. Het scheelde daarna niet veel of Bedum had de aansluiting te pakken. Vanaf links werd de bal ingebracht, maar geen paarshemd wist de bal in de goal te prikken. Dit was tevens ook de laatste speldenprik van de gasten die er conditioneel in de slotfase niet meer aan te pas kwamen. Een fantastische corner van Van Der Veen werd snoeihard binnen geknikt door Bijlsma. Diezelfde van der Veen was daarna zelf twee keer trefzeker en Igiraneza had uiteindelijk het slotakkoord. Een monsterzege voor ‘d Olde Veste die aankomende week geen competitieverplichtingen heeft. Het team van B&B speelt deze week wel een oefenwedstrijd. Aankomende donderdag om 20.00 uur tegen WHC in Wezep. Opstelling ‘d Olde Veste ‘54 : Doel: Tom Holleboom Verdediging: Gideon Vellinga, Erwin van Luik ©, Danny Bijlsma, Sjouke Pieter Oosterling (’45 Martijn Strijker) Middenveld: Jordy Blijham (’60 Friso Bakker), Mark Homme van der Veen, Sander Nijstad (’62 Hussein Igiraneza) Aanval: Patrick de Vente, Gerald Kloeten, Clint Kruisweg Foto's door Jacob Westra  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top